Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Majlinda Kelmendi yetersiz bulunmuş... Rio'da Göz göre göre altın kaçmış! - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Rio’da düzenlenen 31. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda tarihi bir başarının altına imza atıp ülkesine ilk olimpiyat altını ve madalyasını kazandıran Kosovalı judocu Majlinda Kelmendi’nin, ‘yetersiz’ olduğu gerekçesiyle Türk Milli Takımı’na alınmadığı ifade edildi.

        Kadınlar 52 kilo finalinde İtalyan Odette Giuffrida’yı devirip kürsünün zirvesine çıkan 25 sporcu, uzun yıllardır ülkemizde G.Saray forması giyiyor. Londra 2012’de Kosova’nın henüz Olimpiyat Komitesi’nin üyesi olmaması nedeniyle ülkesini temsil edemeyen Kelmendi, bunun yerine Arnavutluk adına mücadele etmişti. Müsabakalar esnasında hasta olan Kelmendi başarısız bir sonuç elde edip kürsünün uzağında kalmıştı. Genç sporcunun o dönem Türkiye adına mücadele etmesinin teklif edildiği ancak Londra’daki kötü performansı nedeniyle milli takıma alınmadığı dile getirildi.

        ‘MADALYAYI ELİMİZLE İTTİK’

        Kelmendi’nin uzun yıllardır forma giydiği G.Saray’ın genel şube sorumlusu Ali Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kelmendi, 2012 Londra Olimpiyatları’nda 38,5 derece ateşle müsabakaya çıktı ve elendi. Federasyona bu oyuncuyu alalım, Türk vatandaşı olarak yarıştıralım dedik ve ısrar ettik ama alınmadı. Böylece Olimpiyat altınını kendi elimizle itmiş olduk. Ülke sporu adına yazık” ifadelerini kullandı.

        Kelmendi’nin 2013’te Rio’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandığını hatırlatan Ali Demir, “Federasyon bu sefer Kelmendi’yi almamızı istedi fakat alamadık. Keşke Kelmendi’nin kazandığı Olimpiyat madalyasını ülkemiz adına alabilseydik” şeklinde konuştu.

        ÜLKESİNDE KRALLAR GİBİ KARŞILANDI

        Kosova’nın ilk kez yer aldığı olimpiyatlarda ülkesi adına unutulmaz bir başarıya imza atıp altın madalya kazanan Majlinda Kelmendi, ülkesinde görkemli bir şekilde karşılandı. Kelmendi, kendisi için hazırlanan üstü açık otobüste zafer kutlaması yaptı.

        JUDODA KÜRSÜYÜ GÖREMEDİK

        Londra 2012’den sonra performansı gerekçesiyle Türk Milli Takımı’na alınmayan Kelmendi, Rio 2016’da Kosova adına altın madalya alırken, Türkiye ise judoda kürsüye çıkamadı. Madalyaya en çok yaklaşan sporcumuz Fransız asıllı Kayra Sait olurken, 28 yaşındaki judocumuz +78 kiloda bronz madalya mücadelesinde Japon Kanae Yamabe’ye yenilip elenmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa