Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA LeBron James tarihe geçti! - Basketbol Haberleri

        NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers'ta forma giyen süper yıldız LeBron James, takımının Chicago Bulls'la deplasmanda oynadığı ve 92-85 yendiği maçta 15 bin sayı barajını aşan en genç basketbolcu unvanına sahip oldu.

        LeBron, NBA'in bir başka süper yıldızı Kobe Bryant'ın bu alandaki rekorunu tarihe gömmüş oldu. Bugüne kadar NBA'de 540 maça çıkan LeBron James 25 yaş 79 günlükken bunu başardı. Kobe Bryant ise 15 bin sayı barajını aştığında 27 yaş 136 günlüktü ve bu başarısına 657. maçında ulaşmıştı.

        United Center'da oynanan ve 23 bin 129 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın son 7 dakikasına 13 sayı sığdıran LeBron James karşılaşmayı da 29 sayı, 11 ribaunt, 7 asistle tamamlayarak maçın en etkili ismi oldu. Cleveland üst üste 6. galibiyetini alırken Mo Williams da 18 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı.

        Son yılların en kötü performansını sergileyen ve üst üste 10. yenilgisini alan Chicago Bulls'ta ise Joakim Noah, Luol Deng ve Derrick Rose gibi önemli oyuncular sakatlıkları sebebiyle Cleveland karşısında forma giyemediler. Taj Gibson 20 sayı, 13 ribauntla takımının en etkili ismi olurken James Johnson da sayıyla skora katkı sağladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa