Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Yakın Doğu Üniversitesi: 76 - Fenerbahçe: 75 | MAÇ SONUCU - Basketbol Haberleri

        Karşılaşmaya Parker-Lavender ikilisinin basketleriyle başlayan Fenerbahçe, Gruda'nın isabetiyle ilk 5 dakikayı 8-5 önde geçti. Sarı-lacivertlilerin Gruda ile bulduğu sayılara Yakın Doğu Üniversitesi, Holingsvorth-Vandersloot ikilisiyle cevap verdi ve 8. dakikada eşitliği yakaladı: 14-14. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, konuk ekip ilk periyodu 18-16 üstün tamamladı.

        REKLAM

        Müsabakanın ikinci çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe, Quigley ve Parker ile etkili oldu. Savunma ribaundlarında rakibine üstünlük kuran ve hızlı hücumları iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, 16. dakikada farkı 9 sayıya taşıdı: 23-32. McBride'nin üst üste bulduğu isabetlerle toparlanan ev sahibi takım, Vandersloot ve Olcay Çakır Turgut'tan aldığı skor katkısıyla 10-0'lık seri yaparak 18. dakikada öne geçti: 33-32. Son bölümde iyi savunma yapan Yakın Doğu Üniversitesi, soyunma odasına 37-35 önde gitti.

        Maçın ikinci yarısına taraftarının da desteğiyle oldukça etkili başlayan Yakın Doğu Üniversitesi; Holingsvorth, McBride ve Vandersloot'un art arda isabetleriyle 24. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 49-39. Birsel Vardarlı Demirmen'in basketleriyle toparlanan Fenerbahçe, savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımadığı bölümde Tuğçe Canıtez ve Gruda'nın atışlarıyla 29. dakikada beraberliği yakaladı: 53-53. Son periyoda 55-55 eşitlikle girildi.

        Mücadelenin son çeyreğine Vandersloot'un üç sayılık basketiyle giren Yakın Doğu Üniversitesi, Eldebrink'in 34. dakikada bulduğu üç sayılık basketle farkı 7'ye çıkardı: 68-61. Mola dönüşü Lavender ve Parker ile sayılar bularak 5-0'lık seri yapan sarı-lacivertliler, Birsel Vardarlı Demirmen'in 37. dakikadaki dış atışıyla seriyi 8-0'a çıkardı ve öne geçti: 68-69. Karşılıklı isabetlerle geçilen son bölümde Fenerbahçe'nin Lavender ve Gruda ile bulduğu basketlere Yakın Doğu Üniversitesi McBride ile cevap verdi ve son 19 saniyeye Fenerbahçe 1 sayı (74-75) farkla önde girdi. Yakın Doğu Üniversitesi, kullandığı son hücumda Holingsvorth ile isabeti bularak 3 saniye kala yeniden öne geçti: 76-75.

        Maçın son hücumunda Holingsvorth'un faulü sonrası Fenerbahçe'den Parker serbest atış çizgisine gitti. Parker, çizgide iki atışı da kaçırınca, Yakın Doğu Üniversitesi sahadan 76-75 galip ayrıldı.

        YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ: 76 - FENERBAHÇE: 75

        SALON: Caferağa

        HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Ali Serkan Emlek

        YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ: Vandersloot 17, McBride 21, Bahar Çağlar 4, Leuchanka 2, Holingsvorth 20, Eldebrink 8, Olcay Çakır Turgut 4

        FENERBAHÇE: Birsel Vardarlı Demirmen 15, Quigley 6, Parker 18, Gruda 21, Lavender 8, Ayşe Cora, Tuğçe Canıtez 7, Pelin Derya Bilgiç

        1. PERİYOT: 16-18

        DEVRE: 37-35

        IŞIK EYİGÜNGÖR: "ŞAMPİYONLUKLAR BİRLİK, BERABERLİKLE GELDİ"

        Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör, bu sezon 3 kupa kazandıklarını belirterek, "Bu şampiyonluklar, birlik, beraberlik ve takım ruhuyla geldi" dedi.

        Yakın Doğu Üniversitesi, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Final serisi 5. maçında evinde karşılaştığı Fenerbahçe'yi 76-75'lik skorla yenerek seriyi 3-2 yaptı ve şampiyon oldu. Müsabaka sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör, bu sezon üçüncü kupayı kazandıklarını vurgulayarak, "Bu şampiyonluklar, birlik, beraberlik ve takım ruhuyla geldi. Fenerbahçe de iyi oynadı. Basketbol için güzel bir gün geçirdik. Kızlarımın hepsinin alnından öpüyorum. Onların hepsi benim kızım. Bu kupayı Yakın Doğu Üniversitesi'ne getirdiler. Hepsine helal olsun. Müthiş bir final oldu ve kazandık. Çok mutluyum. Taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bize, ocak ayından beri çok büyük bir destek veriyorlar. Bu şampiyonluklar, birlik, beraberlik ve takım ruhuyla geldi" diye konuştu.

        ZAFER KALAYCIOĞLU: "BAYRAĞI TÜRKİYE'DE DE EN TEPEYE DİKTİK"

        Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, şampiyonluğu hak ettiklerini belirterek, "Yakın Doğu Üniversitesi'nin bayrağını Avrupa'da en tepeye dikmiştik. Şimdi Türkiye'de de en tepeye diktik" dedi.

        Yakın Doğu Üniversitesi, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Final serisi 5. maçında sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'yi 76-75'lik skorla yenerek seriyi 3-2 yaptı ve şampiyon oldu. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, "Tüm oyuncularımızı kutluyorum. Müthiş mücadele ettiler. İki maçı kazandık, oradaki iki maçı kaybettik. Bunlar beklediğimiz şeylerdi. Çünkü sene başından beri ev sahibi olma avantajından bahsediyorduk. Ligi de birinci bitirdik. Bu maçı pat diye kazanmadık. Sadece son anda kazanmadık. Biz bunları hak ettik. Türkiye Kupası'nı kazandık. Eurocup'ı kazandık. Gereken cevabı da sahada verdik. Hepsine helal olsun. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, bizi destekleyenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarılar devam eder" şeklinde konuştu.

        "SAHA DIŞINDA YAŞANANLAR BENİ İLGİLENDİRMİYOR"

        Saha dışında yaşanan olayların kendisini ilgilendirmesini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Ben burada profesyonel olarak çalışıyorum. Görevimi iyi yaptığıma inanıyorum. Hak ettiğimize inanıyorum. Yakın Doğu Üniversitesi'nin bayrağını Avrupa'da en tepeye dikmiştik. Şimdi Türkiye'de de en tepeye diktik" diye konuştu.

        BAHAR ÇAĞLAR: "KUPAYI BAŞKANIMIZA ARMAĞAN EDİYORUZ"

        Yakın Doğu Üniversitesi'nin başarılı oyuncusu Bahar Çağlar, şampiyon oldukları için mutluluklarını dile getirerek, "Bu kupayı özellikle başkanımıza armağan ediyoruz. Çünkü yaşanan bazı tatsız olaylar vardı" dedi.

        Yakın Doğu Üniversitesi, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Final serisi 5. maçında sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'yi 76-75'lik skorla yenerek seriyi 3-2 yaptı ve şampiyon oldu. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'nin başarılı oyuncusu Bahar Çağlar, "Şampiyon olacağımıza çok inandık. Çok zorlu geçti. Bu kupayı özellikle başkanımıza armağan ediyoruz. Çünkü yaşanan bazı tatsız olaylar vardı. Başkanımız bizi tribünden izliyor. Gerçekten bu kupayı onun için kazandık. Çok mutluyuz. Bu sezon da hedeflerimiz belliydi. Avrupa Kupası, Türkiye Kupası ve son olarak lig kupası. Gerçekten bu hedeflere ulaştık, mutluyuz" şeklinde konuştu.

        OLCAY ÇAKIR TURGUT: "HERKESLE GURUR DUYUYORUM"

        Yakın Doğu Üniversitesi oyuncularından Olcay Çakır Turgut ise başarının inanılmaz bir duygu olduğunu ifade etti. Çok önemli bir sezonu geride bıraktıklarını aktaran Olcay, şunları kaydetti:

        "İlk senemizde bütün kupaları aldık. Bu ailenin üyesi olan herkesle gurur duyuyorum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Çok zor bir maçtı. Seri 2-2'ye geldi ve bu maçı 1 sayıyla kazandık. Kazanmayı bildik, önemli olan bu. Kupayı başkanımız Işık Eyigüngör'e armağan ediyoruz. Son 2 saniyeyi anlatamam. Çok zor bir süreçti bizim için. On dakika gibi geçti. Sonuna kadar savaştığımız için o son topu aldık."

        YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ İLK KEZ ŞAMPİYON OLDU

        Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe'ye üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi, ligde ilk şampiyonluğunu kazandı.

        Başantrenör Zafer Kalaycıoğlu yönetiminde bu sezon sergilediği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken ve normal sezonu lider bitiren Yakın Doğu Üniversitesi, play-off aşamasında çeyrek finalde İstanbul Üniversitesi, yarı finalde de Beşiktaş'ı eleyerek finale çıktı.

        Finalde Fenerbahçe ile eşleyen Yakın Doğu Üniversitesi, maçlarını oynadığı Caferağa Spor Salonu'ndaki ilk iki mücadeleyi kazanarak seride 2-0 öne geçti. Yakın Doğu Üniversitesi rakibinin sahasında çıktığı iki maçı kaybederken, seri 2-2'ye geldi ve şampiyonu belirleyen karşılaşma yine Caferağa Spor Salonu'nda yapıldı.

        Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibini 76-75 mağlup etmeyi başaran Yakın Doğu Üniversitesi, seriyi 3-2 kazanarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

        Yakın Doğu Üniversitesi, 1980-1981 sezonundan beri oynanmaya başlanan ligde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

        SEZONU 3 KUPAYLA KAPATTI

        Yakın Doğu Üniversitesi, bu sezon mücadele ettiği tüm kulvarlarda şampiyon olma başarısı gösterdi.

        Bu sezon ilk olarak Türkiye Kupası'nı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi, daha sonra FIBA Avrupa Kupası'nda zirveye çıktı.

        Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde de mutlu sona ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi, sezonu üç kupayla kapattı.

        REKOR GALATASARAY'DA

        Kadınlar Basketbol Ligi'nde en fazla şampiyonluğu Galatasaray, elde etti.

        Sarı-kırmızılı takım, ligde 13 kez şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

        Yakın Doğu Üniversitesi'nin finalde geçtiği Fenerbahçe'nin ise ligde 12 şampiyonluğu bulunuyor.

        Ligde ayrıca Beşiktaş ve ODTÜ üçer, MTA ve BOTAŞ ikişer, İÜSBK (İstanbul Üniversitesi) da 1 kez şampiyonluk yaşadı.

        LİG ŞAMPİYONLARI

        Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluk yaşayan takımlar şöyle:

        Sezon Şampiyon
        1980-1981 ODTÜ
        1981-1982 ODTÜ
        1982-1983 ODTÜ
        1983-1984 Beşiktaş
        1984-1985 Beşiktaş
        1985-1986 MTA
        1986-1987 MTA
        1987-1988 Galatasaray
        1988-1989 İÜSBK
        1989-1990 Galatasaray
        1990-1991 Galatasaray
        1991-1992 Galatasaray
        1992-1993 Galatasaray
        1993-1994 Galatasaray
        1994-1995 Galatasaray
        1995-1996 Galatasaray
        1996-1997 Galatasaray
        1997-1998 Galatasaray
        1998-1999 Fenerbahçe
        1999-2000 Galatasaray
        2000-2001 BOTAŞ Spor
        2001-2002 Fenerbahçe
        2002-2003 BOTAŞ Spor
        2003-2004 Fenerbahçe
        2004-2005 Beşiktaş
        2005-2006 Fenerbahçe
        2006-2007 Fenerbahçe
        2007-2008 Fenerbahçe
        2008-2009 Fenerbahçe
        2009-2010 Fenerbahçe
        2010-2011 Fenerbahçe
        2011-2012 Fenerbahçe
        2012-2013 Fenerbahçe
        2013-2014 Galatasaray
        2014-2015 Galatasaray
        2015-2016 Fenerbahçe
        2016-2017 Yakın Doğu Üniversitesi

        ŞAMPİYONLUK KUPASINI TBF BAŞKANI HİDAYET TÜRKOĞLU VERDİ

        Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonunu şampiyon tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi, kupasını aldı.

        Caferağa Spor Salonu'ndaki play-off finalinin 5. maçında Fenerbahçe'yi 76-75 yenerek seriyi 3-2 önde tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi, müsabakanın ardından düzenlenen törende kupasına kavuştu.

        Yakın Doğu Üniversitesi'ne şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu verdi.

        Maçın bitmesiyle şampiyon takımın oyuncuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı. Saha içinde toplanan oyuncular ve teknik heyet, birbirlerine sarılarak sevinç gösterilerinde bulundu. Kupanın kaldırılmasının ardından da takımın sahadaki coşkusu sürdü.

        Oyuncular daha sonra kupayı, cezası nedeniyle tribünde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'ün yanına götürdü. Başkan Eyigüngör, başantrenör Zafer Kalaycıoğlu ve oyuncular birlikte kupanın sevincini yaşarken, basketbolculardan Leuchanka özçekim yaptı.

        Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off finalinin en değerli oyuncusu (MVP), Yakın Doğu Üniversitesi'nden Vandersloot oldu.

        Bu arada, sezonu ikinci sırada kapatan Fenerbahçe'ye plaketini TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok takdim etti.

        BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyon olan Yakın Doğu Üniversitesi'ni tebrik etti.

        Bakan Kılıç, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

        "Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi final serisinde gösterdikleri mücadeleden dolayı Yakın Doğu Üniversitesi ve Fenerbahçe'yi kutluyorum. Avrupa basketbolunun en önemli ligleri arasında yer alan Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ni şampiyonlukla tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi'ni tebrik ediyor, bu önemli başarıda emeği geçenleri kutluyorum."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa