Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Mafya lideri başkan, Türk hakemin odasını bastı - Basketbol Haberleri

        THY Euroleague’de Panathinaikos ile CSKA Moskova arasında 20 Nisan Pazartesi gecesi oynanan ve Yunan ekibinin 86-85 kazanarak 2-0 geride olduğu seriyi 2-1’e getirdiği maçın Türk hakemi Recep Ankaralı’nın maç sonrası Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos’un saldırısına uğrayıp ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı.

        Euroleague yönetiminden aldığı ceza sebebiyle kağıt üzerinde Panathinaikos’taki görevini bırakan ancak ailesiyle birlikte kulübü yönetmeye devam eden Giannakopoulos, maç sonrası hakem odasını bastı.

        MAFYA BAĞLANTISI DA VAR

        Yasadışı işler ve mafya ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve geçmişte de buna benzer olaylardan defalarca para ve uyarı cezası alan Giannakopoulos, hışımla girdiği soyunma odasında maçın hakemleri Recep Ankaralı, Sreten Radovic ve Damir Javor’a küfür etti. Siniri geçmeyen Dimitris Giannakopoulos, daha sora elindeki mumu Türk hakem Recep Ankaralı’ya fırlattı ve ölüm tehditlerinde bulunarak ailesine yönelik ağır küfürler kullandı.

        AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER

        Yaşanan olayın detaylı bir şekilde anlatıldığı raporda taraftarların da oldukça agresif bir tutum sergilediği ve hatta soyunma odası tünelinde kendilerine saldırmaya teşebbüs edildiğinin altı çizildi. İlk sırada oturan bir taraftarın agresif tavırları sebebiyle yerinden kaldırıldığı ve müsabaka

        esnasında sahaya çakmak, pet şişe ve maytap gibi yabancı maddelerin de fırlatıldığı kaydedildi.

        PARA CEZASI HAFİF KALDI!

        Euroleague Disiplin Kurulu, Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos’un maçın hakemlerine ve Recep Ankaralı’ya yönelik sözlü ve fiili eylemlerini para cezasıyla cezalandırdı. Kurul, Giannakopoulos’a 150 bin Euro para cezası verirken, Panathinaikos kulübüne ise sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle 30 bin Euro cezayı uygun gördü. Ancak daha önce de defalarca kez benzeri eylemleriyle spor salonlarında terör estiren Giannakopoulos’un serveti gözönüne alındığında Yunanlı başkan bir büyük suçu daha ucuz atlatmış oldu. Yunan makamlarının ve polisinde olaya kayıtsız kalması ve ‘sabıkalı başkan’ Giannakopoulos’a herhangi bir yaptırımda bulunmaması dikkat çekti.

        HAKEM RAPORUNDA AĞIR İFADELER

        ANKARALI’YA MUM FIRLATTI!

        Başhakem Sreten Radovic’in hazırladığı hakem raporunda saldırı için yer alan ifadeler şöyle: “Soyunma odasına girmemizden sonra, Giannakopoulos kapıyı zorla açtı ve beraberinde bir kişi ile içeriye girdi. Elindeki büyük bir mumu Recep Ankaralı’ya fırlattı ancak sandalyeye isabet etti. Çok agresifti, ben ve beraberindeki bir kişi kendisini tuttuk. ‘Seni öldüreceğim, bu gece Yunanistan’dan sağ çıkamayacaksın. Seni ve aileni öldüreceğime ant içiyorum’ diye bağırdı ve bunu defalarca tekrarladı. Daha sonra ise ‘Anneni, eşini ve çocuklarını senin önünde s...’ diye bağırdı ve odadan çıktı. Bu hadise iki dakika sürdü ve orada herhangi bir güvenlik ya da polis bulunmuyordu.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa