Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Eskişehirspor Eskişehirspor: 1 - Fenerbahçe: 1 - Fenerbahçe Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ESKİŞEHİRSPOR-FENERBAHÇE KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Fenerbahçe, Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir fırsat tepti. Sarı-lacivertliler 33. dakikada Mustafa Yumlu'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 80. dakikada ise Emre Güral şık golüyle skoru eşitledi: 1-1. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 60, Eskişehirspor ise 31 puana yükseldi.

        Ligde 58 puanlı Beşiktaş ve Galatasaray ile amansız bir şampiyonluk yarışı içinde olan Fenerbahçe, deplasmanda kritik 2 puan bırakarak haftayı lider kapatma şansını kullanamadı.

        ESKİŞEHİRSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1

        STAT: Atatürk

        HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz

        ESKİŞEHİRSPOR: Ali Şaşal Vural, Lawal, Sezgin Coşkun (Dk. 89 Diego), Sezer Öztürk (Dk. 67 Serdar Özkan), Kaan Kanak, Mori, Mustafa Yumlu, Toko (Dk. 73 Emre Güral), Özgür Çek, Kamil Ahmet Çörekçi, Causic

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Caner Erkin (Dk. 69 Kuyt), Emre Belözoğlu (Dk. 73 Selçuk Şahin), Alper Potuk (Dk. 87 Emenike), Sow, Webo

        GOLLER: Dk. 33 Mustafa Yumlu (kendi kalesine) (Fenerbahçe), Dk. 80 Emre Güral (Eskişehirspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        14. dakikada Gökhan Gönül getirdiği topu ceza alanı içinden ceza yayı üzerindeki Sow'a aktardı. Bu futbolcunun topun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

        22. dakikada Alper Potuk'un düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Caner Erkin kullandı. Bu futbolcunun sert şutunda, top yandan az farkla dışarı gitti.

        25. dakikada Sezer Öztürk'ün yerden sert şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı direk dibinde iki hamlede kontrol etti.

        27. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin sağ kanattan taşıdığı topu uzak direkteki Kaan Kanak'a ortaladı. Bu futbolcunun topun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

        29. dakikada Fenerbahçe ceza alanı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşu Kaan Kanak kullandı. Bu futbolcunun doğrudan kaleye gönderdiği topu Volkan Demirel çok kolay bir şekilde kontrol etti.

        33. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan yaptığı ortada ceza alanında Sezgin Coşkun'dan dönen top Mustafa Yumlu'ya çarparak ağlara gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada köşe vuruşundan gelen topu ceza alanı içinde Mustafa Yumlu altıpasta önündeki Sezer Öztürk'e indirdi. Bu futbolcu, topa istediği gibi vuramayınca takımını bir golden etti.

        52. dakikada Emre Belözoğlu'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sow rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdikten sonra yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

        57. dakikada Sezer Öztürk'ün soldan yaptığı ortada altıpas içinde Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel güçlükle meşin yuvarlağı kontrol etti.

        66. dakikada sağdan gelen ortada ceza alanı içinde Mustafa Yumlu topu kafayla indirdi. Causic'in yaptığı vuruşta kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        80. dakikada ceza alanın yaklaşık 20 metre dışında topla buluşan Emre Güral'ın mükemmel vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.

        90+2. dakikada Serdar Özkan orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar inerek vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalecinin müdahalesiyle kornere çıktı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de, deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşan Fenerbahçe'de, Caner 200., Sow ise 100. maçına çıktı. Eskişehirspor karşısında sarı-lacivertli formayla 294. karşılaşmaya çıkan kaleci Volkan Demirel ise eski kalecilerden Rüştü Reçber'i yakaladı. Volkan, Rüştü ile birlikte Süper Lig'de Fenerbahçe formasını en fazla giyen kaleci oldu.

        DİEGO MAÇ KADROSUNDA

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Diego Ribas 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Teknik direktör İsmail Kartal, Bursaspor maçında kadroya almadığı Brezilyalı oyuncuyu zorlu Eskişehirspor deplasmanında yedek kulübesine oturttu.

        Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Raul Meireles, Mehmet Topuz ve henüz hazır olmayan Serdar Kesimal kadroda yer almadı. Bu arada, Fenenbahçe'nin aldığı ceza nedeniyle Atatürk Stadı'nın misafir tribünü bu maçta kapatıldı. Bu nedenle Fenerbahçe taraftarları takımlarına destek veremedi.

        ESKİŞEHİRSPOR'DA DEĞİŞİKLİK YOK

        Eskişehirspor, Fenerbahçe karşısına geçen hafta deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile oynanan maçtaki kadrosuyla çıktı. Teknik direktör Michael Skibbe, deplasmanda rakiplerini 1-0 yendikleri maçın kadrosunu bozmayarak, zorlu maçta aynı kadroyla sahada yer aldı.

        STATTA BOŞLUKLAR GÖZE ÇARPTI

        Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında ev sahibi takım taraftarları takımlarına destek için tribünlerde yer aldı. Fenerbahçe taraftarlarının yer almadığı statta yer yer boşluklar göze çarptı.

        ESKİŞEHİR VALİSİNDEN LÖSEMİLİ ÇOCUĞA JEST

        Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 12 yaşındaki lösemi hastası Melih Yavaş'ın Fenerbahçe maçını birlikte izleme isteğini geri çevirmedi. Vali Tuna, Yavaş ile birlikte Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını protokol tribününden izleyerek Tuna'nın isteğini yerine getirdi. Lösemi hastası Melih Yavaş, valinin bir süre önce kendisini evinde ziyareti sırasında bu istekte bulunmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa