Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İstifa sesleri! - Fenerbahçe Haberleri

        ''Devler Ligi''nde (G) Grubu'ndaki mücadelesine FC Porto deplasmanında 3-1'lik yenilgiyle kötü başlayan sarı-lacivertliler, Kadıköy'de seyircisi önünde Dinamo Kiev karşısında istedği galibiyete ulaşamayarak 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

        Geçen sezon çeyrek final oynadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon daha büyük başarıları hedefleyen Fenerbahçe, yaptığı 2 maçta da istediği sonuçlara ulaşamayarak düş kırıklığı yarattı.

        Turkcell Süper Lig'de ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında aldığı sonuçlarla kötü bir dönem geçiren sarı-lacivertli ekip, bir anlamda kötü gidişini durdurmak için çıktığı Dinamo Kiev mücadelesinde de galibiyetten uzak kaldı.

        -SERİ, 15 MAÇA ÇIKTI-

        Avrupa kupalarında Kadıköy'de etkili bir performans ortaya koyan sarı-lacivertli ekip, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki yenilmezlik serisini 15 maça yükseltti.

        Fenerbahçe'nin 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde AC Milan yenilgisinden sonra (4-0) Kadıköy'de yaptığı 15 Avrupa Kupası maçında aldığı sonuçlar şöyle:

        2006-2007 Sezonu:

        Fenerbahçe-B36 Torshavn: 4 - 0

        Fenerbahçe-Dinamo Kiev: 2 - 2

        Fenerbahçe-Randers: 2 - 1

        Fenerbahçe-Palermo: 3 - 0

        Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2 - 2

        Fenerbahçe-AZ Alkmaar: 3 - 3

        2007-2008 Sezonu:

        Fenerbahçe-Anderlecht: 1 - 0

        Fenerbahçe-Inter: 1 - 0

        Fenerbahçe-PSV Eindhoven: 2 - 0

        Fenerbahçe-CSKA Moskova: 3 - 1

        Fenerbahçe-Sevilla: 3 - 2

        Fenerbahçe-Chelsea: 2 - 1

        2008-2009 Sezonu:

        Fenerbahçe-MTK Budapeşte: 2 - 0

        Fenerbahçe-Partizan: 2 - 1

        Fenerbahçe-Dinamo Kiev: 0 - 0

        -32 GOL ATTI, 13 GOL YEDİ-

        Fenerbahçe, Kadıköy'deki 15 maçlık yenilmezlik serisinde rakip filelere 32 gol attı.

        Sahasında yenilmediği 15 maçta 11 galibiyet ve 4 beraberlik alan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 12 gol gördü.

        -DINAMO KIEV, TÜRK TAKIMLARIN BAŞINA BELA OLDU-

        Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibi, Avrupa kupalarında Türk takımlarının adeta başına bela oldu.

        Türk takımlarını Avrupa mücadelelerinde zorlayan Ukrayna temsilcisi, bugüne dek turlu mücadelelerde 6 kez eşleştiği Türk takımları karşısında 5 kez turu geçen taraf olmuştu.

        Dinamo Kiev, (G) Grubu mücadelesinde de Fenerbahçe karşısında kendisi için önemli bir deplasmandan 0-0 beraberlikle 1 puan almasını bildi.

        Dinamo Kiev karşısında turu geçen Türk takımı bir tek Beşiktaş olurken, siyah-beyazlılar 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde rakiplerini elemişti.

        Dinamo Kiev, 1974-75 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. turunda Bursaspor'u, 1981-82 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Trabzonspor'u, 1986-87 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 3. turunda Beşiktaş'ı, 2004-2005 sezonunda ise Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor'u, 2006-2007 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda da Fenerbahçe'yi elemişti.

        -FENERBAHÇE, 300 BİN AVRO KAZANDI-

        Şampiyonlar Ligi mücadelesinde gruplara kalarak 5.4 milyon Avro'yu garantileyen Fenerbahçe, Dinamo Kiev beraberliğiyle gruptaki performansından ilk gelirini elde etti.

        FC Porto deplasmanından yenilgiyle dönerek kazanç elde edemeyen sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev karşısında alınan 1 puanla kasasına 300 bin Avro götürdü.

        -TRİBÜNDE İSTİFA SESLERİ-

        Dinamo Kiev maçının 0-0 sona ermesinin ardından FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir grup taraftar, ''Yönetim istifa'' tezahüratları yaparak takımın performansına tepki gösterdi.

        Fenerium üst tribünde yönetimi istifaya çağıran taraftarlara bir başka taraftar grubu ise tepki gösterince iki grup arasında kavga çıktı.

        Maçın bitiminden sonra yaşanan olay bir süre devam ederken, daha sonra stadın tüm ışıkları söndürüldü.

        -MAÇTAN NOTLAR-

        Dinamo Kievli taraftarlar, maçın son dakikalarında, İstanbul'dan 1 puan almanın sevincini bulundukları tribünde meşaleler yakarak kutladılar.

        Maçın devre arasında stat hoparlörlerinden, saha içine atılan kimi yabancı maddelerin UEFA yetkililerince raporunun tutulduğu ifade edilerek, bu konuda hassas davranılması gerektiği anonsu yapıldı.

        Karşılaşmada son ana dek takımlarını destekleyen Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonunda stattan üzüntülü ayrıldılar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa