Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Petkim'e Trabzonspor freni! - Basketbol Haberleri

        MEDİCAL PARK TRABZONSPOR: 72 - ALİAĞA PETKİM: 62

        SALON: Kadir Has

        HAKEMLER: Engin Kenerman, Yener Yılmaz, Serdar Ünal

        MEDİCAL PARK TRABZONSPOR: Miloseviç 12, Rasic 5, Ali Karadeniz 21, Hadi 5, Mehmet 1, Cakic 4, Caner, Serhat 4, Obasohan 14, Snow 6

        ALİAĞA PETKİM: Erdem 2, PolaT, Levent Bilgin 6 , Rebii 2, Hayes 6, , Fahri 7, Kambala 29, Hunter 7, Mustafa 3

        1. PERİYOT: 16-18

        DEVRE: 35-32 (Medical Park Trabzonspor)

        3. PERİYOT: 51-49

        Maça Kambala'nın üst üste kaydettiği sayılarla hızla başlayan Aliağa Petkim, bu sayede ilk 3 dakikayı 5-0 önde geçti. Medical Park Trabzonspor ise 5. dakikada Ali, Ersin ve Cakic'in sayılarıyla skoru 7-7'ye eşitledi. Aliağa Petkim, ilk periyodun son dakikasında 14-15 öne geçmesine rağmen Ali Karadeniz'in sayısına engel olamayınca üstünlüğü Medical Park Trabzonspor'a kaptırdı. Ancak, Ali Karadeniz'in sayısına Levent Bilgin ile kısa sürede cevap veren Aliağa Petkim, birinci periyodu 16-18 önde geçti.

        İkinci periyodun ilk dakikası sonunda skoru 18-18'e eşitleyen Medical Park Trabzonspor, hücumdaki etkinliğini sürdürerek farkı açtı ancak, Aliağa Petkim 14. dakikada farkı kapatarak skoru 24-23'e getirdi. Karşılaşmanın 19 dakikası 30-30 berabere geçilmesine rağmen, Medical Park Trabzonspor son dakikada ürettiği 5 sayı ile ilk yarıyı 35-32 önde kapattı.

        Üçüncü periyodun ilk sayısı da Kambala'dan geldi. 22. dakikada attığı sayı ile aradaki farkı 1 sayıya indiren Kambala, 24. dakikada kaydettiği sayı ile de Aliağa Petkim'in 36-35 öne geçmesini sağladı. Bu dakikadan sonra oyundaki baskısını artıran Aliağa Petkim, bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkarmasına rağmen, bu üstünlüğünü uzun süre koruyamadı. Bu periyotta her iki takımda dış şutlarda etkili olamadı. Medical Park Trabzonspor, son dakikadaki atakları ile 3. periyodu 51-49 önde tamamladı.

        Son çeyreğin ilk dakikaları da karşılıkla sayılarla geçildi. 33. dakikada oyunda yeniden üstünlük kuran Medical Park Trabzonspor, aradaki farkı 10 sayıya çıkararak skoru 63-53'e getirdi. 34. dakikada Kambala ile mücadelesinde sakatlanarak yerde kalan Miloseviç, saha kenarına alındı. Nefes almakta zorlandığı için bir süre oksijen verilen Milosevic, hastaneye kaldırıldı. Son 2 dakikaya girildiğinde aradaki farkı 5 sayıya indiren Aliağa Petkim, dış atışlardaki başarısızlığı nedeniyle farkın yeniden açılmasına engel olamadı. Son dakikada farkı yeniden 10 sayıya çıkaran Medical Park Trabzonspor, karşılaşmadan 72-62 galip ayrıldı.

        Medical Park Trabzonspor, 11 Şubat Cuma günü oynanacak yarı finalde, Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa