Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Cristiano Ronaldo, 48 golle gol kralı oldu - Futbol Haberleri

        İspanya Ligi’nde şampiyonluğu Barcelona’ya kaptıran Real Madrid, son hafta mücadelesinde Getafe’yi 7-3 yendi. Beyaz-şimşeklerde hat-trick yapan Cristiano Ronaldo, 48 golle ligde gol kralı oldu.

        13. dakikada Marcelo’nun soldan ortasını kafayla ağlara gönderen Cristiano Ronaldo, Real Madrid’i 1-0 öne geçirdi.

        22’de Lacen’in pasında Sergio Escudero, yaklaşık 30 metreden nefis bir şutla skoru eşitledi. Golün ardından Santiago Bernabeu Stadı’ndaki Real Madrid’li taraftarlar, kalecileri Iker Casillas’ı protesto etti.

        26’da Pedro Leon topu nefis taşıyıp pasını aktardı. Diego Castro ceza sahasının yayının gerisinde buluştuğu topu köşeden filelerle buluşturarak Getafe’yi deplasmanda 2-1 üstünlüğe taşıdı.

        32’de Cristiano Ronaldo, 30 metreden kazanılan serbest vuruşta kaleci Codina’yı kapattığı köşeden avladı ve harika bir golle durumu 2-2 yaptı. Ronaldo, 17 frikik golüyle, 16 golü bulunan Roberto Carlos’u geride bıraktı ve İspanya Ligi’nde son 25 yılda serbest vuruştan en fazla gol atan isim oldu.

        34’te Cristiano Ronaldo’nun pasında Javier Hernandez’in ceza sahası içerisinde Vigaray tarafından düşürülmesiyle Real Madrid penaltı kazandı. Atışı gole çeviren Ronaldo, bu sezon sekizinci kez hat-trick yaparken ligde 48 gole çıktı. Portekizli yıldız bu sezon resmi maçlarda 61 gole ulaştı. Ronaldo, Real Madrid’de 301 maçta 313 gol kaydetti.

        43’te Getafe’de kullanılan korner atışında Cristiano Ronaldo’dan seken topu önünde bulan Mehdi Lacen sert bir vuruşla, Getafe’ye 3-3’lük beraberliği getirdi.

        47’de Cristiano Ronaldo’nun direkten dönen kafa vuruşunu tamamlayan Javier Hernandez, Real Madrid’i 4-3 öne geçirdi.

        51’de ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topu ağlara gönderen James Rodriguez, skoru 5-3 yaptı.

        58’de Cristiano Ronaldo’nun yerine oyuna giren 16 yaşındaki Martin Odegaard, ilk kez Real Madrid forması giydi.

        71’de James Rodriguez ile verkaç yapan Jese sol çaprazdan yerden bir vuruşla bu sezon 3. golünü atarken, skoru 6-3’e taşıdı.

        90+1'de Jese'nin ortaya çıkarttığı topu kale ağzında ağlara gönderen Marcelo maçın skorunu belirledi.

        NTV Spor

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa