Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Orhun Ene, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ın bu görevinde başarılı olacağına inandığını söyledi - Basketbol Haberleri

        Türkiye Basketbol 1. Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın başantrenörlük görevini sürdüren Ene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdenay'ın Türk basketboluna çok önemli hizmetleri bulunduğuna işaret etti.

        Erdenay'ı çok zor görevlerin beklediğini vurgulayan Ene, "Daha önce de federasyonda çalışmış olduğu bir ekibin uzantısı olarak, yeni federasyonda da bu pozisyonda yer alıyor. Ama basketbolda da çok büyük sorunlar, problemler onu bekliyor. Basketbolda, sporculuğunda kazanmış olduğu başarıları burada da devam ettireceğini düşünüyorum. Zor bir iş, biz de elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız" dedi.

        Ene, Erdenay'ın Türk basketbolunu kucaklaması, tekrardan bir şekilde kopmuş aileyi bir araya getirmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Eğer bunu başarırsa Türk basketbolu daha da ilerleyecektir. Ona başarılar diliyorum. Orada yaratılacak sinerjinin Türkiye'de her kulübe, her branşa, basketbolun her alt branşlarına da sirayet edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

        A Milli Basketbol Takımı'nın durumuna da değinen Ene, "Milli takımı değerlendirmek için çok erken. Zor bir şampiyona bizi bekliyor. Orada daha genç bir kadromuz olmasına rağmen tecrübeli, kaliteli bir ekip var. Türkiye'de her zaman olduğu gibi basketbolda çok büyük beklentiler var. O beklentileri de karşılayacak bir ekip. İnşallah sahada istediğimiz sonuçları da alabilecek bir performansı ortaya koyabiliriz" ifadelerini kullandı.

        "GÜZEL BİR KULÜP MODELİ YARATILDI"

        Kariyerine 2. lig ekibinde devam ettiğini hatırlatan Ene, "Banvit'te çok uzun bir süre çalışmıştım. Bir yerden sonra insanlar kendilerini tekrar etmeye başlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

        Orhun Ene, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Çalışmayıp, dinlenmeyi düşünüyordum ama 2. Lig'de Darüşşafaka ile gelen bir senelik çalışma süreci oldu. O teklif sonucunda da orada daha farklı bir yapıyla, daha farklı hedeflerle bir kulüp ortaya kondu. 1. Lig, 2. Lig o kadar önemli değil. Önemli olan bir projenin bulunması. Burada da güzel bir kulüp modeli yaratıldı. TOFAŞ'ın, çabamızla, gayretimizle, istediklerimizi eğer yapabilirsek daha sağlam temeller üzerine kuracağımız bir kulüp olduğunu düşünüyorum. Hedefe ulaşma, bu planlara sahip olma adına bazen insan aşağı liglerde de çalışmayı göze alabiliyor. Benimkisi de o anlamda bir tercih."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa