Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Alba Berlin'de Ahmet Çakı dönemi! - Basketbol Haberleri

        Alman ekibiyle bir süredir görüşmelerde bulunan 40 yaşındaki Çakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp yönetimiyle anlaşmayı sağladıklarını ve 2 yıllık sözleşmeye imza attığını söyledi.

        Ahmet Çakı, sözleşmeyi imzalamasının ardından İstanbul'a döndüğünü ve hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezon için çalışmalara başlayacağını kaydetti.

        Spor Toto Basketbol Ligi'nde son iki 2 sezonun büyük bölümünde Anadolu Efes'te başantrenör Dusan Ivkovic'in yardımcılığını yapan Çakı, deneyimli çalıştırıcının görevinden ayrılmasının ardından lacivert-beyazlı takımda başantrenörlüğe getirilmişti. Anadolu Efes, Ahmet Çakı yönetiminde ligde finale kadar yükselmiş ancak şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırmıştı.

        Ahmet Çakı, daha önce Darüşşafaka Doğuş, Erdemir ve TOFAŞ'ta da başantrenör olarak görev almıştı.

        ANADOLU EFES'TEN TEŞEKKÜR

        Anadolu Efes Kulübü, Almanya Birinci Basketbol Ligi takımlarından Alba Berlin'le anlaşan eski başantrenörü Ahmet Çakı'ya teşekkür etti.

        Kulüpten yapılan açıklamada, Çakı'ya lacivert-beyazlı takıma verdiği katkılardan dolayı teşekkür edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

        "İki sezondur Anadolu Efes Kulübünde hem yardımcı antrenör hem başantrenör olarak görev yapan Ahmet Çakı'nın Almanya'nın Alba Berlin takımının başına geçmesi resmiyet kazanmıştır. Ahmet Çakı, kulübümüzde görev aldığı süre boyunca üstün bir gayret göstermiş ve özellikle kulübümüzün geçirdiği zor dönemde aldığı sorumluluk ile yönetim kurulumuzun yanı sıra taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun beğeni ve takdirlerini kazanmıştır. Çakı'nın, Alba Berlin'deki yeni görevinde de başarılı olacağına inancımız tamdır. Anadolu Efes ailesinin her zaman bir parçası olarak kalacak olan Ahmet Çakı'ya tüm katkılarından dolayı teşekkür ederiz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa