Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe "Düşmanlara karşı uyanık..." - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü tüzel kişiliği ile bilek güreşine giren, kendi üst kimliklerini oluşturarak Fenerbahçe üzerinden rant elde etmeye, güç ve iktidar olmaya çalışanlar ile mücadelelerinin her ne pahasına olursa olsun süreceğini söyledi.

        Aziz Yıldırım Fenerbahçe Dergisi'nin ekim sayısında yer alan yazısında, Gençlerbirliği ile oynadıkları Turkcell Süper Lig maçında az sayıda taraftarın şahsına yönelik yaptığı tezahüratın son derece önemli ve düşündürücü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        ''Her ne kadar stadımızın büyük bölümünde maçı izleyen taraftarlarımız bu tezahürata katılmamış olmakla birlikte, rant damarları kesilenlerin gözlerini nasıl karartmış oldukları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu rant peşinde koşan odaklar, takımın sendelediği anlarda ve zamanlarda ortaya çıkmayı adet haline getirmişlerdir. Bunlar ve bunları kullanarak şahsi ikbal ve rant peşinde koşanlardan oluşan kulübümüzün dahili düşmanları geçmişte olduğu gibi bugün de görev başındadır. Kulübünü karşılıksız seven tüm taraftarlarımızı bu dahili düşmanlara karşı uyanık olmaya ve bunlara meydan vermemeye çağırıyorum.''

        Kendisinin ve yönetici arkadaşlarının kulübüne, camiasına ve taraftarına karşılıksız hizmet anlayışı ile genel kurul tarafından verilen yetkiye dayalı olarak görevlerini yaptıklarını anlatan başkan Yıldırım, ''Bu görevin ifası sırasında Fenerbahçe'nin menfaatleri taviz veremeyeceğimiz yegane olgudur. Bu bağlamda Fenerbahçe Spor Kulübü tüzel kişiliği ile bilek güreşine giren, kendi üst kimliklerini oluşturarak Fenerbahçe üzerinden rant elde etmeye, güç ve iktidar olmaya çalışanlar ile mücadelemiz her ne pahasına olursa olsun sürecek'' diye görüş belirtti.

        -''HİÇ KİMSE İMTİYAZ SAHİBİ DEĞİLDİR''-

        Aziz Yıldırım, hiçbir taraftar taraftar grubu ile sorunlarının, onlara karşı ön yargılarının ve bir mücadelelerinin olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        ''Bizim mücadelemiz taraftarlık kisvesi adı altında kendilerine rant sağlayanlara yöneliktir ki, bu mücadelemiz karşımızdaki güç kim olursa olsun sürecektir. Bu konudaki kararlılığımız taraftarımızın bize vermiş olduğu destek sürdükçe devam edecektir. Tribüne gelen hiç kimse bir diğerinden farklı muameleye tabi tutulmayı isteyemeyeceği gibi, hiç kimse imtiyaz sahibi değildir. Tribüne gelen her bir taraftar diğerinin haklarına saygılı olmak zorunda olup, bunun için belirlenmiş kurallara uymakla yükümlüdür. Bu kurallara uymayanlar diğer taraftarların haklarını ihlal ettiği için aramızda olamayacaktır.

        Koyulan bu kurallar biz istediğimiz için değil, taraftarlarımızın rahat ve konforunu sağlamak için vardır. Bu kurallara uygun davranarak coşku ile takıma destek verebilmek mümkündür ve dünyanın her yerinde de bu şekilde kurallar mevcuttur. Avrupa kupası maçlarına gelen ve kendileri için belirlenmiş seyir kurallarına uygun olarak maç seyredenlerin stadımızda bu kurallara uygun olarak maç seyredememesi açık bir çelişkidir. Bu kuralların uygulandığı ülke statlarında bu kuralara uygun olarak takımına yoğun coşku ve desteği verenlerin kendi stadımızda bu kuralların yoğun coşku ve desteğe mani olduğu şeklindeki iddiası samimi değildir.''

        -''BİZDEN DEĞİLDİR''-

        Dergideki yazısında sarı-lacivertli taraftarlara seslenen Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

        ''Sevgili taraftarlarımız, rakiplerimizin gıpta ile baktığı stadımızda futbol takımımız, belirlenmiş kurallara uygun davranarak takımına destek olan büyük taraftarımız ile geçmişte büyük başarılara kenetlenerek imza atmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde büyük başarılara imza atılacaktır. Ortaya çıkan fırsatları kendi menfaatleri için kullanarak bu şekilde başkanına tezahüratta bulunanlar neye hizmet ettiklerini elbette bilmektedir. Rakiplerimiz ile süren lig mücadelesinde kendi çıkarları için kulübüne ait değerler aleyhine tezahürat yapanlar asla bizden değildir.''

        -''TAVİZ VERMEDİĞİMİZ VE DEMOKRAT OLMADIĞIMIZ KONU...''-

        Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü geleneğinde demokrasi anlayışından asla taviz verilmediğini belirtip, ''Kulübü yönetenleri demokrat olmamakla suçlayanlar, yönetenleri seçen ve sürekli denetleyen genel kurulumuza açıkça hakaret etmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü genel kurulu üyeleri geçmişte ve günümüzde daima demokrasiden ve demokrasiden yana olanların yanında yer almıştır. Yönetimimiz süresince tek taviz vermediğimiz ve demokrat olmadığımız konu Fenerbahçe ve Fenerbahçe menfaatleri olmuştur. Bundan sonrada bu şekilde devam edecektir'' görüşlerinde bulundu.

        Turkcell Süper Lig'e ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne kadrolarındaki önemli futbolcularının sakatlığı sebebi ile iyi bir başlangıç yapamadıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

        ''Bunu fırsat bilen dahili ve harici düşmanlarımız derhal saldırıya geçerek geniş bir yıpratma kampanyasına geçtiler. Yalan, yanlış, tahrif edilmiş bilgiler ile hep destek tam destek anlayışında olan taraftarımızın bu inancını sarsmaya giriştiler. Bunlar elbette başarılı olamayacaklardır. Fenerbahçe Spor Kulübü bu yıl da hep başta olacak ve sportif hedeflerine ulaşacaktır. Bu yolda mücadelemiz gündüz gece sürmektedir. Sportif olarak ulaşılacak hiçbir hedef bizi tatmin etmeyecek ve daima bir adım daha önde olmak için çalışmalarımız sürecektir.''

        Türkiye liglerinde yer alan takımların başkanları ile Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yaptıkları konferansa da değinen Yıldırım, şunları ifade etti:

        ''Tarama konferansında Türk futbolunun mevcut sorunları, müşterek çözüm yolları ve Türk futbolunun yeniden yapılanması için alınması gereken yola ilişkin kilometre taşlarını başkanlar ile ve kamuoyu ile paylaştım. Kulüpler Birliği'nin, ligi bir tüzel kişilik altında organize etmesi, kulüplere ait ticari hakların kurulacak Lig A.Ş. aracılığı ile pazarlanması ve elde edilen gelirlerin şirket ortağı kulüplere dağıtılması, liglerin marka değerini ve dolayısıyla ticari değerini arttıracak kriterlerin belirlenerek uygulanması bunların satır başları. Profesyonel takım sayısının azaltılması, UEFA Kulüp Lisans Kriterlerinin istisnasız uygulanması yakın hedefler olarak sıralanabilir. Arzum futbolda top yekun kalkınmanın sağlanması ve kalitenin İngiliz Premier Lig kalitesine ulaşması. Umarım Türk futbolu tüm paydaşları ile bu projeye destek olurlar. Çünkü taraftarımız buna layıklar.''

        -''TEK GERÇEK KİMLİK FENERBAHÇE KİMLİĞİ''-

        Son olarak taraftarlara şükranlarını sunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dergide yer alan yazısını şöyle tamamladı:

        ''Karşılaştığımız her zorlukta yanımızda olan taraftarımıza, 150.000 üzerinde taraftar kart, 30.425 adet kombine kart, yüz binlerce adet Fenerium ürünü ve forma alarak kulüplerine maddi olarak sağlamış oldukları destekten ötürü bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Şahsi menfaatleri ve ikbal arzuları ile gördükleri her fırsatı değerlendirerek saldırmayı adet haline getiren çıkar odaklarına da başarılı olamayacaklarını önemle belirtiyorum. Tek gerçek kimliğin Fenerbahçe kimliği olduğunu vurguluyor asla bir başka üst kimliğe müsaade edilmeyeceğini bir kez daha tekrarlıyorum.

        Buradan tüm Fenerbahçelilerin, tüm spor kamuoyunun ve tüm yurttaşlarımızın Şeker Bayramı'nı en samimi duygularımla kutluyor, ulusça esenlik içinde yeni bayramlara ve sevinçlere ulaşmak dileklerimi bildirmek istiyorum.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa