Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Turu geçeceğiz..." - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Bellinzona'yı eleyerek UEFA Kupası'nda gruplara kalacaklarını söyledi.

        Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Michael Skibbe, kendilerine olan güvenlerini vurgulayarak, ''Biz bu turu geçeceğiz. Bunu için de gereken mücadeleyi sahada göstermemiz gerekiyor'' dedi.

        Hücum anlamında, geride kalan son 3 maçlarındaki gibi oynamaları halinde Bellinzona karşılaşmasından galip ayrılacaklarını söyleyen Skibbe, defansif anlamda ise kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlattı.

        -''MEHMET TOPAL OYNAYACAK''-

        Takımda sakat oyuncuların çokluğundan sıkıntı yaşayan Skibbe, Mehmet Topal'ın takımdaki yerini alacağını açıkladı.

        Mehmet Topal'la ilgili iyi haberleri olduğunu ifade eden Alman teknik adam, ''Antrenmanlara katılıyor ve oynayacak. Nonda ve Sabri'nin durumu da bugün belli olacak. Hasan'ı maalesef yetiştiremeyeceğiz. Umarım Konyaspor maçında oyundan çıkarttığım Kewell da oynayabilir. Diğer oyuncuların zaten sakatlıkları sürüyor. ayrıca, Almanya'ya kontrol için giden Uğur Uçar'ın da durumunun iyiye gittiğini öğrendik'' diye konuştu.

        Skippe, Mehmet Topal'la ilgili olarak, ''Genç olmasına rağmen olgun bir oyuncu. Sezon başladığından beri 2 kez sakatlandı. Eğer sağlıklıysa ve iyi oynarsa ilk 11'de bankolar arasına girebilir'' ifadelerini kullandı.

        -''HAKAN ŞÜKÜR BİZİM İÇİN KAYIP''-

        Michael Skibbe, sarı-kırmızılı takımın hava topları hakimiyetinde sıkıntı yaşadığının sorulması ve Hakan Şükür'ün bu konuda etkili olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

        ''Hakan Şükür hava toplarına çok hakimdi ve büyük bir kayıp bizim için. Milan Baros her ne kadar uzun boylu olmasa ve kafa toplarında etkili olmasa da, diğer özellikleriyle forvete hattına farklı bir stil katıyor.''

        Galatasaray'ın ligde artık favori gösterildiği şeklindeki bir yoruma ise Skibbe, ''Favori olmak bizi rehavete sokmuyor. Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Sezon sonunda da bunu göreceğiz'' cevabını verdi.

        Alman çalıştırıcı, sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşanan sağ bekte ilk olarak Sabri'yi oynatmak istediğini, aynı zamanda Serkan Kurtuluş'a da göreve verebileceklerini anlattı.

        -''SAVUNMAMIZI GELİŞTİRMELİYİZ''-

        Michael Skibbe, Galatasaray olarak ilerleyen turlarda başarılı olabilmek için savunmalarını geliştirmek zorunda olduklarını kaydetti.

        Hedeflerinin her zaman başarı olduğunu ve bunun için Galatasaray'a geldiğini dile getiren Skibbe, ''Gerçekten başarılı olmak için insanın kendisini geliştirmesi gerekiyor. Bizim takımımız şu an bu gelişimin içinde ve gelişiyoruz. Ofansif bir futbol oynuyoruz. Aynı etkili oyunu savunmada da sergilemeliyiz. Savunmamızı geliştirmeliyiz, çünkü bundan sonraki rakiplerimiz, bugüne kadar oynadıklarımızdan daha güçlü ve sağlam olacaklardır. Önlem almamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

        -LİNCOLN'E ÖVGÜ-

        Michael Skibbe, son haftalardaki futboluyla göz dolduran Lincoln'e övgülerde bulundu.

        Brezilyalı oyuncunun performansının giderek artmasından memnun olduğunu aktaran Skibbe, ''Lincoln benim için takımda savunma ile forvet hattı arasındaki bağdaştırıcı. Gol hazırlayıcısı olarak onun gibi bir oyuncuya ihtiyacımız var. Son maçındaki kafa golü gibi bir kaç da gol atarsa, bizim için çok iyi olacak. Bu performanstaki Lincoln bizim için çok faydalı'' ifadelerini kullandı.

        Skibbe ayrıca, Arda'nın sol kanatta oynamadığı için sıkıntı yaşadığı şeklindeki haberleri yalanlarken, ''Haber doğru değil ve aramızda böyle bir şey de konuşmadık. Sol kanatta geçen sezon oynadı ve kendi yeri. Kewell ile aralarında pozisyonları değiştirebilecek kalitede oyuncular. Ama bence Arda, en az 2-3 sene içinde kendini uluslararası alanda üst düzeyde bir oyuncu haline getirecektir'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa