Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Devler Ligi'nde şoklar ve kilometre taşları! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta maçları Çarşamba gecesi oynanan maçlarla tamamlandı.

        -Inter bir kez daha Pizzaro'ya takıldı!-

        Heyecanlı ve haraketli geçen B Grubu maçında hem ev sahibi Inter hem de konuk ekip Werder Bremen galibiyeti kaçırırken 1-1 ile puanları paylaştılar. Daha önce de Nerazzuri'nin başına ile açmış olan Claudio Pizarro bu maçta da sahnedeydi ve Bremen'e puanı getiren isim oldu.

        Bayern Münih forması giydiği dönemde 2006/2007'de de Inter'e gol atmış olan Pizzaro Bremen formasıyla da Milano devini deplasmanda çıktıkları maçta boş geçmedi. İkinci devrede golü bulan Pizzaro böylece Inter'in Maicon'un ayağından bulduğu golle üç puanı almasını da engellemiş oldu. Bu sonuç Bremen'in hocası Thomas Schaaf'ın umutlarını korumasını sağlarken Alman ekibi iki puana ulaştı.

        Mesut Özil'in Bundesliga'nın ardından Şampiyonlar Ligi'nde de parlamaya devam ettiği gecede, Bremen'in beraberlik golü 62. dakikada Mesut'un sağ kanattan yaptığı şık ortasına Pizzaro'nun kale önündeki hamlesiyle geldi.

        -Chelsea tutuldu, Cluj puan almayı başardı!-

        CFR 1907 Cluj Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Roma karşısında elde ettiği galibiyetin bir sürpriz olmadığını Chelsea ile 0-0 berabere kalarak puan alıp kanıtladı.

        Romanya şampiyonuna Chelsea karşısında kimse şans tanımamış olsa da, geçen sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti karşısında 1 puanlık futbolu ortaya koydu. İki tarafın da rahat bir gol pozisyonu üretemediği maçta gol sesi çıkmazken, Chelsea topa daha çok sahip olan taraftı.

        Maviler'de Frank Lampard ve Didier Drogba gole en çok yaklaşan isimler olurken, ev sahibi Eugen Trica özellikle ilk yarıda kaçırdığı gol fırsatıyla hayal kırıklığı yarattı.

        Bu sonuçla A Grubu'nda 4'er puanı olan iki ekip 1. ve 2. sırayı paylaşıyorlar. Chelsea Romanya'da tek puanla kalmasının yanı sıra Drogba'nın ikinci yarıda sakatlanarak oyun dışında kalmasıyla da geceyi tam bir hayal kırıklığı ile kapattı.

        -Gerrard 100. kez Keane de ilk kez!-

        Robbie Keane'in Liverpool formasıyla kaydettiği ilk gol Şampiyonlar Ligi'nde PSV karşısında gelirken,

        Steven Gerrard da 100. kez takımı adına rakip ağları havalandırdı. Kuyt'un perdeyi açtığı maçta PSV Eindhoven da 3. sezonda 3. kez Anfield'da mağlup oldu.

        D Grubu'nda ilk iki maç sonunda puanını altı yapan Liverpool Şampiyonlar Ligi'ne çok iyi bir başlangıç yaparken, puansız PSV'nin tek sevinci oyuna sonradan giren Danny Koevermans'ın golü oldu.

        Bu arada Gerrard'ın Liverpool formasıyla 100. golünü kaydetmesinin yanı sıra Kırmızılar'ın çalıştırıcısı Rafael Benítez de 250. kez Liverpool'un başında maça çıktı.

        -Atletico Marsilya'ya fazla geldi!-

        D Grubu'ndaki mücadelede en iyi performanslarından birini sergileyen Sergio Agüero takımı Atlético Madrid'i Marsilya karşısında 2-1'lik zafere taşıdı. Atletico bu sonuçla ikide iki yaparken ev sahibi evi Vicente Calderon'a muhteşem bir dönüş yaptı.

        -Baptista savaştı Roma kazandı!-

        Roma muhteşem bir geri dönüşe sahne olan maçta, 10 kişi kalan rakibini 1-0 geriden gelerek 3-1 devirmeyi başardı. Roma, Bordeaux zaferiyle A Grubu'ndaki ilk galibiyetine ulaşırken, ikinci yarıda Mirko Vucinic ve Júlio Baptista (2) kaydettikleri gollerle zaferin mimarı oldu.

        -Messi sayesinde-

        C Grubu'nda Ukrayna'da oynanan maçta, Barcelona mağlubiyeti galibiyete çevirmeyi son nefeste başarırken, maça sonradan giren Lionel Messi'nin kaydettiği iki gol Shakhtar Donetsk'in hayallerini yıktı ve Katalan devi -90 artı 4'te gelen son golün ardından- bir anda elde ettiği 2-1'lik galibiyetle gecenin kazananı oldu.

        -ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İKİNCİ HAFTA İKİNCİ GÜN MAÇLARI-

        A Grubu

        Bordeaux 1 - 3 Roma

        CFR Cluj 0 - 0 Chelsea

        B Grubu

        Anorthosis 3 - 1 Panathinaikos

        Inter 1 - 1 Werder Bremen

        C Grubu

        Shakhtar Donetsk 1 - 2 Barcelona

        Sporting Lisbon 2 - 0 Basel

        D Grubu

        Atletico Madrid 2 - 1 Marseille

        Liverpool 3 - 1 PSV Eindhoven

        -ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İKİNCİ HAFTA BİRİNCİ GÜN MAÇLARI-

        E Grubu

        Aalborg BK 0 - 3 Manchester U.

        Villarreal 1 - 0 Celtic

        F Grubu

        Bayern Munich 1 - 1 Lyon

        Fiorentina 0 - 0 Steaua Bucuresti

        G Grubu

        Arsenal 4 - 0 FC Porto

        Fenerbahçe 0 - 0 Dinamo Kiyev

        H Grubu

        Zenit St. Petersburg 1 - 2 Real Madrid

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa