Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Ekpe Udoh: "Burada bırakacağım" - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın ABD’li yıldızı Ekpe Udoh, Sarı-Lacivertli kulübün sosyal medyada “#AskUdoh’ başlık etiketiyle açtığı soru-cevap etkinliğine katıldı. Sezon sonunda NBA’e gidip gitmeyeceği tartışılan 29 yaşındaki tecrübeli pivot, sorulara verdiği ilginç yanıtlarla dikkatleri bir kez daha üzerine çekerken, “Öğrenmek istediğin bir dil var mı?” sorusuna verdiği “Basketbolu burada bırakacağımı düşündüğüm için Türkçe ve İspanyolca” yanıtıyla Fenerbahçeli taraftarların yüreğine su serpti. Fenerbahçe’nin kendisi için ne anlam ifade ettiğini, “Yeni bir ailem oldu” sözleriyle açıklayan ABD’li oyuncu, ilk geldiğinde Türkiye’nin Amerika’ya benziyor olmasına ise şaşırdığını itiraf etti. Udoh, “Coach Zeljko Obradovic’in en beğendiği özelliği nedir?” şeklindeki soruya ise “Çılgın olması” cevabını verirken, takımda en iyi anlaştığı oyuncunun “Bobby Dixon” olduğunu söyledi.

        REKLAM

        ‘EVET GİGİ, BENDEN İYİSİN!’

        Udoh’a gelen sorular sadece taraftarlardan değildi. Takım arkadaşı Gigi Datome de Udoh’a “Kimin sol eli daha iyi? Senin mi, benim mi?” diye sorarken, Udoh da bu yanıta “Evet Gigi, kabul etmeliyim ki bu konuda benden daha iyisin” diyerek samimi bir yanıt verdi. Udoh’un yanıtları sadece basketbol üzerine de değildi. Türkiye hakkında da kendisine birçok soru soruldu ve Udoh da bu sorulara yanıt verdi.

        ‘ATATÜRK MÜTHİŞ BİR LİDER’

        Udoh, Mustafa Kemal Atatürk hakkında düşüncelerini merak eden bir taraftara “Müthiş bir lider olduğunu düşünüyorum ve yakında onunla ilgili bir projem olacak” diye cevap verdi. Türkçe’de ilk öğrendiği kelimenin “Merhaba”, söylemeyi en çok sevdiği Türkçe kelimenin ise “Hesap” olduğunu dile getiren Udoh, en sevdiği Türk yemeğinin “Kebap” olduğunu ve aynı zamanda çay içmeyi de çok sevdiğini belirtti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa