Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Q7 Nani kadar iyi - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | İlker GÜNEŞ

        F.Bahçe’nin Nani’yi transfer etmesi, Türk futbol kamuoyunu ayağa kaldırmıştı. 29 yaşındaki Portekizli yıldız, uzun yıllar formasını giydiği M.United’da gösterdiği müthiş performans ve dünya çapındaki marka değeri ile bu ilgiyi fazlasıyla hak etmişti.

        Ancak Beşiktaş’a geri dönen Quaresma için ise, yine Türk futbol kamuoyu genelinde ‘bitik’, ‘formsuz’, ‘disiplinsiz’ gibi yorumlar yapılmıştı. Ancak rakamlar gösterdi ki işin aslı öyle değil...

        PORTEKİZ’DE DÜELLO

        Geçen sezon iki yıldız da Portekiz’de mücadele etti. Sporting’de 27 lig maçına çıkan Nani, 7 gol attı, 6 asist yaptı. Quaresma ise Porto’da 30 maçta 6 gol ve 5 asistle oynadı.

        Ancak 2295 dakika sahada kalan Nani, 328 dakikada 1 gol atıp, 382 dakikada 1 asist yaparken; 1844 dakika görev yapan Q7 ise 307 dakikada 1 gol atıp, 369 dakikada 1 asist yaparak vatandaşını geçti. İki futbolcu 61’er gollük pasla Benficalı Gaitan’ın ardından lig genelinde 2.’liği paylaştı.

        Porto, ligi Sporting’in 6 puan önünde tamamladı. Sporting Avrupa’ya erken veda ederken, Porto Devler Ligi’nde çeyrek final oynadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa