Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Fenerbahçe ile Galatasaray yarı finalde eşleşti! - Basketbol Haberleri

        FENERBAHÇE ÜLKER: 69 - BANVİT: 68

        SALON: Kadir Has

        HAKEMLER: Recep Ankaralı xx, İsmail Aydın xx, Erman Erdemir xx

        FENERBAHÇE ÜLKER: Ukic 7, Mirsad Türkcan 5, Ömer Onan 7, Lavrinovic 8, Jasikevicius 11, Kaya 3, Oğuz Savaş 17, Kinsey, Tomas 10, Preldzic 1

        BANVİT: İbrahim, Barış 15, Mutlu 9, Davis 14, Yiğitcan 2, Simmons 1, Golubovic 7, Graves 3, Bora, Williams 17

        1. PERİYOT: 22-18

        DEVRE: 40-40

        3. PERİYOT: 54-58

        Maça büyük bir taraftar desteğiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, rakibi karşısında ilk kez 6. dakikada öne geçti. Karşılıklı sayılarla başa baş bir oyun ortaya koyan her iki takım da ilk periyotta birbirlerine üstünlük sağlamada zorlandı. Son dakikaya 22-18 önde giren Fenerbahçe Ülker, yakaladığı hücum şansını değerlendiremeyince birinci çeyrek bu skorla tamamladı.

        İkinci periyotta aradaki farkı korumakta zorlanan Fenerbahçe Ülker, üst üste yaşadığı top kayıpları sonucu 15. dakikada üstünlüğü rakibine kaptırdı. Bu dakikada yeniden 1 sayı farkla öne geçen Banvit, Barış'ın kullandığı 2 serbest atışı sayıya çevirmesi üzerine farkı 3'e çıkardı. Oğuz Savaş ile 2 sayı bulan Fenerbahçe Ülker ise, bu oyuncunun kullandığı serbest atıştan kazandığı sayı ile de skoru 35-35'e eşitledi. Ancak, Banvit yeniden öne geçmesine rağmen son 30 saniyeye 40-40 berabere girildi. Banvit'in kullandığı molanın ardından her iki takım da yakaladığı hücum şansında sayıyı bulamayınca ikinci çeyrek 40-40 sona erdi.

        Üçüncü periyoda hızlı başlayan Banvit, zaman zaman öne geçmesine rağmen rakibi karşısında etkili olamadı. Genelikle başa baş mücadele sergileyen her takımda, sayı üretmekte zorlandı. Bu periyotta son 2 dakikaya kadar Fenerbahçe Ülker 11, Banvit 14 sayı üretebildi. Son dakikaya 56-54 önde giren Banvit, Yiğitcan'ın Fenerbahçe Ülker'den çaldığı topu sayıya çevirmesi ile üçüncü çeyreği 58-54 önde kapattı.

        Son çeyrekte taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan'ın sayısı ile 35. dakikada 63-62 öne geçti. Banvit'in üst üste iki kez hatalı yürüme nedeniyle top kaybı yaşaması üzerine hücum şansı yakalayan Fenerbahçe Ülker, bu fırsatları sayıya dönüştüremedi. Ancak, Banvit'in savunmadaki açıklarını iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, Mirsad Türkcan'ın 3 sayılık atışı ile skoru 67-62'ye taşıdı ve farkı 5 sayıya çıkardı. Son 3 dakika temponun yükseldiği oyunda, ferdi hatalar nedeniyle her iki takımda top kayıpları yaşadı. Son dakikaya da 67-64 önde giren Fenerbahçe Ülker, topu iyi takip ederek Banvit hücumunu engelledi. Ömer Onan ile hücuma çıkan Fenerbahçe Ülker, yapılan faulden kazandığı 2 serbest atışı da sayıya çevirerek son 46 saniyeyi 69-66 önde tamamladı. Banvit, kullandığı molanın ardından hücuma geçerek son saniyelerde Williams ile 2 sayı buldu. Ancak, maçtan Fenerbançe Ülker 69-68 galip ayrılarak dördüncü yarı finalist oldu.

        Yarın oynanacak yarı final maçlarında, Beşiktaş Cola Turka ile Medical Park Trabzonspor, Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa