Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa İki ay önce Türkiye Kupası finalinde karşılaşan G.Saray ve Bursa, bugün Süper Kupa için kapışacak - Futbol Haberleri
        SÜPER KUPA HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... GALATASARAY - BURSASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Galatasaray'a kupayı getiren golü 21. dakikada Yasin Öztekin kaydetti. Maçın 88. dakikasında Sarı-Kırmızılılar'da Emre Çolak gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        Galatasaray, bu zaferiyle 1992-1993 yılından sonra ikinci kez bir sezonda 3 kupayı birden kazanmış oldu.

        Galatasaray Teknik Direktörü Galatasaray tarihinde lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'yı üst üste kazanan ilk isim olarak tarihe geçerken, maçın adamı ise Yasin Öztekin seçildi.

        GALATASARAY: 1 - BURSASPOR: 0

        STAT: Osmanlı

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Sneijder (Dk. 77 Umut Bulut), Podolski (Dk. 84 Jem Paul Karacan), Burak Yılmaz (Dk. 63 Emre Çolak)

        BURSASPOR: Mert Günok, Erdem Özgenç, Sivok, Serdar Aziz, Aziz Behiç (Dk. 70 Ozan İpek), Şamil Çinaz, Jorquera (Dk. 72 Advincula), Ozan Tufan, Josue, Emre Taşdemir, Bakambu

        GOL: Dk. 21 Yasin Öztekin (Galatasaray)

        KIRMIZI KART: Dk. 88 Emre Çolak (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 35 Selçuk İnan, Dk. 52 Yasin Öztekin, Dk. 81 Podolski (Galatasaray), Dk. 90+4 Ozan İpek (Bursaspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        20. dakikada Galatasaray Sneijder'le gole yaklaştı. Hollandalı oyuncu cezasahası ön çizgisi yakınından gelişine sert vurdu, kaleci Mert müthiş bir kurtarışla gol izni vermedi.

        21. dakikada Galatasaray, Yasin'in golüyle 1-0 öne geçti. Yasin cezasahası sağ ön çizgisi üzerinde sol ayağıyla sert vurdu, top kaleci Mert'in bakışları arasında sol direğin yanından ağlarla buluştu.

        23. dakikada Bursaspor'un Sivok'la bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Galatasaray cezasahası sol yan çizgisi yakınından Jorquera serbest vuruşu kullandı. Sivok, topu kafayla ağlarla buluşturdu; ancak hakem Cüneyt Çakır ofsaytı gösterdi.

        41. dakikada Lukas Podolski, Bursaspor cezasahasına doğru topla hareketlenirken yaklaşık 27 metre uzakta yerde kaldı. Serbest vuruşu kullanan Sneijder'in şutunda top barajvdan döndü.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        59. dakikada Aziz Behiç'in soldan yaptığı ortada ceza alanı içinde iyi yükselen Bakambu'nun kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

        66. dakikada Josue'nin kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde Şamil Çinaz'ın kafa vuruşunda top arka direkten oyun alanını terk etti.

        74. dakikada Podolski'den seken topu ceza alanı içinde takip eden Yasin Öztekin'den önce araya giren Erdem Özgenç topu kornere gönderdi.

        90+5. dakikada Erdem Özgenç'in sağdan ortasında ceza alanı içinde Serdar Aziz topu kafayla penaltı noktasına indirdi. Bu bölgede Sivok'un yaptığı kötü kafa vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

        ŞAMPİYON KUPASINI ALDI

        TFF Süper Kupa maçında Bursaspor'u 1-0 yenen Galatasaray, karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle kupasını aldı. TFF Süper Kupa'yı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, takım kaptanı Selçuk İnan'a verdi. Galatasaraylı futbolcular, "We Are The Champions" (Şampiyonuz) şarkısı eşliğinde kupayla saha ortasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, fotoğraf çekiminin ardından kupayı eline alarak havaya kaldırdı ve basın mensuplarına poz verdi.Galatasaraylı futbolcular, kupayla birlikte maraton ve kale arkası tribününde bulunan taraftarları ile sevinçlerini paylaşarak, sahayı terk etti.

        SNEIJDER ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

        Öte yandan, kupa töreni öncesinde Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, taraftarların isteği üzerine tribünlere "üçlü" tezahüratı yaptırdı.

        Bursasporlu futbolcular, Galatasaraylı oyuncuların alkışları arasında podyuma çıkarak, Akif Çağatay Kılıç, Yıldırım Demirören ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten madalyalarını aldı.

        SÜPER KUPA GALATASARAY'DAN SORULUYOR

        TFF Süper Kupa'yı 4. kez müzesine götüren Galatasaray, bu alanda en fazla kupa kazanan takım oldu. Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda Bursaspor ile oynadıkları TFF Süper Kupa maçını 1-0 kazanan sarı-kırmızılılar, bu yıl 9'uncusu düzenlenen organizasyonda 4. zaferine ulaştı. Daha önce bu kulvarda Fenerbahçe ile beraber 3'er şampiyonluğu bulunan "Cim Bom", Süper Kupa'yı 4. kez kaldıradak, zirveye tek başına yerleşti. TFF Süper Kupa'yı daha önce 2008, 2012 ve 2013'te kaldıran Galatasaray'ın, 2007, 2009 ve 2014'ün şampiyonu Fenerbahçe ile aynı sayıda kupası bulunuyordu.

        GALATASARAY İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

        Galatasaray, çifte şampiyonluk yaşadığı sezonun ardından TFF Süper Kupa'yı kazanan ilk takım unvanını da aldı. TFF Süper Kupa adıyla 2006'da başlayan organizasyonda sezonu çifte kupayla kapattıktan sonra final oynayan tek takım Beşiktaş'tı. 2008-2009 sezonunda hem ligi hem de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Beşiktaş, TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye yenilerek, üç kupa şansını kaybetti.

        Siyah-beyazlıların ardından ilk kez üç kupa şansını yakalayan Galatasaray, bu fırsatı tepmedi ve Spor Toto Süper Lig ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının ardından TFF Süper Kupa'yı da müzesine götürdü. Organizasyonun daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlendiği dönemde Trabzonspor 1976-1977, Galatasaray ise 1992-1993 sezonlarında çifte şampiyonluk yaşadıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da almayı başarmıştı.

        HAMZAOĞLU TARİHE GEÇTİ

        Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, hem teknik adam hem de futbolcu olarak bir yılda 3 kupa alarak tarihe geçti. Galatasaray'ın şampiyon bitirdiği ve Türkiye Kupası'nı alarak çifte zafer yaşadığı 1992-1993 sezonunda futbolcu olarak kadroda bulunan Hamzaoğlu, 1993'te oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kaldırdı. Hamzaoğlu aradan geçen 22 yıldan sonra bu kez Galatasaray'ın başındaki teknik adam olarak aynı başarıyı tekrarladı.

        SON 4 SEZONDA 3. KEZ ŞAMPİYON

        Galatasaray, son 4 TFF Süper Kupa mücadelesinde yer alırken, 3 kez mutlu sona ulaştı. 2011-2012, 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında Spor Toto Süper Lig şampiyonu, 2013-2014 sezonunda ise Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olan Galatasaray, 3 kez Fenerbahçe, 1 defa da Bursaspor ile karşılaştı.

        Fenerbahçe'ye karşı 2012 ve 2013'te zafer kazanan "Cim Bom", 2014'te sahadan üzgün ayrıldı. Bu sene ise TFF Süper Kupa'da Bursaspor'la rakip olan Galatasaray, rakibini 1-0'lık skorla mağlup etti ve son 4 finalin 3'ünde kupaya uzanmış oldu.

        KUPAYI BU KEZ DEMİRÖREN VERDİ

        G.Saray’ın hem Süper Lig şampiyonluğu hem de Türkiye Kupası zaferlerinde kupayı vermeye gelmemesi nedeniyle eleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dün Ankara Osmanlı Stadı’nda Cimbom’a kupayı veren isim oldu. Demirören, iki sezon önce bir seromonide Felipe Melo ile tokalaşma polemiği yaşamıştı.

        8 AYDA 3. ZAFER

        G.Saray’ın başında ilk maçına 6 Aralık 2014’te eski takımı Akhisar karşısında çıkan Hamza

        Hamzaoğlu, 8 aylık teknik direktörlük macerasına 3 kupa birden sığdırmayı başardı. Hamzaoğlu, Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası zaferinin ardından Süper Kupa’da mutlu sona ulaştı ve müthiş bir onura sahip oldu.

        KOLEKSİYONA 69. KUPA

        G.Saray, tarihinde resmi olarak 69. kupasını müzesine götürdü. G.Saray’ı; ezeli rakipleri F.Bahçe 56, Beşiktaş 49 kupa ile takip ediyor.

        BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN KUTLAMA

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014-2015 sezonu Süper Kupa Finali'nde Bursaspor'u 1-0 yenerek Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray futbol takımı için bir tebrik mesajı yayımladı.

        Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:

        "Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Süper Kupa finalinde Bursaspor'u 1-0'lık skorla mağlup ederek Süper Kupa'yı 4.kez müzesine götürmeyi başaran Galatasaray Futbol Takımı'nı kutluyorum. Bu vesileyle tüm takım oyuncularını ve bu başarıda emeği geçen teknik ekiple birlikte yönetimi de tebrik ediyorum.. Süper Kupa'nın sahibi Galatasaray'a ve bu zorlu mücadelede oldukça güzel bir oyun ortaya koyan Bursaspor'a önümüzdeki sezon gösterecekleri mücadelelerde şimdiden başarılar diliyorum."

        YILDIRIM DEMİRÖREN'DEN TEBRİK

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Güzel bir karşılaşmaydı hem Galatasarayımızı hem Bursasporumuzu tebrik ediyorum" dedi.

        Demirören, Galatasaray'ın Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek kazandığı TFF Süper Kupa final maçının ardından protokol tribünü çıkışında açıklamalarda bulundu.

        "Güzel bir karşılaşmaydı, hem Galatasarayımızı hem Bursasporumuzu tebrik ediyorum" diyen Demirören, "İnşallah bu sezon fair-play içinde hep beraber güzel futbol izleriz. Takımlarımız iddialı, bu iddianın sadece devam etmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa