Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Cansu Köksal, Habertürk'e konuştu: "Milli formayı çıkarmam" - Basketbol Haberleri

        Kadın Basketbol Milli Takımı’nda “değişim” sürecine denk gelen 2017 Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği performansla dikkat çeken genç forvet Cansu Köksal, Ay-Yıldızlı ekibe uzun yıllar hizmet etmek, milli forma altında “kalıcı” olabilmek için çaba gösterdiğini söyledi.

        Potanın Perileri’nin “Perilere taş çıkaran” güzeli Cansu, turnuvadaki performansıyla tüm otoritelerin takdirini toplarken, Bahar Çağlar’ın sakatlığında da O’nun yokluğunu aratmadı.

        3 sayı çizgisinin gerisinden rakiplerinin başına kabus gibi çöken, ceza atışlarındaki başarısı, savunmaya verdiği katkı ile Milli Takım coachu Ekrem Memnun’un yeni gözdeleri arasına giren 23 yaşında ve 1.90 boyundaki forvet, Gazete Habertürk'ten Gökhan Türe’nin sorularını içtenlikle yanıtladı.

        REKLAM

        İşte basketbola 8 yaşında başlayan genç yıldızın röportajından satır başları:

        BASKETBOLA BAŞLATAN KAVGA!

        “İstanbul’da yaşıyoruz ama aslen Ordu’luyum. Çok hareketli bir çocuk olduğum için ailem enerjimi spor yaparak harcamam adına beni 8 yaşında iken Pamukspor’da Sek Süt’ün spor okulları açılış törenine götürmüşlerdi. Tüm spor okulları oradaydı. Tribünde, elimdeki Türk bayrağını almaya çalışan bir çocuğu pataklayınca, arka sıramızda oturan Fenerbahçe’nin o dönemdeki altyapı sorumlusu Ömer Akan beni farketmiş. Gelip kavgayı ayırırken, aileme de “Yarın Fenerbahçe’ye getirin, seçmelerimiz var” diyor. İşte benim basketbol maceram da orada başlıyor. 13 yıl boyunca Fenerbahçe’de oynadım. Sonra 2 yıl önce Galatasaray’a geçtim. Şimdi de Yakın Doğu’ya transfer oldum.”

        ‘EN BÜYÜK HEDEFİM KALICI OLMAK’

        “Bu katıldığım ikinci Avrupa Şampiyonası. Tabii ki önceki senelerde çok fazla süre alamadığım için bunu milli takıma yansıtamıyordum doğal olarak. Bu sene benim için geçiş süreci oldu. Sezon içinde çok oynama fırsatı buldum. Galatasaray’da coach ve takım arkadaşlarıma bu açıdan çok şey borçluyum. Süre alabilmemde onların da çok etkisi var. Eğer biraz olsun katkı verebildiysem ne mutlu bana. Sadece bir turnuvada iyi oynamak yetmez. Bu formayı uzun yıllar sırtımda taşımak en büyük hedefim.”

        REKLAM

        ‘GİDENLERİN YERİNİ DOLDURMALIYIZ’

        “Giderek çok daha enerjik bir takım oluyoruz. Tabii ki ilerleyen yaşlarından ötürü aramızdan ayrılan isimler var. Biz de onların yerini doluyoruz yavaş yavaş. Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası’nda kadro ne olur bilemiyorum ama çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Çok daha farklı, dinamik bir takım olacak sahada.”

        ‘EKSİKLERİMİ ZAMANLA GİDERECEĞİM’

        “Uzun süreli bir sakatlık yaşamıştım. Ondan beridir penetre özelliğimi kullanmıyorum. Açıkçası bunu kullanmam gerektiğini

        düşünüyorum. Eskiden 2 numara da oynayabiliyordum. Şimdi 3-4-5 numaralı pozisyonlarda oynuyorum. Türkiye’de benim kadar uzun 3 numara yok gibi; bir tek Bahar Çağlar var. O yüzden ribaundlara daha fazla odaklanmam gerekiyor.”

        "KİMSE BENİM BEYNİMİ YIKAMADI"

        “Fenerbahçe’den Galatasaray’a transfer olduğum süreçte birçok dedikodu çıktı hakkımda. ‘Milli Takım’da beyni yıkanmış, o yüzden Galatasaray’a gitti’ dediler. Orada kalmak istemedim. Çünkü genç oyunculara fırsat verildiğini düşünmüyordum. Fırsat bulamayacağım için ayrıldım. Galatasaray iyi teklif sunduğu için kabul ettim. Şimdi de Yakın Doğu’dan iyi bir teklif aldığım için G.Saray’dan ayrıldım. Bunlar çok doğal şeyler.”

        REKLAM

        'SEN TÜRK OLAMAZSIN!'

        “Bana özellikle uluslararası turnuvalarda “Sen Türk olamazsın” dedikleri oluyor. Ben de onlara “Yanlış biliyorsunuz” diyorum. Doğrudur, güzel olabilirim. Ama o kadar da üzerinde durmuyorum bunun."

        9 SORU, 9 CEVAP

        En sevdiği renk: Pembe

        En sevdiği yemek: Suşi, mantı

        Tutkusu: Köpeği Şiva

        En beğendiği dizi: Fi

        En sevdiği sanatçı: Volkan Konak

        Hoşuna gitmeyen şey: Seyahat etmek

        Hobisi: Ata binmek

        Beğendiği sporcu: İpek Soylu

        Oda arkadaşı: Olcay Çakır

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa