Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe - Olympiakos final maçı hangi kanalda, saat kaçta? Final Four final maçı - Basketbol Haberleri

        THY Euroleague’de Final-Four yarı finalinde temsilcimiz Fenerbahçe, Real Madrid'i 84-75 mağlup ederek finale yükseldi. Fenerbahçe finalde Yunan temsilcisi Olympiakos'la karşılaşacak. Peki, Fenerbahçe - Olympiakos final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte merak edilenler...

        FENERBAHÇE - OLYMPİAKOS FİNAL MAÇI HANGİ KANALDA, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda Real Madrid ile karşılaşan Fenerbahçe, bu karşılaşmadan 84-75 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Fenerbahçe - Olympiakos final maçı 21 Mayıs Pazar günü (bugün) saat 21.00'de başlayacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TRT Spor ve beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak.

        OBRADOVİC'İN 500. MAÇI

        Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Avrupa Ligi kariyerindeki 500. sınavında şampiyonluk mücadelesi verecek.

        Kariyerine başladığı 1991 yılından bu yana 22. kez Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda başantrenörlük yapan Sırp çalıştırıcı, "Kupa 1"de 499 maçta takımlarını saha kenarından yönetti.

        Avrupa Ligi yönetimi tarafından "efsane" olarak nitelendirilen ve 8 defayla bu kupayı en fazla kazanan başantrenör unvanına sahip olan 57 yaşındaki başantrenör, 499 maçta 351 galibiyet, 148 yenilgi aldı.

        Öte yandan Zeljko Obradovic, kariyerinde Avrupa Ligi'nde 11. kez final oynayacak. Sırp başantrenör, bugüne kadar oynadığı 10 finalin 8'ini kazanarak Avrupa Ligi'nin en fazla şampiyonluk yaşayan başantrenörü unvanını elinde almış bulunuyor.

        Efsanesi haline geldiği Panathinaikos'ta 13 yıl boyunca Olympiakos'a büyük üstünlük kuran Obradovic, yine kırmızı-beyazlı takımı mağlup etmek istiyor.

        FİNAL TAKIMI OLYMPİAKOS

        Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos, 10. kez yer aldığı Dörtlü Final'de 8. defa finalde mücadele etme hakkı elde etti.

        Dörtlü Final'de dün CSKA Moskova'yı bir kez daha eleme başarısı gösteren Olympiakos, normal sezonu 4. sırada bitirip bir diğer Türk temsilcisi Anadolu Efes'i play-off serisinde zorlansa da 3-2'yle geçerek adını son dörde yazdırmıştı.

        Toplam 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan Yunan temsilcisi Avrupa Ligi'nde oynadığı finallerde 1996-1997, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında şampiyonluk kupasının sahibi olurken, 1993-1994, 1994-1995, 2009-2010 ve 2014-2015'te ise ikincilikle yetindi.

        OLYMPİAKOS, İSTANBUL'DA BİR KUPA DAHA İSTİYOR

        Olympiakos, 2011-2012 sezonunda İstanbul'da elde ettiği şampiyonluk başarısını tekrarlamak istiyor.

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda 5 yıl önce oynanan finalde CSKA Moskova'yı yenerek kupaya uzanan Olympiakos, İstanbul'da bir kez daha zafere ulaşarak 4. kez Avrupa'nın en büyüğü olmaya çalışacak.

        OBRADOVİC'İN İLK ZAFERİ İSTANBUL'DA

        Kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu 1992 yılında İstanbul'da yaşayan Obradovic, 25 sene sonra yine aynı şehirde zafere ulaşmak için parkeye çıkacak.

        Başantrenörlük kariyerinin ilk yılında büyük bir başarı elde ederek Partizan'ı Dörtlü Final'e taşıyan Sırp başantrenör, henüz 31 yaşında Avrupa'nın en büyük kupasını havaya kaldırdı.

        Dörtlü Final'de İtalyan ekibi Philips Milano'yu geçen Partizan finalde ise Badolona'yla karşılaştı. Sırp ekibi Aleksandar Djordjevic'in son saniyede attığı 3 sayılık basketle sahadan 71-70 galip ayrıldı ve Obradovic ilk zaferine İstanbul'da Partizan'la ulaştı.

        Obradovic, 25 sene sonra aynı şehirde 9. zaferine Olympaikos'u mağlup ederek yaşamanın planlarını yapacak.

        SALON KONUMU

        Harita

        FENERBAHÇE İLE OLYMPİAKOS 13. RANDEVUDA

        REKLAM

        THY Euroleague Final'inde Olympiakos ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, rakibi ile 13. kez karşılaşacak. Bu maçlarda Yunan ekibinin 7'ye 5 üstünlüğü bulunuyor.

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda organize edilen THY Euroleague Final-Four'da final Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak. İki takım 2016-2017 yılında ligde normal sezon maçlarında iki defa karşılaştı. Bu maçlarda Yunanistan'da oynanan maçı Olympiakos 71-62, İstanbul'daki müsabakayı da Fenerbahçe, 67-64'lük skorla galip ayrılmıştı. Fenerbahçe, Olympiakos ile THY Euroleague'de bugüne kadar 12 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda sarı-lacivertliler, parkeden 5 kez galip ayrılırken, Yunan ekibi ise rakibini 7 kez mağlup etmeyi başardı.

        FENERBAHÇE EUROLEAUGE'DE 2'NCİ KEZ FİNALDE

        Sinan Erdem Salonu'nda düzenlenen THY Euroleauge Final-Four'da gecenin 2'nci maçında İspanyol ekibi Real Madrid'i 84-75'lik skor ile yenen temsilcimiz Fenerbahçe finale yükseldi.

        Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe 1'inci periyotu 21-13 önde kapattı. İkinci periyotta da üstün oyununu sürdüren sarı lacivertliler ilk yarıyı 44-34 önde soyunma odasına girdiler.

        Çekişmeli geçen son periyotta ise Fenerbahçe zaman zaman zorlansada savunmada gösterdiği performans ve Udoh Ekpe'nin başarılı oyunu ile maçı 84-75 kazanmasını bildi. Karşılaşmanın en skorer ismi ise Real Madrid'den 28 sayıyla Llull Sergio oldu.

        Euroleauge'de geçen senenin ardından 2'nci kez finale yükselen Fenerbahçe'de başantrenör Obradovic ise bu heyecanı 11'inci kez yaşayacak.

        FENERBAHÇE, 2015 YILININ RÖVANŞINI ALDI

        Fenerbahçe, THY Euroleague Final-Four yarı final maçında Real Madrid'i yenerek, 2014-2015 sezonun rövanşını aldı.

        Fenerbahçe, THY Euroleague Final-Four Yarı Final maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda mücadele ettiği İspanyol ekibi Real Madrid'i mağlup ederek, finale yükseldi. İki takım bu maçla birlikte Euroleague'de 13. kez karşı karşıya geldi. Bu maçla birlikte Madrid 7 galibiyette kalırken, sarı-lacivertliler ise galibiyet sayısını 6'a çıkardı. Fenerbahçe, Real Madrid'i mağlup ederek, 2014-2015 sezonun da rövanşını aldı.

        Sarı-lacivertliler, İspanya'nın Madrid şehrinde yine yarı finalde karşılaştığı Madrid'e 96-87'lik skorla mağlup olmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa