Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fener mi, D.Kiev mi? İşte cevabı! - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM

        Şampiyonlar Ligi'nde 2. maç haftası başlıyor; Fenerbahçe de geçen sezondan beri Devler Ligi'nde konuk ettiği her takımı devirmenin güveniyle G Grubu'ndaki önemli rakiplerinden Dinamo Kiev'i ağırlıyor.

        • Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Porto'yu deviremeyen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Luis Aragones "Şükrü Saraçoğlu Kalesi"ne güveniyor ve son 14 grup maçında deplasmanda galibiyeti olmayan D.Kiev karşısında üç puan istiyor.

        • İlk maç gününde Porto karşısında erken bir golle geriye düşen Fenerbahçe, Lisandro (10) ve Lucho (13) ikilisine engel olamazken, Daniel Güiza (29) ile farkı bire indirmeyi başardı ama Sarı Kanarya beraberliği ararken doğan boşlukta Lino skoru belirledi.

        • Aynı gece Dinamo'nun yıkıldığı an, maçın 88. dakikasında Arsenal'in William Gallas ile bulduğu beraberlik golünü engelleyememek oldu. Ismael Bangoura Yuri Semin'in takımını öne geçiren isim olurken bu üstünlüğü koruyamayan Kiev Kasım 2004'ten beri Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet elde edememenin sıkıntısını yaşamaya devam etti.

        • Kadıköy'e gelen konuk ekibin Şampiyonlar Ligi'ndeki son performanslarına bakıldığında, onlar için iyi bir netice elde etmeleri iyi niyetli bir tahminden öeteye geçmiyor. Her ne kadar 3. eleme turunda Spartak Moskova'yı 4-1 yenmenin keyfini yaşamış olsalar da, gruplarda deplasmanda çıktıkları son sekiz maçta sadece bir beraberlik aldılar ve yedi maçtan mağlup ayrıldılar. D.Kiev bu sekiz maçta 2 gol kaydederken tam 18 golü kalesinde gördü.

        • Öte yandan Fenerbahçe'ye bakıldığında, evindeki maçlarda 14 karşılaşmadan da yenilmeden ayrıldığını gösteren harika bir istatistik var. Bu yenilmezlik unvanı Kasım 2005'teki 4-0'lık Milan maçına kadar uzanıyor.

        • Fenerbahçe, 2007-2008 Şampiyonlar Ligi sezonu başladığı günden beri Kadıköy'de peş peşe sekiz galibiyete imza atmayı başardı.

        • Geride kalan sezona bakmak bu istatistiklere çok iyi birer örnek; RSC Anderlecht (1-0), FC Inter (1-0), PSV Eindhoven (2-0), PFC CSKA Moskva (3-1), Sevilla FC (3-2) and Chelsea FC (2-1).

        • Aragones'in öğrencileri bu muhteşem tabloya bu sezon da MTK Budapest (2-0) ve FK Partizan (2-1) maçlarını ekledi.

        • Fenerbahçe'nin bu maçı kazanması, 2006-2007'de 3. eleme turunda Ukrayna ekibinin toplamda 5-3 ile tur atladığı eşleşmenin rövanşı da olabilir.

        • Diogo Rincón (1, 67) ve Ayila Yussuf (83) kaydettikleri gollerle Dinamo'ya Kiev'deki ilk maçta 3-1'lik zafer kazandırmış ve bu gollere Mehmet Aurélio (48) cevap verebilmişti. Bu maçta Fenerbahçe, Serkan Balcı'nın 75. dakikada oyundan atılmasıyla 10 kişi kalmıştı.

        • 9 Ağustos 2006'daki maç kadroları ise şu şekildeydi: Dinamo: Olexandr Shovkovskiy, Marjan Marković, Goran Sabljić, Rodrigo, Badr El Kaddouri, Ayila Yussuf, Carlos Corrêa, Oleh Gusev (Valentin Belkevich), Diogo Rincón, Serhiy Rebrov (Artem Milevskiy), Maksim Shatskikh. Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Serkan Balcı, Önder Turacı, Can Arat (Servet Çetin), Ümit Özat, Mehmet Aurélio, Stephen Appiah, Tümer Metin (Uğur Boral), Alex, Nicolas Anelka (Semih Şentürk), Tuncay Şanlı.

        • Dynamo ilk maçın ardından 26 Ağustos'ta çıktıkları rövanşta da iki kez öne geçmeyi başarmıştı, Maksim Shatskikh iki golü de kaydeden isimdi (5, 42). Stephen Appiah (36) ve Kerim Zengin (57) kaydettiği goller maça 2-2'lik denge getirdi ama bu sonuç o gece Fenerbahçe'nin elendiği anlamını taşıdı.

        • 26 Ağustos 2006'daki maç kadroları da şu şekildeydi: Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Kerim Zengin, Önder Turacı (Mehmet Yozgatlı), Can Arat, Ümit Özat, Mehmet Aurélio, Stephen Appiah, Tümer Metin (Uğur Boral), Alex, Semih Şentürk (Murat Hacıoğlu), Tuncay Şanlı. Dinamo: Olexandr Shovkovskiy, Marjan Marković, Goran Sabljić, Rodrigo, Badr El Kaddouri, Ayila Yussuf, Carlos Corrêa, Oleh Gusev (Goran Gavrančić), Serhiy Rebrov, Ruslan Rotan (Maris Verpakovskis), Maksim Shatskikh.

        • O maç Fenerbahçe'nin bir Ukrayna takımıyla yaşadığı ilk deneyimdi. Öte yandan aynısı rakibi için geçerli değil. D.Kiev'in Türk takımları karşısında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyetlik -iyi bir- istatistiği bulunuyor.

        • Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'in Ukrayna ekipleri karşısında karışık bir istatistiği var. Aragones Atletico Madrid'i çalıştırdığı dönemde, takımı 1985-1986'da, -UEFA Kupa Galipleri Kupası Finalinde- D.Kiev'e 3-0 ile yenildi. Ama Aragones bu mağlubiyetin rövanşını 2006 Dünya Kupası'nda alarak İspanya'nın Ukrayna'yı 4-0 yenmesini sağladı. O Ukrayna'nın kadrosunda Shovkovskiy, Andriy Nesmachniy ve Gusev gibi D.Kiev'in en önemli isimleri vardı.

        • Şampiyonlar Ligi'ndeki 2. maç haftasında G Grubu'ndaki diğer maçta, bir puanlı Arsenal ile üç puanlı Porto karşılaşacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa