Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer "Gururlu ve mutluyum" - Basketbol Haberleri

        A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, ''Milli takım her zaman bir antrenörün en çok gurur duyacağı, kendini en mutlu hissedeceği yerlerden birisi olmuştur'' dedi.

        ''12 Dev Adam''ın yeni antrenörü Orhun Ene, milli takımdaki beklentileri, 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki rakipleri ve Beko Basketbol Ligi'ndeki gelişmelerle ilgili olarak çeşitli açıklamalarda bulundu.

        A Milli Takım'da artık yeni bir sayfanın açıldığını kaydeden Ene, kendisini zorlu bir görevin beklediğini söyledi. Çok başarılı bir milli takım çalıştıracağı için mutlu olduğunu belirten Ene, ''Bogdan Tanjevic ile 2004 yılından bu yana beraber çalıştık. Bu süreç içinde milli takım her sene daha başarılı bir grafik sergiledi ve son olarak da dünya ikinciliği ile bunu taçlandırdı. Bugün Türkiye'deki bütün basketbol camiasının milli takıma olan beklentisi arttı. Bu da bizim gibi başarılı bir basketbol ülkesinin gelmesi gereken bir noktaydı'' diye konuştu.

        ''Kendi ülkemizin dışında oynadığımız şampiyonalarda da artık başarılı olmamız bekleniyor'' diyen tecrübeli antrenör, ''Kaliteli bir idari ve oyuncu ekibiyle kurulu olan milli takımımızı, bundan sonra zor bir görev bekliyor. Artık bizim de bir basketbol kalitemiz ve düzeyimiz var. Görevimiz ne kadar zor gözükse de oyuncularımızla beraber bu ekibin başarılarını devam ettireceğimize inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

        2011 AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASI

        A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Litvanya'da düzenlenecek olan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda işlerinin kolay olmayacağını belirtti.

        Şampiyonada zor bir grupta mücadele edeceklerini vurgulayan Ene, ''A Grubu'nda gerçekten çok önemli ekipler olacak. Eski dönemlere baktığımız zaman, bundan 20 sene önce sadece şampiyonaya katılmak bizim için başarı kabul edilirdi. Daha sonra şampiyonalarda ilk 8'e kalmak önemli bir aşama olarak görüldü. Ancak son 10 yıllık dönemde kendi ülkemizde aldığımız Avrupa ve Dünya ikincilikleriyle beraber artık sadece ilk 8'e girmek bizleri tatmin etmeyecek bir netice olacak'' diye konuştu.

        Şampiyonada üst sıralarda yer almak için A Grubu'ndaki rakiplerini yenmeleri gerektiğini hatırlatan Ene, şöyle devam etti:

        ''İspanya, Litvanya, İngiltere ve Polonya'da çok kaliteli oyuncular yer alıyor. Ancak zorlu rakiplerle turnuvanın sonunda ve başında oynamamız bizler için sorun yaratmayacak. Çeyrek finalde rakibimizi mağlup ederek ilk 4'e girebilmek bizim için çok önemli. Biz de iyi bir ekibiz. Güçlü ekiplerle aynı grupta olmanın bizleri tedirgin etmesi, rakiplerimiz açısından da geçerli. İyi hazırlanmak, iyi konsantre olmak ve turnuva da şanssızlık yaşamamak da çok önemli.''

        ''SON YILLARDA KULÜP VE MİLLİ TAKIM BAZINDA, ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDETTİK''

        Orhun Ene, Türk basketbolunda son yıllarda hem kulüp, hem de milli takım bazında çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini söyledi.

        Kulüplerinin son yıllarda iyi organize olduğunu ve başarının da bu durumdan kaynaklandığını anlatan Ene, ''Bu sezon özellikle Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen çok önemli işlere imza atıyor. Fenerbahçe Ülker, Avrupa'nın en güçlü ekiplerinden Olympiacos'u deplasmanda rahat bir şekilde yenebilecek düzeye geldi. Efes Pilsen ise Real Madrid gibi zorlu bir deplasmanda rakibiyle sonuna kadar mücadele edebiliyor. Bunlar bizlere kulüp organizasyonlarının ne kadar iyi gittiğini gösteriyor. Milli takımla bu durum paralellik gösterdiği zaman, ülke basketbolu bir üst kademeye çıkacaktır'' diye konuştu.

        Milli takımın ve kulüp takımlarının birlikte çalışmasıyla ülke basketbolunun daha fazla yükseldiğinin altını çizen Ene, ''Eskiden bir taraf iyi giderken diğer tarafın kötü gitmesi ülke basketbolunun gelişmesini engelliyordu. Son zamanlarda hem milli takımın, hem de kulüp takımlarının yollarına başarılı bir şekilde devam ediyor olması, Türk basketbolunu dünyada kalıcı başarılar elde eden ülkeler düzeyine getirecektir'' ifadelerini kullandı.

        BEKO BASKETBOL LİGİ DEĞERLENDİRMESİ

        ''12 Dev Adam''ın başantrenörü Orhun Ene, Beko Basketbol Ligi'nin artık Avrupa'nın en iyi ligleri arasında yer aldığını belirterek, ''Ligimizde Fenerbahçe ve Efes Pilsen gibi kadro ve organizasyon olarak çok iyi iki takım var. Bu ekiplerin yanı sıra, bazı sıkıntılar yaşayan Beşiktaş Cola Turka ve bu sezon çok önemli işlere imza atan Galatasaray Cafe Crown gibi iki değerli takım da ligin kalitesini arttırıyor'' dedi.

        Pınar Karşıyaka ve Banvit'i de üst seviyede basketbol oynamaya çalışan ekipler olarak gördüğünü kaydeden Ene, ''Ligimizde ayrıca Türk Telekom ve bu sezon lige yeni yükselen Olin Edirne gibi üst sıraları zorlayacak çok iyi takımlar da var. Bizim ligimizi, diğer Avrupa liglerine oranla daha fazla iyi takımların yer aldığı bir organizasyon olarak görüyorum'' diye konuştu.

        ''EFES PİLSEN VE FENERBAHÇE ÜLKER ŞAMPİYONLUĞA DAHA YAKIN''

        Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Banvit'in de baş antrenörlüğünü yapan Ene, Beko Basketbol Ligi'ndeki şampiyonluk yarışında Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in bir adım önde olduğunu söyledi.

        İki takımın da çok iyi ve kaliteli kadrolara sahip olduğunu ifade eden Ene, ''Şampiyonluk, her kulüpte olduğu gibi bizim de hedefimiz. Ancak öncelikle genç oyuncularımızı hem kendi kulübümüze hem de milli takımlara kazandırmayı hedefliyoruz. Çok fazla şampiyonluk hedefiyle uğraşmıyoruz. Biz onun dışında ligde iyi basketbol oynayan ve mümkün olduğu kadar da genç oyuncularımızı geleceğe hazırlayan bir kulüp olmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

        Bu sezon gösterdikleri başarılı performansla az da olsa şampiyonluk için ümitlendiklerini belirten Ene, ''Takım olarak öğrenme ve tecrübe edinme sürecindeyiz. Şampiyonluğu da sonuna kadar kovalayacağız. Bu sezon maçlarda çok farklı ve önemli tecrübeler kazanıyoruz. İlerleyen yıllarda umarım bu zamanlarda elde ettiğimiz bütün birikimlerin karşılığını alırız'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa