Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA "Hido olmak istiyorum" - Basketbol Haberleri

        Garanti Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen NBA Skills Challenge Kampı'nda 30 finalist arasından ilk 4'e girmeyi başaran Amasyalı İlker Er, NBA Skılls Challenge Orlando Magic Yaz Kampı'na katılma hakkı kazandı.

        Türkiye'den 4 sporcunun ABD'de basketbol eğitimi almasını sağlayacak NBA Skills Challenge yetenek yarışmasında 30 finalist arasından Orlando Magic Yaz Kampı'na gitme hakkı kazanan İlker Er (14), hedefinin Hidayet Türkoğlu gibi başarılı bir basketbolcu olmak, NBA'de ve Milli Takım'da oynamak olduğunu söyledi.

        Amasya Belediyespor Basketbol Takımı kadrosunda yer alan başarılı oyuncu Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen ilk organizasyon sonrası, ilk 4 sporcu arasına girmenin heyecanını taşıdığını belirterek şunları kaydetti:

        ''Basketbol oynamaya 6 yaşımda başladım. Basketbol, yaşamımın önemli bir yerini aldı. 800 kişi arasından ilk 30'a girip İstanbul'da yapılan elemelerde ise, Amerika'ya gitme şansını elde eden 4 sporcudan biri olmak benim için çok önemli. Bu organizasyon hayatımı bir anda değiştirdi. Orlando Magic'e katılmaya hak kazandım. Burada alacağım eğitim sonrasında yaşadığım yeri ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Amacım iyi bir eğitim sonrası Hidayet Türkoğlu gibi başarılı olmak. Onun gibi iyi bir basketbolcu olup NBA'da oynamak istiyorum. Milli Takım'da da yer alarak ülkemi gerek Avrupa, gerek dünya şampiyonlarında en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.''

        Amasya Alptekin Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Er'in antrenörü Barış Gürler, bu başarının elde edilmesinde Er'in disiplinli bir şekilde çalışmasının etkili olduğunu ifade ederek, ''Küçük yaştan bu yana basketbolun içinde olan ve severek antrenmanlara katılan İlker'in çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa