Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Anadolu Efes, Petar Naumoski'yi onurlandırdı! - Basketbol Haberleri

        Anadolu Efes Kulübü, 1992-1994 ile 1995-1999 yılları arasında lacivert-beyazlı formayı giyen ve başta Koraç Kupası olmak üzere kazanılan birçok başarıda imzası olan eski oyuncusu Naumoski'yi, "forma emekliliği" uygulaması kapsamında THY Avrupa Ligi'nde EA7 Emporio Armani Milan ile oynanan maçta ağırladı.

        Karşılaşmanın devre arasında düzenlenen ve Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca ile lacivert-beyazlı takımın eski başantrenörleri Aydın Örs ile Oktay Mahmuti'nin de katıldığı törende, Naumoski'nin 7 numaralı forması, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki yerini aldı.

        REKLAM

        Törende Özilhan, Naumoski'yi bir de plaket verdi.

        PETAR NAUMOSKİ KİMDİR?

        Petar Naumoski, 27 Ağustos 1968 tarihinde Makedonya'nın Prilep şehrinde dünyaya geldi. Türk Basketbol kariyerine 1989 yılında Efes Pilsen'e (yeni adıyla Anadolu Efes) imza atarak başladı.

        İlk sezonunda Efes Pilsen şampion oldu ve Efes Pilsen'in 37 maç kazanarak şampiyonluğa ulaşmasında rolü oldukça büyüktü. Aynı sezon içinde Saporta Kupası'nda takımın finale kadar yükselmesinde büyük çabalar sarf etti. Ancak finalde Yunan takımı Aris'e 48-50 kaybettiler ve kupayı kazanamadılar.

        1994'te İtalyan takımı Benetton Treviso'ya transfer olan Petar Naumoski, 1995'teki Avrupa Kulüpler Kupası final maçında 25 sayı atarak takımını şampiyonluğa taşıyan isim oldu.

        1995 sezonunda yeniden Efes Pilsen'e döndü ve 1996'nın Mart ayında Efes Pilsen'inAvrupa'nın en iddialı takımlarını sırayla eleyerek Koraç Kupası'nı kazanmasında büyük pay sahibi oldu.

        Efes Pilsen kariyerinde iki lig şampiyonluğu daha yaşadıktan sonra 1999'da yeniden İtalya'ya döndü. 2001'de Ergin Ataman'ın koçluk yaptığı Montepaschi Siena takımı ile Saporta Kupası finalinde attığı 23 sayı ile takımına kupayı kazandıran isimler arasında yer aldı.

        Basketbolu bıraktıktan sonra 27 Nİsan 2015'te Makedonya Basketbol Federasyonu başkanlık seçiminde mevcut 29 delegenin 29'unu da alana Petar Naumoski, başkan olarak göreve başladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa