Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Kaptan ne dedi? - Basketbol Haberleri

        Kaptan Hidayet’in Antalya’daki hazırlık kampında “Beyler bu tarihi fırsatı tepmeyelim. 70 milyon hepimizden başarı bekliyor” sözleri takımı ateşlemişti. Bu birliktelik ve paylaşım şampiyona boyunca Devler’in en önemli silahı oluyordu.

        Dünya Şampiyonası'ndaki gümüş madalyanın “tohumları” aslında Antalya’daki ilk hazırlık kampında atılmıştı... 12 Dev Adam’ın, dev turnuva için ilk kez

        biraraya gelip buluştuğu Antalya’da kaptan Hidayet Türkoğlu, başarıya açılan kapının anahtarı olan “takım olgusunu” hayata geçirmek için ilk kıvılcımı burada yakmıştı. Hido, stres atmak ve birlikteliği pekiştirmek için geldikleri kampta arkadaşlarını toplayıp, “Arkadaşlar, hazırlık kampında kötü sonuçlar alıp, başarısız olabiliriz. Bunun da sebebi bir süre sonra başlayacak olan ağır kondisyon idmanları olacaktır. Kendinizi buna hazırlayın ve bu sonuçları kafanıza fazla takmayın. Geçen yıl Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’nı hatırlayın. Oraya gitmeden önce de yine ağır idmanlar nedeniyle hazırlık sürecinde kötü sonuçlar almıştık. Ağır kondisyon idmanlarının doğal etkisi olarak bitkin düşeceğiz ve bu da performansınızı olumsuz etkileyecek. Bu yüzden moralinizi bozmayın” diyerek, takımın moral motivasyonunun dibe vurmaması için erkenden uyarıda bulunmuştu.

        "TARİHİ FIRSAT"

        Ancak kaptanın, Atatürk’ün gençliğe hitabesine benzeyen can alıcı konuşması ise bu uyarıdan sonra gelmişti: Beyler, Dünya Şampiyonası hepimiz için

        tarihi bir fırsat. Burada başarılı olmamız, ancak ve ancak takım için, yani birbirimiz için oynamamızla mümkün olabilir. Ayağımıza gelen bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirip Türk basketbol tarihine adımızı altın harflerle yazdırmamız işten bile değil. Çünkü biz çok iyi takımız. Egolarımızı bir kenara bırakıp, saha içinde birbirimizi hem pasla, hem de moralle besleyerek hedefe ulaşabiliriz. Bu konuda size en iyi örnek ben olacağım. Hepinize pozisyon hazırlamak için elimden geleni yapacağım. 70 milyon hepimizden bunu bekliyor. Hidayet’in bu sözleri takım arkadaşlarının tüylerini diken diken etmeye yetmişti... Başarı için ilk kenetlenme sağlanmıştı.

        HTSPOR / Gökhan TÜRE

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa