Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe'nin vefası! - Basketbol Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK - GÖKHAN TÜRE'NİN HABERİ

        40 yaşında Fenerbahçe'de jübile yapmak isteyen tecrübeli yıldızın kontratı bir yıl daha uzatıldı.

        Fenerbahçe Kulübü, takıma katıldığı 2004'ten bu yana formasının hakkını veren, sarı lacivertli takımın elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi olan, taraftarın sevgisiyle adeta "efsaneleşen" 39 yaşındaki Boşnak oyun kurucu Damir Mrsiç ile bir yıllığına yeniden anlaştı.

        Sarı lacivertli yönetim, son yıllarda üst üste yapılan "gençlik operasyonlarında" ünlü yıldızı İbrahim Kutluay'ı bile kurban vermesine karşın takımın 24.5 olan yaş ortalamasını tek başına 25.5'e çeken Mrsiç'ten vazgeçmedi. Yöneticiler, gelecek sene 40 yaşında jübile yapması beklenen yıldız oyuncunun kariyerini Fenerbahçe'de noktalama isteğini geri çevirmedi ve Boşnak yıldızın kontratının bir yıl daha uzatılması yönündeki talebini "seve seve" kabul etti.

        Böylece Dinamo Moskova'dan transfer olduğu 2004 yılından bu yana Fenerbahçe'de görev yapan ve bu süreçte iki lig şampiyonluğu yaşatyan Mrsiç, "yaş haddini" aşarak Fenerbahçe Ülker basketbol takımı için "sıra dışı" sayılacak bir gelişmede de başrolü oynamış oldu.

        -EN YAŞLI ÜÇÜNCÜ-

        Aynı zamanda Türk vatandaşı da olan ve ligde bu statüte oynayan Damir Mrsiç 70'li yıllara damgasını vuran ve 40 yaşında jübile yapan Fenerbahçeli Halil Dağlı ile 90'lı yılların başında 42 yaşında basketbolu bırakan İTÜ'nün efsanevi ismi Zeki Tosun'dan sonra 40 yaş barajına erişen ikinci oyuncu olacak. Yine İTÜ'nin bir başka efsane ismi Harun Erdenay da 39 yaşına kadar TBL'de forma giymişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa