Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir "Hakem 'kusura bakmayın' dedi" - Beşiktaş Haberleri

        Ertuğrul Sağlam, 1-1 berabere kaldıkları İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, ligin 5. haftası sonunda 2 puan yitirdiklerini belirterek, ''Beklemediğimiz puan kayıpları oldu. Maç öncesi moral motivasyon üst seviyedeydi. Maçla alakalı çok hoş duygularımız vardı. Skor 1-0 iken final paslarını iyi yapsak farkı açabilirdik. Ancak 2 puanı kaybettik'' dedi.

        Oyunun genelinde dönem dönem iyi oynadıklarını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu: ''İyi oyunumuzu maçın geneline yayamamak üzüntü verici. İkinci yarıda da kullandığımız yan toplarda net pozisyonlarımız vardı ama yapamadık. 2 tane filelere giden topumuz vardı. Biriyle alakalı çok iyimser değildik. Ama hakemin vermediği bir pozisyon var. Kimle konuştuysak herkes net şekilde 'Gol' dedi. Şayet öyleyse yazık oldu. Ligde geçen sezon bu sıkıntılar vardı. Sıralamayı 1 puanın veya 1 golün etkilediğini düşünürsek bu konuda çok sıkıntılar yaşayan bir takım olduk. Pozisyon olumsuz şekilde değerlendirildi. Puanımız gitti. Gol olup da hakem böyle değerlendirdiyse yazık oldu.''

        Sağlam, 2 Ekim Perşembe günü Ukrayna'nın Metalist Harkov takımıyla yapacakları UEFA Kupası 1. tur rövanş maçı öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yenip moral bulmayı amaçladıklarını dile getirerek, ''Ama böyle sonuçlar da var. Bu maçın olumsuz etkilerinden sıyrılıp tam anlamıyla bizi gruplara taşıyacak maça hazırlanmalıyız. Bunu da yapacağız. Bizi zorlu bir rakip bekliyor. Bunun üstesinden gelmek için toparlanmamız gerekiyor'' diye konuştu.

        -''HAKEM 'KUSURA BAKMAYIN' DEDİ-

        Nobre'nin attığı golü saymayan hakem Bülent Yıldırım ile bir konuşma yapıp yapmadıkları sorusunu üzerine Sağlam, ''Bir konuşmamız olmadı. Ancak koridorda sadece 'Kusura bakmayın' dedi. Bunları geçen sezon çok dinlediğimiz için alışığız'' diye yanıtladı.

        Maçın ortamı konusundaki soruyu yanıtlayan Sağlam, şunları söyledi: ''Maç oynamak için çok olumsuz hava vardı. Seyirci olmadı. Bu olmayınca işin zevki olmuyor. Seyircinin olmaması için de herkes elinden geleni yaptı. Tam iftar saatinde, uzak mesafeye koyunca, bir maçta herkesin beklediği gibi futbol oynamak için olumsuz bir atmosferin olduğunu düşünüyorum. Hoş olmadı. Ama bizim gibi takımların 'Seyirci yoktu, rüzgar vardı, saha uzaktı' gibi gereksiz mazeretlerin arkasına sığınmaması lazım. Her şekilde bütün engelleri geçmek zorundayız. Bu, hakem faktörü olsa bile. Hakem, kötü bir maç yönetse bile aleyhimize gelişen olayların üstesinden gelmeliyiz.''

        Maçta sakatlanan Sivok'un durumuna değinen Sağlam, ''Önemli bir sorunu yok. Sivok'un arka adalesinde gerilme var. Perşembe günü için durumuyla ilgili konuşmak doğru olmaz. Yarın durumu netleşir'' dedi.

        Son maçlarda forma giymeyen Ali Tandoğan konusundaki soruyu ise Sağlam, ''Ali Tandoğan'ı Antalyaspor maçında oynattık. Kadroda yer veremedik ardından. 22 kişilik geniş kadro var. Üzülerek de olsa çok iyi çalışan ve iyi durumda olan oyuncumuzu bile kadroya alamıyoruz. Bu demek değildir ki ondan memnun değiliz, onu bir kenara atmışız'' diye yanıtladı.

        Beşiktaş, yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla Metalist Harkov maçının hazırlıklarına başlayacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa