Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Milli sporculara askerlik müjdesi - Diğer Haberleri

        Akademisyenlerin 35 yaşına, A milli takım kadrolarında yer alan ve uluslararası yarışmalarda ilk üç dereceye giren sporcuların ise 38 yaşına kadar askerliklerini tecil edilebilmesini öngören teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

        Yasaya göre, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup hizmetinin özelliği sebebiyle sevkinin tehirine ihtiyaç duyulan kamu personelinden; devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya dışında görev, staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapmaları nedeniyle aranan yaş sınırı 33'ten 35'e çıkarılacak.

        A Milli Takım, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk üçe giren ve bu dereceleri alan takımların kadrolarında yer alan aktif spor yaşamını sürdüren sporcuların askerlikleri ise 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar tecil edilebilecek.

        Türkiye Profesyonel 1. ve 2. futbol liglerinde yer alan takımların kadrolarında bulunan profesyonel futbolcuların, üç ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında en üst iki ligde yer alan takımlar ile en az iki ligi bulunan spor dallarında da en üst ligde yer alan takımların uluslararası kuralların öngördüğü sayıdaki sporcular da askerliklerini 38 yaşına kadar erteleyebilecek.

        GÜLER'İN SÖZLERİ

        Hükümet adına söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Bu düzenleme askerlik çağındakiler için ve sporcular için çok önemli bir konu" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa