Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Sivasspor zirveyi istiyor! - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da lige iyi bir başlangıç yapan ve ilk 5 haftada Kocaelispor, Bursaspor ve Fenerbahçe'yi yenip, Eskişehirspor ve Kayserispor ile berabere kalan Sivasspor, Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Ankaraspor'u da yenerek çıkışını sürdürmek istiyor.

        6. haftaya namağlup olarak giren Sivasspor, geçen sezonun 14. haftasında deplasmanda 2-0 yenildiği Ankaraspor'u bu kez dış sahada mağlup etmeyi hedefliyor.

        Fenerbahçe galibiyetinin ardından 4 gün izin yapan ve 1 Ekim'de Ankara'da toplanarak Ankaraspor maçının hazırlıklarına başlayan Sivasspor'da, Mohammed Ali Kurtuluş, Onur Tuncer ve Volkan Ünlü'nün sakatlıkları sürüyor.

        Kırmızı-beyazlı ekipte, ayrıca ligin 4. haftasındaki Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan ve cezası nedeniyle Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyen Abdurrahman Dereli de Ankaraspor karşısında forma giyemeyecek.

        -LİGDE 7. RANDEVU-

        Sivasspor ile Ankaraspor, ligde 7. kez karşı karşıya gelecek.

        Ankara Yenikent Asaş Stadyumu'nda saat 20.00'da oynanacak maçı, Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Kemal Yılmaz'ın yapacağı maçta, Hakan Ceylan dördüncü hakem olarak görev alacak.

        Bu karşılaşma ile iki ekip, birinci ligde 7. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında bugüne dek oynanan 6 maçın 3'ünden Ankaraspor, 1'inden ise Sivasspor galip ayrılırken, 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlanmıştı.

        İki ekip arasında 2005-2006 sezonunda Ankara'da oynanan maç 1-1, Sivas'ta oynanan maç 2-2 eşitlikle sonuçlanmıştı.

        2006-2007 sezonunda rakibine iç sahada 2-0, deplasmanda ise 2-1 mağlup olan Sivasspor, geçen sezonun ilk yarısında Ankara'da 2-0 yenildiği rakibini ikinci yarıda Sivas'ta 2-1 mağlup etmişti.

        Sivasspor, geride kalan 6 maçta rakibinin filelerine 6 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa