Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Jack Conger ve Gunnar Bentz ifade verecek - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        Olimpiyatlarda 12 madalyası bulunan ABD'li yüzücü Ryan Lochte ile takım arkadaşları Jimmy Feigen, Jack Conger ve Gunnar Bentz'in, 14 Ağustos'ta 2016 Olimpiyatları'nın düzenlendiği Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde soyuldukları iddiası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Conger ve Bentz'in ülkeden çıkışı yasaklandı.

        İki sporcunun, ABD'ye dönmek için binecekleri uçaktan alınarak savcı Sergio Viegas'a tanık sıfatıyla ifade vermek için götürüldüğü bildirildi.

        Brezilya'daki mahkeme, silahlı soyguna maruz kaldığını iddia eden Lochte ve Feigen'in de soruşturma süresince ülkeden çıkmasını yasaklamıştı. Fakat Lochte'nin babası Steven, ABD basınına, oğlunun mahkeme kararından önce ABD'ye ulaştığı bilgisini vermişti.

        Olaya ilişkin ABD Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamada, yüzme milli takımından Lochte ve 3 arkadaşının, Rio de Janeiro'daki bir gece kulübünden çıktıktan sonra bindikleri taksinin önünü kesen polis üniformalı kişiler tarafından silahla tehdit edilerek soyulduğu belirtilmişti.

        Lochte ise yaşadıkları için "Silahlarını bize doğrulttular ve yere yatmamızı söylediler. İtiraz ettim ama kafama silah dayanınca direnmedim. Paramı, cüzdanımı ve kişisel eşyalarımı aldılar." ifadelerini kullanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa