Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Şampiyonlar Ligi Hollingsworth: Rüya gibi - Basketbol Haberleri

        Quanitra Hollingsworth... Takım arkadaşları ve yakın çevresi ona kısaca ‘Q’ diyorlar...Milli Takım’ın vazgeçilmezi olan ancak geçen yıl kariyerine noktayı koyan “efsane” pivot Nevriye Yılmaz’ın yokluğunda Ay-Yıldızlı ekibin pota altı Q’ya emanet...

        Yakın Doğu Üniversitesi ile sezonu 3 kupa ile “tavan” yaparak tamamlayan Q, bu çıkışın Milli Takım’a da olumlu yansıyacağına inanıyor.2017’nin kendisine uğur getirdiğine inanan Q, bugün Çekya’da başlayacak olan Kadınlar Avrupa Şampiyonası öncesi Gazete Habertürk’ten Gökhan Türe'nin sorularını yanıtladı.

        Fenerbahçe ile 2013’te başlayan ve geçen sezon Yakın Doğu ile devam eden Türkiye kariyerindeki 4. yılında geldiği noktayı, Periler’in EuroBasket hedeflerini özetle şöyle aktardı:

        REKLAM

        ‘MİLLİ FORMA GURUR VERİYOR’

        “Türkiye’de bulunmaktan, basketbol kariyerimi burada sürdürüyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem kulüp hem de Milli Takım düzeyinde güzel tecrübeler yaşadığıma inanıyorum. Özellikle Milli Takım’da yer almak, böyle güzel bir ülkenin milli formasını giyiyor olmak benim için gurur verici bir olay. Bana böyle bir fırsat verildiği için de çok mutlu ve gururluyum.”

        ‘ORTAK HEDEF MADALYA’

        “Herkesin ortak bir hedefi var. O da madalya. Biz de bu hedef doğrultusunda üzerimize düşeni yapacağız.”

        ‘İLK ZAMANLAR ZORLANMIŞTIM’

        “Şu an Türkiye’ye gelmeden önce hayal bile edemeyeceğim bir noktadayım. Zaten böyle olmasa burada olmazdım. İlk zamanlar zorlanmıştım. Şu anda çok mutluyum. Milli formayı giymekten de büyük mutluluk duyuyorum.”

        REKLAM

        ‘HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

        “Tabii ki Nevriye Yılmaz gibi üst düzey bir oyuncunun yerini doldurmak kolay değil. Benim böyle bir iddiam da yok. Her oyuncunun farklı özellikleri var. Bu gibi şeyler hakkında pek düşünmek istemiyorum. Biz burada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir grubuz. Sadece ve sadece işime konsantre olup, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaya devam edeceğim.”

        ‘ÇIKIŞI DEVAM ETTİRMELİYİM’

        “Yakın Doğu Üniversitesi ile 3 kupa birden kazandık. Çok iyi bir sezon geçirdik. Bunun benim için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ligde yakaladığım bu çıkışın ve artan özgüvenimin Milli Takım’a da olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Bunu başarabileceğimi hissediyorum. Eninde sonunda basketbol kalitemi yükselteceğime inanıyordum. Bu sezon bunu başardım. Bunu kulüp takımında başardıysam Milli Takım’da neden olmasın?”

        REKLAM

        ‘BİR DAHAKİ SEFERE TÜRKÇE KONUŞACAĞIM’

        “Hala Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Takımdaki herkes İngilizce konuşuyor ve ben de bundan son derece memnunum. Ama bundan sonraki süreçte belki karşınıza Türkçe konuşan Hollingsworth olarak çıkabilirim. Bunun için çok çalışıyorum.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa