Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Galatasaray'dan Harun Erdenay'a tepki - Basketbol Haberleri

        Galatasaray Kulübü, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay'a sert eleştirilerde bulundu.

        Kulübün internet sitesinde yer alan açıklama şöyle;

        "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, dün bir TV kanalında A Milli Erkek Basketbol Takımı Baş Antrenörü olan Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ergin Ataman hakkındaki yakışıksız sözlerine ve yine hem Milli Takım'da hem Galatasaray'da görev yapan, kişiliği ile tüm Türkiye'nin takdirini kazanmış Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörümüz Ekrem Memnun'a yönelik mesnetsiz iddialarına ilk önce Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın cevap vermesini bekledik.

        Erdenay'ın resmi bir açıklama yapma cesaretini göstermeden önce, adeta kamuoyunun nabzını tartmak amacıyla kendisine yakın gördüğü bir internet sitesi üzerinden söyledikleri, Fenerbahçe ile Federasyon yönetimleri arasında yıllardır süregelen danışıklı dövüşün, sergilenen oyunun yeni bir halkası olarak karşımıza çıktı ve bizleri hiç şaşırtmadı.

        Erdenay'ın daha sonra Federasyonun sitesine de konulan ve "Benim de Aziz Yıldırım'a hak verdiğim noktalar var ama" diye özetlenebilecek açıklamasını ciddiye almamız mümkün değildir.

        Buna rağmen, A Milli Takımımızın kritik Avrupa Şampiyonası öncesinde, tamamen milli duygularla ve bu ülke insanına karşı olan sorumluluğumuzun gereği hocamızı geri çekmiyoruz.

        Federasyon Başkanı'nın yapması gereken görevi de üstlenerek son topa kadar hem hocamızın hem de hangi takımda oynadığından bağımsız olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığımız yürekli sporcularımızın en büyük destekçisi olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa