Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş "Adalet istiyoruz" - Beşiktaş Haberleri

        Aradan bir yıl geçti ancak Süper Lig’de değişen birşey yok... Geçen sezon 5. haftadaki Ankaraspor karşılaşması sonrasında hakemlere tepki gösteren Beşiktaş, bu sene Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Büyükşehir Belediye maçının ardından isyan bayrağını açtı. Başkan Yıldırım Demirören tepkisini dile getirdi, menajer Sinan Engin çarpıcı ifadeler kullandı. Fanatik gazetesinin haberine göre, 90 dakika bitiminde hakemin ‘Kusura bakma’ dediğini belirten ve bu sözleri olay yaratan Ertuğrul Sağlam da çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Beşiktaş’ın genç hocasının açıklamaları...

        ‘Zaten özür beklemiyoruz...’ “Basın toplantısında, ‘Hakem benden özür diledi’ demedim. Bülent Yıldırım’ın söylediği gibi hiç karşılaşmadık. Soyunma odasına giderken, bazı görevliler bana hakemin ‘Kusura bakmasın’ dediğini söylediler. Tekrar üzerine basa basa sorduğumda, bu ifadeyi doğruladılar. Ben de basın toplantısında ‘Bir konuşmamız olmadı. Kusura bakmasın demiş’ dedim. Ancak olayın çok abartıldığını düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon yaşananları herkes gördü. Haksız yere oyundan atılan oyuncularımız da oldu, nizami gollerimiz de verilmedi, penaltılarımız es geçildi... Merkez Hakem Kurulu ve hakemlerin en çok özür dilemesi gereken kurum, tabii ki Beşiktaş. Biz pardon demelerini istemiyoruz, adalet istiyoruz.”

        ‘Sivas-Trabzon maçındaki gibi’ “Pozisyon pozisyon konuşmayı sevmiyorum, tartışmak istemiyorum. Ancak konuşacağım. Nobre’ye ilk yarıda yapılan hareket kesin penaltı. İkili mücadele sarılarak yapılmaz! Nobre’nin attığı ve iptal edilen gole gelince... Geçen sene Sivasspor-Trabzonspor maçında aynı pozisyon yaşandı ve FIFA kokartlı bir başka hakemimiz golü verdi. Delgado’nun attığı golde ise, Nobre’nin mücadelesine faul verilir, verilmez; hakemin kararıdır... Buradaki mesele şu, herkes takdir haklarını rakiplerimizden yana kullanıyor, adil kararlar verilmeli. Sahada eşitlik olmalı...”

        ‘Aslan’ın gollerine bakın’ “Şampiyonluğu hedefliyoruz, bunun için çalışıyoruz. Transferler yaptık, emek veriyoruz, ter döküyoruz. Bu yolda hakemlerin doğru karar vermesini bekliyoruz. Rakiplerimize baktığımızda bizim sıkıntılarımızı yaşamadıklarını görüyoruz. Galatasaray’ın Konya maçında ilk goldeki ofsayt görülmüyor. İkinci gol atılırken yapılan faul normal karşılanıyor. Rakiplerimiz bizi ilgilendirmiyor. Federasyondan ve Merkez Hakem Kurulu’ndan tek isteğimiz adil kararlar vermeleri...”Bu arada Anadolu Ajansı’na da açıklamada bulunan Sağlam, yine Bülent Yıldırım’ın yönettiği ve Rüştü’nün haksız bir şekilde atılıp daha sonra cezasının affedildiği Trabzonspor maçı sonrasında bile özür beklemediklerini dile getirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa