Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Fenerbahçe Emir Preldzic, Emir Preldzic Türkiye, Emir Preldzic Habertürk, Gökhan Türe röportajları - Basketbol Haberleri

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        12 Dev Adam’ın Boşnak asıllı yıldızı Emir Preldzic, hakkında çıkan “Milli Takım’a gelmek istemiyor” söylentileri sonrası sessizliğini ilk kez Habertürk’e bozdu. Ay-Yıldızlı ekipteki ‘skorer’ eksikliğini ABD’li şutör Keith Langford’la gidermek amacıyla yapılan ancak çeşitli nedenlerle gerçekleştirilemeyen ‘devşirme operasyonu’ sonrası kendisini yeniden kadroda bulan Emir, duygularını şu şekilde aktardı:

        ‘HER TERCİHE SAYGILIYIM’

        “Keith Langford’ın devşirme olarak Milli Takım’a çağrılması evresinde yaşanan ‘bilgi kirliliğinden’ çok rahatsız oldum. Onun çağrılması, benim kötü oyuncu olduğum anlamına gelmiyor. Bu, stratejik bir hamle olacaktı. Coach bunun beni beğenmediği anlamına gelmediğini bana söyledi. ‘Takıma bir skorer arıyordum ve böyle bir yol çizmiştik’ dedi. Ben de sakattım ve bu evrede kulübüm Fenerbahçe’nin de onayıyla sakatlığımın tedavisi ve dinlenmek için ailemin yanına gittim. Ardından durum farklılaşınca ve TBF beni çağırınca ‘Seve gelirim’ dedim ve geldim...”

        ‘BORCUMU ÖDÜYORUM’

        “Ben, Türkiye’ye aitim. Eğer kendimi Türk gibi hissetmeseydim zaten ‘Kusura bakmayın beyler, gelmiyorum’ derdim. Ama 7 yıldır, çok sevdiğim bu ülkeye çok şey borçluyum. Ve bu borcumu da bana her fırsat verildiğinde Milli Takım’da oynayarak, varımı yoğumu ortaya koyarak ödeyebileceğimi düşünüyorum.”

        ‘ERGİN ATAMAN’LA SORUN OLMAZ’

        “Ergin Ataman’ın büyük bir coach olduğunu herkes biliyor. Ona büyük saygı duyuyoruz. Teknik ve taktik açıdan da çok beğendiğim biri. Pick’n roll oynamayı seven bir coach. Ben de buna yatkın bir oyuncu olarak onun sistemine kolaylıkla adapte olacağıma inanıyorum. Coach bana, uzun forvet pozisyonunda da 10 dakika ihtiyaç duyabileceğini söyledi. Ben de kendimi buna hazırlayacağım.”

        ‘YÜZDE 100’Ü VERMELİYİZ’

        “Dünya Kupası’nda gidebildiğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız. Ama önce adım adım düşüneceğiz. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Gruptan çıkacağımızı sanıyorum. Maç maç ilerlemeliyiz ve her maça aynı konsantrasyonla çıkmalıyız. Artık dünya genelinde tüm takımlar belli bir kaliteye sahip. Eğer sahaya yüzde yüzünüzü koymazsanız herkese kaybedebilirsiniz. Yine felaket olur.”

        ‘OBRA’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM’

        “Obradovic’ten hem hayata hem de basketbola dair o kadar çok şey öğrendim ki... Hala da öğrenmeye devam ediyorum. O gerçekten çok büyük bir coach. Onunla çalışmaya devam ederek daha çok şey öğreneceğimi düşünüyorum.” "Yerime Keith Langford’ın çağrıldığını duyunca asla kırılmadım. Ben Türkiye’ye aitim. Kendimi Türk gibi hissetmeseydim bunu saklamaz, ‘Gelmiyorum’ derdim.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa