Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Türkiye Avusturalya (çeyrek final maçı) Emir Preldzic'in son saniye attığı 3'lük - Basketbol Haberleri

        İspanya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Avustralya’yı devirerek çeyrek finale yükselen A Milli Basketbol Takımımız’ın Başantrenörü Ergin Ataman, takımının çok iyi bir sinerji yakaladığını dile getirdi.

        Bu takımın kendisinin ya da federasyonun değil, tüm Türkiye’nin olduğunu belirten Ataman, röportaj sırasında kendisini Tanjevic’in araması üzerine “Kendisiyle zaman zaman konuşuyoruz. Hazırlık döneminde de konuşmuştuk. Şimdi de tebrik etmek için aramış” diye konuştu.

        Ergin Ataman, Avustralya maçında kader atışını yapması için son molada Emir Preldzic’i seçtiklerini söyledi. Ay-yıldızlı hoca, “Ender ya da daha önce son saniye şutunu atan Cenk’i de seçebilirdik fakat Emir’in atacağına inandık. ‘İkili oyun oyna, sen kullan dedik.’ O da gereğini yaptı” ifadelerini kullandı.

        ‘Yine biz kazanacağız’

        Ergin Ataman, çeyrek finale çıkmanın kendilerini bir nebze de olsa rahatlatacağının altını çizdi. Deneyimli çalıştırıcı, “Kimse inanmadığında da ben ‘ilk 8 yaparız’ diyordum. Oyuncularımıza da bunu empoze ettik. Bugün geldiğimiz noktada çeyrek final maçını da kazanacağımıza inanıyorum. Bir rahatlık olmaz ama hiç kimse de kaybedersek ‘neden kaybettiniz’ diyemez. Bu belki bir rahatlık getirir. Avustralya maçından önce inanıyordum, kötü oynadık, kazandık. Bu maça da inanıyorum, bu kez iyi oynayıp kazanacağız” diyerek, yarı final iddiasını ortaya koydu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa