Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Pınar Karşıyaka koçu Ufuk Sarıca, şampiyonluk için ne konuştu - Basketbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | Deniz BİRİCİK

        Karşıyaka’da şampiyon bir takım tutmak yerine, takımının şampiyon olmasını yıllarca sabırla bekleyen bir neslin kahramanı Ufuk Sarıca... Hayalleri gerçeğe dönüştüren, imkansızı hafızalardan silip, olmazı olduran bir sihirbaz... En son kupayı 1987’de kaldırmış Karşıyaka’nın kapısından 2012’de “Bir hayalimiz var” diyerek giren Sarıca, lig şampiyonluğunu HABERTÜRK’e anlattı...

        "ARALIKTA ŞAMPİYONUZ DEDİM"

        Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve lig şampiyonluğu. En değerlisi hangisi sizce?

        Çok kısa sürede önemli başarılara imza attık. EuroChallenge’da oynadığımız finali de kazansaydık, şimdi bir Avrupa şampiyonluğumuz daha olacaktı. En son geldiğimiz noktaya bakarsak en zorlu sezonda, zorlu rakipleri play-off’ta eleyerek aldığımız Lig Şampiyonluğu bence en değerlisi oldu. Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes’i çok net skorlarla geçtik. Şampiyonluk belki sürpriz ama asla tesadüf değil. Biz her zaman son topa kadar savaşan bir takım olduk ve bunun meyvesini aldık.

        Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes serilerinde “Bu iş bitti artık şampiyonuz” dediniz mi?

        Ben hep şampiyonluğa inanıyordum. Bunu hayal edebiliyordum. Aralık ayında oyuncularımıza ‘Şampiyon olacağız’ diye söyledim. Ancak Fenerbahçe Ülker serisinden sonra şampiyon olacağımıza inandım. Anadolu Efes maçını kazanıp, şampiyon olduktan sonra kısa süreli bir şaşkınlık oldu. Rakibimize saygımızdan da bir süre sevincimizi içimizde yaşadık. Çok tatlı bir duygu. Bence hala farkına varamadık!

        "KİMSE ALTERNATİFSİZ DEĞİL"

        Şampiyonluğun ardından oyunculara teklifler yağıyor. Kadroyu koruyabilecek misiniz?

        2.8 milyon Euro’ya kurulmuş bir takımız. Bu takım da ipi göğüsleyince doğal olarak ilgi merkezi oluyor. Kimi tutarız kimi tutamayız bu bizim yaratacağımız imkana bağlı. Buraya kadar kurduğumuz kadronun devamını istiyorsak imkan yaratmalıyız, yaratamazsak da sil baştan kadro kurarız. Elbette Karşıyaka forması çok değerli, hiç kimse de alternatifsiz değil ama diğer taraftan bir gerçek var, herkes çok büyük başarı elde etti ve piyasa yarattı.

        Fenerbahçe’ye transferi gündemde olan Dixon’a kırgın mısınız?

        Dixon’a verdiği hizmet için teşekkür etmemiz gerek. Ancak, üç sene önce Dixon’ı kimse tanımıyordu. Burada beraber büyüyen bir takım yarattık. Tek üzüntüm Dixon’ın benimle görüşmeden imza atması. Sezon içinde oyunculara söyledim, ‘Büyük teklifle giden olursa herkesin arkasından su dökeriz en başta da biz seviniriz’. Dixon için biz teklif edilen rakama çıkamasak da belki o rakama yakın bir teklif sunabilirdik. Bunun için 1 haftadır uğraşıyordum.

        "TÜRK ANTRENÖR OLARAK GURURLUYUM"

        Obradovic ve Ivkovic gibi isimleri yenmek ve kupayı almak nasıl bir duygu?

        Büyük bir gurur elbette. İkisi de çok değerli isimler. Özellikle bir Türk antrenör olarak bunu başarmak çok önemli. Çünkü ülkemizde yabancı antrenörlere karşı inanılmaz bir eğilim var. Bu olabilir ama bunun belli bir kuralı olmalı. Biz istediğimiz gibi İspanya’da, İtalya’da çalışamıyoruz. Çünkü bu işler, belli bir çerçevede ilerliyor, bizde de öyle olmalı.

        ‘EUROLEAGUE HAKKIMIZ’

        “Euroleague’in bizim hakkımız olduğunu düşünüyorum. Darüşşafaka bizim rakibimiz. Euroleague sponsorluğu konuşuluyor. Böyle olsa bile bizim de sponsorumuzla beraber her yerden baskı yapıp, hakkımızı almalıyız. Biz üzerimize düşeni yaptık. Hayalimiz var dedik, gerçekleştirdik. 5.5 milyon Euro ile Euroleague’de savaşan bir ekip olabiliriz. 3-4 senede Final- Four oynayan bir takım oluruz.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa