Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Ufuk Sarı Türkiye Milli Takımı, 2014 FIBA Dünya Kupası - Basketbol Haberleri

        A Milli Erkek Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Ufuk Sarıca, teknik kadro olarak, 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kupası'na kadar herkesin izlerken zevk aldığı bir takım oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

        Dünya Kupası hazırlıklarına Çeşme'de yapılan kampı ardından İtalya'nın Bormio kasabasında devam eden "12 Dev Adam"da yardımcı antrenör Ufuk Sarıca, hazırlıklar ve turnuva hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Sarıca, milli takım olarak başantrenör Ergin Ataman yönetiminde yeni bir yapılanmaya gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Hazırlıklara yeni başladık. Yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Daha önce uzun seneler oynamış bazı oyuncular yok. Onların yerine yeni ve genç arkadaşlarımız var. Burada Dünya Kupası'na kadar uzun bir kamp dönemi ve hazırlık turnuvaları var. Bu süreçte en iyi kadroyu çıkarıp, Dünya Kupası'nda kazanmak için oynayan, son dakikaya kadar mücadele eden, ulusumuzun seyrederken alkışlamaktan zevk aldığı bir takım oluşturmak istiyoruz. Umarım turnuvaya hazır halde gireceğiz."

        Tecrübeli ve genç oyunculardan oluşan aday kadroya sahip olduklarını anlatan Ufuk Sarıca, Dünya Kupası'na kadar bu oyunculardan iyi bir takım oluşturmak için çalışacaklarını dile getirdi.

        A Milli Takım'ın 2010 Dünya Şampiyonası'ndaki ikinciliğin ardından 2013 Avrupa Şampiyonası'nda dereceye giremediğini hatırlatan Ufuk Sarıca, "En büyük sorunumuz Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan ama Avrupa Şampiyonası'nda dereceye giremeyen bir takım olmamız. Sürekliliğimizin olmaması en büyük derdimiz. Alttan çok güzel bir jenerasyon geliyor. Ümit millilerimiz de Avrupa şampiyonu oldu. Bir basketbol ülkesi olarak her turnuvada derece alan, ilk 3'e giremese bile devamlı ilk 5'in içinde olan ve arka arkaya maç kazanan bir takım olmamız lazım. İnşallah ilerleyen dönemde bu duruma geliriz" diye konuştu.

        "HER TAKIMA KARŞI AYNI CİDDİYETLE OYNAMALIYIZ"

        Ay-yıldızlı ekibin 2014 FIBA Dünya Kupası ilk turunda C Grubu'nda ABD, Yeni Zelanda, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya ve Ukrayna ile karşılaşacağını aktaran Sarıca, her takıma karşı aynı ciddiyet ve konsantrasyonla oynamaları gerektiğini söyledi.

        Deneyimli antrenör, takımların kadrolarını yeni yeni oluşturmaya başladığının altını çizerek, "Bizim kadromuz da henüz aday kadro çerçevesinde. Ama burada önemli olan takımların ismi değil. Geçen Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçında Finlandiya'ya yenilmiştik. Herkesi aynı ciddiyetle rakip olarak görüp, ne çok yüceltmek ne de küçümsemek lazım. Karşımızdaki rakipleri yenmek için aynı ciddiyetle konsantrasyonu ve mücadeleyi ortaya koymamız lazım. Bunu yaparsak her takımı yenebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

        Ufuk Sarıca, A Milli Takım'ın evinde oynadığı turnuvalar ile dışarıda katıldığı turnuvalarda farklı görüntü ortaya koyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Kadromuzda çok üst düzey oyuncular ve gençler var. Kırılgan durumumuzu aşmamız lazım. Seyircimizin önünde oynadığımız maçlarda klasik Akdeniz insanı olarak coşup daha motive oluyoruz. Bu bir gerçek. Diğer bir gerçek ise her turnuvayı evimizde oynayamayacağımız. Mutlaka bu durumu değiştirmemiz gerekiyor. Nerede olursa olsun, aynı sistemle mücadele eden ve kazanmak için oynayan bir takım olmamız gerek. Bunun için elimizden geleni yapacağız."

        ÜMİT MİLLİ TAKIM'IN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

        Yunanistan'ın Girit adasında düzenlenen Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olan milli takımdan daha fazla oyuncuyu A Milli Takım'a monte etmeleri gerektiğini vurgulayan Ufuk Sarıca, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Geleceğe daha da ümitli bakıyoruz. Altyapı milli takımlarımızda çok değerli oyuncular var. Arka arkaya yıldızlar, gençler ve ümitler kategorisinden gelen şampiyonluklar çok değerli. Ümitler seviyesi de çok önemli bir yer. Ümit Milli Takım'dan bugün 1 veya 2 oyuncu alacağız ama ileride daha fazla oyuncuyu yukarı monte etmemiz gerek. Sadece milli takım değil bence kulüpler düzeyinde de herkese iş düşüyor. Bu jenerasyondan mutlaka en üst seviyede yararlanmamız lazım."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa