Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji SpaceX, ilk internet uydularını fırlatmaya hazırlanıyor - Teknoloji Haberleri

        Elon Musk, son birkaç yılda defalarca şirketi SpaceX’in uydularla internet bağlantısı sağlama fikrinden bahsetmişti. Şirketin planları en sonunda gerçek oldu ve ilk iki uydunun test amacıyla bu hafta sonu fırlatılacağı açıklandı.

        SpaceX’in Uydulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Patricia Cooper, geçtiğimiz yıl ABD Kongresi’nde şirketin ilk deneme uydularını 2017 sonunda ya da 2018 başında fırlatacağını açıklamıştı. Cooper ayrıca, her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda SpaceX’in ilk internet sağlayıcısı uydusunun 2019 yılında yörüngede olacağını belirtmişti.

        REKLAM

        Microsat 2a ve 2b adı verilen prototip uzay araçları Kaliforniya'daki Vandenberg Hava Üssü'nde yükleme için hazırlanmaya başladı. Hafta içerisinde, Paz adı verilen ve yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki İspanyol radar gözlem uydusu yeniden kullanılacak bir Falcon 9 roket ile uzaya gönderilecek. Yer istasyonu ile arasında radyo iletişim sistemi testi yapılması için gönderilecek olan uydu eğer başarılı sonuç verirse, Starlink adı verilen uydu takım yıldızı, Dünya üzerinde düşük maliyetli internet erişimi sağlayacak.

        SpaceX, bu hafta sonu fırlatacağı deneme uydularının ardından, 2024 yılına kadar yörüngeye yüzlerce uydu göndererek Dünya’ya yukarıdan yüksek hızlı internet bağlantısı sağlamayı hedefliyor. Projenin toplam maliyetinin 10 milyar dolara ulaşması beklenirken, uzun vadede getireceği gelirin SpaceX tarafından yürütülen Mars çalışmalarına aktarılması planlanıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa