Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Atromitos'u Van Persie'nin 89'da attığı golle yendi - Futbol Haberleri
        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ATROMİTOS - FENERBAHÇE MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Yunanistan temsilcisi Atromitos'a konuk oldu. Karşılaşmada birçok gol pozisyonu bulan sarı-lacivertli temsilcimiz, son anlara kadar topu ağlara yollayamadı. 80'de oyuna giren Robin Van Persie 89'da sahneye çıktı. Fenerbahçe, Atromitos'u 1-0 yenerek, önümüzdeki hafta Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

        Fenerbahçe'de yeni transfer Volkan Şen, 87. dakikada oyuna girerek ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

        ATROMİTOS: 0 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Peristeri

        HAKEMLER: Daniele Orsato, Lorenzo Manganelli, Andrea Padovan (İtalya)

        ATROMİTOS: Gorbunov, Kivrakidis, Fitanidis, Lazaridis, Bittolo, Umbides, Usero (Dk. 90+2 Mdow), Godoy, Marcelinho (Dk. 75 Brito), Pitu (Dk. 85 Tallec), Napoleoni

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Ba, Alves, Caner Erkin, Nani (Dk. 87 Volkan Şen), Souza, Meireles (Dk. 71 Meireles), Diego, Sow (Dk. 80 Van Persie), Fernandao

        GOL: Dk. 89 Van Persie (Fenerbahçe)

        SARI KART: Dk. 33 Caner Erkin (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Atramitos kritik bir bölgeden serbest atış kullandı. Garcia'nın kaleye gönderdiği şut üstten auta gitti.

        12. dakikada sağ kanatta topla buluşan Javier Umbides'in ceza sahası içine ortasında Şener Özbayraklı, Stefano Napoleoni'den önce kafayla topu ceza sahası dışına uzaklaştırdı.

        14. dakikada Atromitos atağında Fytanidis'in uzak mesafeden kaleye gönderdiği şut üstten auta gitti.

        17. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanattan hücuma çıkan Şener, çalımlarla içeri girdi. Sow'a pasını çıkardı ancak Senegalli golcü meşin yuvarlağa dokunamadı.

        23. dakikada Fenerbahçe'de Nani, ceza sahasında bulduğu net pozisyondan yararlanamadı. Ceza sahası içinde yapılan paslaşmalar sonrasında Nani sağ ayağıyla topun gelişine topa vurdu ancak top az farkla kale direğinin üzerinden auta gitti.

        38. dakikada Fenerbahçe'nin kaybettiği topta Atromitos hızlı çıktı. Tehlikeli atakta Garcia yerde kaldı. Yunan ekibi penaltı bekledi ancak hakem devam dedi.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Atromitos ile Fenerbahçe arasındaki maç 0 - 0 sonuçlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        51. dakikada Souza'nın yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutta, kaleci Gorbunov topu son anda kornere tokatladı.

        69. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında kaleye dönük şekilde topla buluşan Sow, şık bir çalımla yüzünü döndü. Senegalli golcünün sert şutunda, meşin yuvarlak uzak köşeden direğin dibinden az farkla auta gitti.

        74. dakikada Caner Erkin, sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topu ceza sahasına ortaladı. İyi pozisyon alan Souza'nın kafa vuruşu etkisiz olunca, meşin yuvarlak kaleci Gorbunov'da kaldı.

        79. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağdan ortasında kale sahasının önünde Fernandao'nun yaptığı kafa vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

        86. dakikada Brito'nun kafayla indirdiği topa ceza sahasında Tallec istediği gibi vuramayınca, Atromitos önemli bir gol şansını kaçırdı.

        89. dakikada Fenerbahçe Van Persie'nin golüyle öne geçti. Caner Erkin'in soldan ortasında ceza sahasında Van Persie, düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 0-1.

        90+3. dakikada Napoleoni'nin sağdan ceza sahasına girerek yaptığı sert şutta, top kaleci Volkan'ın kucağına gitti.

        Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Yunanistan'ın Atromitos takımını 1-0 yenerek tur için büyük avantaj yakaladı.

        Peristeri Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımda girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadı ve devre golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarı rakip sahada daha fazla gözüken sarı-lacivertliler aradığı golü yıldız futbolcusu Robin van Persie ile 89. dakikada buldu. Karşılaşmanın rövanşı 27 Ağustos Perşembe günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. Bu maçtan sonra UEFA Avrupa Ligi'ne katılan ekip belli olacak.

        VAN PERSİE GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI

        Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin Van Persie, son 10 dakikada oyuna girerek maçın kaderini değiştirdi. Karşılaşmanın 80. dakikasında Moussa Sow'un yerine oyuna dahil olan Van Persie, 9 dakika sonra sahneye çıktı. Tecrübeli golcü Caner Erkin'in ortasında ceza sahasında şık bir kafa vuruşu yaparak takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Van Persie rakip fileleri havalandırarak, sarı-lacivertli takımdaki ilk resmi golünü de kaydetti. Van Persie'nin golüne Yunan takımının oyuncuları itiraz etti. Van Persie'nin golden önce faul yaptığını savunan Atromitoslu futbolcular, hakeme tepki gösterdi. Taraftarlar da uzun süre hakemi protesto etti. Hollandalı futbolcu daha önce Shakhtar Donetsk maçında 22, Eskişehirspor maçında ise 27 dakika oynamıştı.

        VOLKAN ŞEN İLK MAÇINA ÇIKTI

        Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan transfer ettiği Volkan Şen, ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Maçın 87. dakikasında Luis Nani'nin yerine oyuna dahil olan Volkan, sadece 3 dakika sahada kaldı. Sarı-lacivertli takımın ilk değişikliği ise 71. dakikada Raul Meireles'in yerine giren Mehmet Topal'la oldu.

        PEREİRA TRİBÜNDE İZLEMEKTEN VAZGEÇTİ

        UEFA'dan aldığı 2 maç ceza nedeniyle yedek kulübesinde yer alamayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereria, maçı otelden televizyondan izledi. Daha önce karşılaşmayı tribünde izleyeceği açıklanan Pereira'nın son anda karar değiştirerek, stada gelmediği belirtildi. Pereira'nın maçı takımın konakladığı otelde televizyondan takip ettiği öğrenildi.

        STAT IŞIKLARININ BAZILARI SÖNDÜ

        Karşılaşmanın 22. dakikasında Peristeri Stadı'nın ışıklarının bir bölümü söndü. İlk yarı oynanırken ışıkların az bir kısmı sönerek, sahanın aydınlığını etkiledi. Maçın İtalyan hakemi Daniele Orsato, maçın oynanmasına engel bir durum olmadığı gerekçesiyle oyunu devam ettirdi. Yaklaşık 10 dakika sonra arızalanan ışıklar tekrar yandı. Maçın 77. dakikasında yine aynı ışıklar arıza yapmasına rağmen hakem müsabakayı devam ettirdi.

        ATROMİTOS PENALTI BEKLEDİ

        Karşılaşmanın 39. dakikasında Atromitoslu futbolcu Marcelinho ceza sahasında yerde kalınca, Yunan ekibi hakemden penaltı bekledi. Brezilyalı futbolcu, Caner Erkin'le girdiği ikili mücadele sonucu ceza sahasında yerde kaldı. Yunan ekibinin teknik heyeti ve futbolcuları, İtalyan hakem Orsato'ya penaltı itirazında bulundu. Yunan ekibi, penaltının yanı sıra 33. dakikadan sarı kartı olan Caner Erkin'in de oyundan atılmasını istedi. Hakem Orsato, itirazlara rağmen oyunu devam ettirdi.

        NANİ'NİN GOLÜ SAYILMADI

        Karşılaşmanın 63. dakikasında Fenerbahçe'nin Luis Nani'yle attığı gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Diego Ribas'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, topu ceza sahasındaki Sow ve Nani'ye gönderdi. Kaleciden seken topu Nani, boş ağlara göndermesine rağmen filelere giden meşin yuvarlak gol sayılmadı. Maçın yardımcı hakemi Lorenzo Manganelli, Fenerbahçeli futbolcu Sow ofsaytta olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırdı. Orta hakem Orsato da yardımcısına uyarak golü iptal etti.

        VAN PERSİE TARİHE GEÇTİ

        Robin van Persie, attığı golle Fenerbahçe tarihine geçti. Hollandalı yıldızın golü "Sarı Kanarya"nın, Avrupa kupalarındaki deplasmandaki 100. golü oldu. Deplasmanda bugüne kadar oynadığı 98 maçında 100. golünü bulan Fenerbahçe, kalesinde ise 187 gol gördü.

        FENERBAHÇE ATROMİTOS'UN 22 MAÇLIK SERİSİNİ BİTİRDİ

        Fenerbahçe, Atromitos'un kendi sahasındaki 22 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Sarı-lacivertliler, tüm kulvarlarda oynadığı son 22 maçı kaybetmeyen Atromitos'u 379 gün sonra seyirci önünde mağlup etti. En son 7 Ağustos 2014'te UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Bosna Hersek ekibi Sarajevo'ya 3-1 kaybeden Atromitos, daha sonra oynadığı 22 maçta kaybetmemişti.

        AVRUPA'DA 4 MAÇLIK ORUCU BİTTİ

        Fenerbahçe, Avrupa'daki 4 maçlık gol orucuna Atromitos karşısında son verdi. Sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımına gol atamayarak (3-0, 2-0) elenirken, aynı turda bu sezon da gol atma başarısı gösteremedi. Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'e 0-0 ve 3-0'lık skorlarla elendi. Atromitos maçından önce Avrupa'daki son golünü ise 6 Ağustos 2013 tarihinde, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Salzburg maçında kaydeden Fenerbahçe, Van Persie'nin golüyle 745 gün sonra rakip fileleri havalandırmayı başardı.

        DIŞ SAHADA GALİBİYET HASRETİ BİTTİ

        Fenerbahçe, Avrupa kupalarında deplasmanda 5 maç sonra galip geldi. UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda çeyrek finalde deplasmanda Lazio ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, yarı finalde ise Benifica'ya Portekiz'de 3-1 kaybederek finalin kapısından dönmüştü. Bir sonraki sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde dış sahalarda Avusturya'nın Salzburg takımıyla 1-1 berabere kalıp, İngiliz ekibi Arsenal'e 2-0 yenilen Fenerbahçe, bu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 3-0 kaybetmişti. Sarı-lacivertliler, Atromitos karşısında 896 gün sonra deplasmanda galip geldi.

        YUNAN TAKIMLARINA KARŞI İLK GALİBİYET

        Fenerbahçe, Yunanistan ekiplerine karşı ilk resmi galibiyetini aldı. Avrupa kupalarında Yunan ekipleriyle daha önce oynadığı 4 maçtan da galip gelemeyen sarı-lacivertliler, Atromitos'u yenerek bu hasretini de bitirmiş oldu.

        Fenerbahçe'nin Yunan takımlarıyla Avrupa maçları şöyle:

        UEFA Kupası 2. tur:

        31.10.2002 Fenerbahçe-Panathinaikos: 1-1

        14.11.2002 Panathinaikos-Fenerbahçe: 4-1

        UEFA Avrupa Ligi play-off turu:

        19.08.2010 PAOK-Fenerbahçe: 1-0

        26.08.2010 Fenerbahçe-PAOK: 1-1 (uzatmada)

        20.08.2015 Atromitos-Fenerbahçe: 0-1

        11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Yunanistan'ın Atromitos takımıyla oynadıkları UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında, Spor Toto Süper Lig'de son oynanan Eskişehirspor maçının ilk 11'inde tek değişiklik yaptı. Peristeri Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, Eskişehirspor maçının kadrosundan sadece Hasan Ali Kaldırım'ı ilk 11'de oynatmadı Cezası nedeniyle Eskişehir temsilcisi karşısında kadroya giremeyen Caner Erkin, Hasan Ali'nin yerine Atromitos maçına ilk 11'de başladı. Sarı-lacivertli takımda, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Shakhtar Donetsk karşısında kırmızı kart gören Simon Kjaer ile sakatlığı devam eden Gökhan Gönül kadroda yer almadı. Atina'ya getirilen 20 kişilik kafilede kaleci Ertuğrul Taşkıran ile Uygar Mert Zeybek de 18 kişilik kadroya dahil edilmedi. UEFA'ya isimleri verilmesine rağmen Hakan Çinemre ile Mehmet Topuz ise Yunanistan'a getirilmedi.

        AZİZ YILDIRIM TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, takımının Atromitos'la oynadığı maçı tribünden takip etti. Maç günü sportif direktör Giuliano Terraneo'yla Atina'ya gelen Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle karşılaşmayı locadan izledi.

        ATİNA'DA 200 FENERBAHÇELİ

        Az sayıdaki Fenerbahçe taraftarı, takımlarını Atromitos'la oynadıkları maçta destekledi. Kapasitesi 9 bin olan Peristeri Stadı'nda yaklaşık 200 sarı-lacivertli taraftar, kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi. Yunan taraftarlar ise stadın tamamını dolduramadı. Yaklaşık 5 bin Atromitos taraftarı maçı izledi. Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın ismi anons edildiği sırada Yunan taraftarlar ıslıklarla protesto etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa