Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Çarşı'ya Milli çağrı! - Basketbol Haberleri

        Ankara’da seyircinin müthiş desteğini arkasına alan ve 5’te 5 yapan 12 Dev Adam, İstanbul’daki ilk maçında Fransa karşısında Sinan Erdem Spor Salonu’nda beklediği atmosferi ve coşkuyu göremiyordu.

        Salonun en güzel izleme alanını oluşturan bölgedeki biletlerin çoğu haftalar öncesinden sponsor firmalara dağıtılmıştı. Ve bu büyük firmaların elindeki VIP koltuklara oturan seyirciler ne yazık ki maça değil de “tiyatro” izlemeye gelmiş gibiydiler. Çoğu zaman sessiz ve sakin biçimde yerlerinden bile kalkmadan, tezahürat yapmadan maçı bitirmeye “hazır” görüntüdeki tribünleri havaya sokmak için oyuncular bile elleriyle “haydi, haydi” diye bu sessiz güruhu gaza getirmek için çaba sarfediyorlardı.

        DAHİCE BİR ÇÖZÜM

        Maçları izleyen bir Beşiktaşlı idarecinin aklına dahice bir çözüm geliyordu. Ve Dünya’ya nam salan Beşiktaşlı taraftar grubu “Çarşı” kalan maçlar için Sinan Erdem’e davet ediliyordu. Tribündeki yerini alan Çarşı suskun seyirciyi ayağa kaldırıp gerekli atmosferi oluşturmada beklenen etkiyi fazlasıyla gösteriyordu.

        DÖNÜM NOKTASI

        Dünya Şampiyonası’nda Ankara’daki ilk iki maçında Fildişi Sahili ve Rusya’yı deviren Türkiye için Yunanistan maçı tam bir “dönüm noktasıydı”.

        Uzun yıllardır yenemediği, üstüne üstlük son 10 yılda birkaç kez de “kıl payı” kaybettiği rakibinden hem rövanşı “topyekün” alma, hem de dev turnuvada “önünü açma” fırsatını yakalayacaktı 12 Dev Adam... Bu kez herkes her zamankinden fazla ümitliydi “zincirin kırılacağına” ve Devler’in yıllardır bir türlü altedemediği rakibini bu kez ne yapıp edip devireceğine...

        Bir günlük aradan sonra maç günü gelip çatmış, 12 Dev Adam, Yunanistan’a karşı “devrim” niteliğinde bir zafer kazanıp, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın sadece bir gün sonrasında ülkeye ikinci zaferi yaşatmıştı. Büyük bir coşku içerisinde soyunma odasına giden Milli Takım oyuncuları galibiyeti kutlarken, soyunma odasının kapısı açılmış ve içeri maçı birlikte locada izleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Droutsas ve beraberinde de Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel tebrik için girmişlerdi. Tebriğin ardından soyunma odası boşalırken, kaptan Hidayet Türkoğlu, Başkan Turgay Demirel’e “Başkan, siz kalır mısınız lütfen?” diye sesleniyordu. Başkan “tabii kalırım” diyerek geriye dönerken kapı da kapanıyor ve hemen ardından soyunma odası oyuncuların hep bir ağızdan söylediği “Duble... Duble... Duble Başkan duble...” tezahüratlarıyla inliyordu. Grup birinciliğini büyük ölçüde garantileyen oyuncuların Yunanistan galibiyeti sonrası priminin ikiye katlanmasını bu tezahüratla dillendiriyordu. Başkan Demirel ise ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra bu isteğe “Bu konuda yetkili değilim. Ama GSGM Genel Müdürü Sayın Yunus Akgül’e bu isteğinizi ileteceğim” diye yanıt veriyordu.

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa