Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Kadın Basketbol Ligi, FIBA başörtüsü kararı, Basketbol başörtüsü, Katar - Basketbol Haberleri

        Katar Milli Takımı Kafile Başkanı Halid el-Cabir, turnuvadan çekilme kararı aldıklarını ve ülkelerine geri dönüş hazırlıklarına başladıklarını açıkladı.

        Turnuvadan çekilmekten başka şansları olmadığını vurgulayan Jabir, "Başörtüsü ile maçlara çıkmamıza izin verilmiyor. Bir yandan kadınların böyle turnuvalarda daha fazla yer alması isteniyor ama başörtüsü takmak isteyen Müslüman kadınlara onur kırıcı bu tip müdahaleler de yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

        Bu karar doğrultusunda Katar Kadın Basketbol Takımı, dünkü Moğolistan maçı ardından bugün Nepal ile oynayacağı karşılaşmaya da çıkmadı.

        Organizasyon yetkilileri, Katar kafilesinden maç öncesinde herhangi bir açıklama yapılmadığı için kadro listesinin basın mensuplarına dağıtıldığını ve taraftarların tribündeki yerini aldığını, buna rağmen Katarlı oyuncuların parkeye çıkmadığını belirtti.

        Asya Oyunları'nda badmintondan bowlinge kadar tüm spor branşlarında başörtüsüne izin verilmesine rağmen basketbolda söz konusu uygulamanın devam etmesi, tartışmalara da yol açtı.

        Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından yapılan açıklamada, başörtüsüne sadece ulusal seviyedeki turnuvalarda izin verildiği, Asya Oyunları'nın uluslararası nitelikte olması nedeniyle uygulama kapsamı dışında kaldığı ifade edildi.

        FIBA, daha önce yaptığı açıklamada, kadın basketbolcuların başörtüsü takmasına izin verdiğini ve söz konusu kararın iki yıllık deneme süresi olduğunu, uygulamaya ilişkin nihai kararın, 2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından verileceğini bildirilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa