Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Son dönemin en çok konuşulan magazin figürü: Seren Serengil - Magazin haberleri
        • 1

          2017 yılı ünlüler dünyası için çok hareketli geçmişti. 'Skandal' olarak nitelendirilen bazı gelişmeler Türkiye'nin gündemine de taşınmıştı.

          Murat Başoğlu'nun yeğeni Burcu Başoğlu ile skandal görüntüleri... Mehmet Ali Erbil'in Nevin ile olan ilişkisi ve şarkıcının bu beraberlikten doğacak çocuğunu aldırması... Tuba Büyüküstün'ün sevgilisi Umut Evirgen'in korumalarının, kendilerini görüntüleyen muhabiri gasp etmesi, Ebru Şallı'ya ait olduğu iddia edilen çıplak fotoğraf ve Mustafa Ceceli'nin boşanmadan Selim İmer ile birliktelik yaşaması geçen yılın öne çıkan gelişmelerinden bazılarıydı...

        • 2

          2017 yılının son günlerindeyken bu gelişmelere yenileri eklendi ve hatta 2018'de de sürmeye devam etti. Bu kez başrolde ise Seren Serengil vardı...

        • 3

          Seren Serengil, magazin programında yaptığı yorumlarla gündemden düşmek bilmedi. Açıklamaları sürekli konuşuldu. Öyle ki bu açıklamaları onu cezaevine kadar götürdü... İşte Seren Serengil'i hapis cezasına kadar götüren ve polemiklerle geçen bir dönemi...

        • 4

          Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Hande Yener'in, Serengil'in üstsüz fotoğrafını paylaşması yılın son bombası olmuştu.

        • 5

          Hande Yener, telifmetrenin araştırmasına göre radyolarda şarkıları en çok çalınan isim oldu. Telifmetre'nin bu araştırması Seren Serengil'in sunuculuğunu yaptığı Duymayan Kalmasın programında masaya yatırıldı. Serengil bu araştırmaya inamadığını ve araştıracağını söyledi.

        • 6

          Bu yorumdan sonra ise Hande Yener'den skandal bir paylaşım geldi.

        • 7

          Ünlü şarkıcı, Seren Serengil'in yıllar önce çekilen üstsüz fotoğrafını Instagram hesabının hikaye bölümünden "Aa serenmetreye bakıyor, yine göremiyor" notuyla paylaştı.

        • 8

          Hande Yener'in skandal paylaşımından sonra Seren Serengil Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

          "Berna beni evden çıkarmadığı için çıkamadım arkadaşlar. Siz canınızı sıkmayın gerçekten. Uyuşturucu kullanan insanlar normal hareketler yapmıyorlar. Uyuşturucu kullanan insanlar kafaları net değil.Ben 15 yıl önce annemin evinin iskelesinde bikini izi çıkmasın diye kafamda mandalla güneşlenirken, uzaktan çekilen fotoğrafı insanlar bulup yayınladıkları zaman ne kendi hayatlarının iğrençliklerini kapatabiliyorlar ne de başarısızlıklarını kapatabiliyorlar. Umursamayın. Avukatıma yönlendirdim. O gereğini yapacak. Siz üzülmeyin. Öpüyorum sizi."

        • 9

          İki taraf da olayı mahkemeye taşıdı. Ve birbirlerine uzaklaştırma kararı aldırdılar.

        • 10

          Seren Serengil'in adı bundan önce olaydan önce de pek çok polemiğe karışmıştı. Özellikle de Gülben Ergen hakkında yaptığı yorumlar büyük yankı uyandırdı. Ergen'in eski eşi Erhan Çelik'i aldattığına dair iddiaları sürekli gündeme getirdi.

        • 11

          Gülben Ergen, kendisine ait programda aleyhine konuşmalar yaptığı gerekçesiyle Seren Serengil hakkında şikayetçi oldu, tedbir kararı aldırdı.

        • 12

          Daha sonra Seda Sayan, konuyla ilgili suskunluğunu koruyan Gülben Ergen'i programında ağırladı. Seda Sayan'ın programı magazin gündemine bomba gibi düştü. Çünkü Gülben Ergen hakkında çıkan haberlerden sonra ilk kez bir programa konuk olmuş ve yaşadıklarını anlatmıştı.

        • 13

          Seda Sayan, "Zor zamanlarında neden sustun?" deyince Gülben Ergen, gündemden düşmediği olaylarla ilgili şunları söyledi:

          "Susmak da bir cevaptı aslında. Susarak konuştum. Yangının orta yerinde sadece sana bağlandım. Bir haykırmaydı. Bir ringde dokuz kişiyle savaşamazsın. O kadar çok yerden saldırı geliyordu ki... Ben sessiz kaldım, şarkımla çıktım. Her yerden saldırdılar. Hep sabır çok sabır... Ben dostumun programına geliyorum. Sadece benim sınavım değildi... Gücü başkasının sırtına dayanarak alırsan, düşersin... Hangisinin neyine cevap vereceksin... Benim ölümümü seyrettiler..."

        • 14

          Gülben Ergen'in bu açıklamalarından sonra, Ergen'le polemik halinde olan Yeşim Salkım ile Seren Serengil, Seda Sayan'a tepki gösterdi. Serengil, Seda Sayan'ın Gülben Ergen'i kayırdığını iddia etti ve "Ben Seda ablaya kırıldım" dedi. Serengil, sosyal medya hesabından da Seda Sayan'ı sildi.

        • 15

          Seda Sayan, Serengil'in bu sözlerine kendi programında şu yanıtı verdi:

          "Serencim ben yıllardır bu işi yapıyorum" diyen Sayan sözlerini şöyle sürdürdü: Seren'in beni takipten çıkardığının farkında değildim, takipçilerim yazdı. Mesaj attım Seren'e... Beni takipten çıkarmışın dedim, cevap vermedi. Serencim ben yıllardır bu işi yapıyorum. Senin de "ablacım bana bunu sorma" dediğin zamanlar olmuştur. Ben yargı mıyım, ben kimim... Ben burada program yapıyorum. Ben size böyle bir şey yapamam. Kız her şeyi anlattı. Niye etini koparmak istiyorsunuz? "Bana bazı şeyleri sorma" dedin, tamam ablacım dedim. Konu Gülben değil. İster sev, ister sevme... Ben senin büyüğün ve ablan olarak ben seni takipten çıkarmadım. Biz birbirimize cezayı kesmemeliyiz. Ben senin ablanım. Bugün bana yarın sana... Ben artık hiç kimseyle küs kalmak istemiyorum. Ben onların programına da katıldığımda, bunu bunu sormayın dedim. Sormadınız...

        • 16

          Seda Sayan'a, Seren Serengil'in ardından bir tepki de Yeşim Salkım'dan geldi.

        • 17

          Yeşim Salkım ise Gülben Ergen’i konuk alan Seda Sayan hakkında sosyal medya hesabında, "Gönderirim seni de geldiğin yere!" paylaşımı yapıp tehditkar ifadeler kullandı. Seda Sayan bu paylaşım üzerine harekete geçip, Yeşim Salkım hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı çıkarttı.

        • 18

          Yeşim Salkım kısa bir süre sonra Seda Sayan sorularına, “Ben gerçekten Seda’yı severim, arayı düzelttik. Oturduk konuştuk” açıklaması yaparak aralarındaki buzları erittiklerini açıkladı.

        • 19

          Bütün bu polemikler gerçekleşirken Demet Akalın da bir anda kendini Hande Yener ile karşı karşıya buldu. Yener, İzmir'de bir fuarda konser veriyordu. Ünlü şarkıcı, kendisiyle röportaj yapmak isteyen bir muhabir ve kameramanı, Demet Akalın'ın adamı olduklarını iddia ederek korumaları aracılığıyla yanına yaklaştırmadı. Ardından korumalar, muhabir ve kameramanı fuar alanından çıkardı. Daha sonra o kişinin Duymayan Kalmasın programının muhabiri Selçuk İnci olduğu ortaya çıkarak bir tartışmanın daha alevlenmesine sebep oldu.

        • 20

          Bunun üzerine Seren Serengil ve Cengiz Semercioğlu, sunucusu oldukları programda açıklama yaptı. Cengiz Semercioğlu, "Hande Yener’in iddiasına göre ekibimizin uçak biletlerini Demet Akalın aldırmış. Ben bir gazeteciyim benim muhabirimin Hande Yener’in talimatıyla tartaklanmasını kabul etmiyorum" dedi.

        • 21

          Seren Serengil ise, "Benim için Hande Yener’in bir haber değeri yok. Kanalı ve bizim programı temsil eden bir muhabirin röportajı sabote ettiğinin düşünülmesi ve böyle bir iftiranın atılması bana yanlış geliyor önemli olan o çocuğun oradan yaka paça atılması" açıklamalarında bulundu.

        • 22

          Yener'in iddiasından sonra Akalın, canlı yayına bağlanarak olaylar hakkında açıklama yaptı. Akalın, ifadesinde, kimseye uçak bileti almadığını, konusu geçen muhabir ile sadece uçakta sohbet ettiğini dile getirdi. Akalın, "Ben Hande Yener’in adını bile anmıyorum. Ben böyle bir çirkinliğin içinde yer almak istemiyorum onun bir hayal dünyası var adımı da artık anmasın. Ben onun için üzülüyorum herkes kendi işine gücüne baksın.Hande'yi yok sayıyorum. Benim kimseyle derdim yok" diyerek Hande Yener ile adının anılmamasını istediğini söyleyerek konuyu noktaladı.

        • 23

          Bütün bu olayların ardından Seren Serengil'in "Seda ablaya küstüm" demesinden sonra Sayan, programında kimseyi savunmadığını dile getirdi. Sayan'ın bu hamlesinden sonra Seren Serengil, sunuculuğunu yaptığı Duymayan Kalmasın programında Seda Sayan ile barıştıklarını duyurdu.

        • 24

          Seren Serengil ise tedbir kararına rağmen programında Gülben Ergen aleyhinde yorumlar yapmayı sürdürdü.

        • 25

          Serengil'in açıklamalarının devam etmesi üzerine Gülben Ergen’in avukatı Altın Mimir, müvekkilinin eski eşi Erhan Çelik ile boşanma süreciyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan ve hakaret ettiği iddiasıyla Seren Serengil hakkında tedbir kararı verilmesini talep etti. Cumhuriyet savcılığının talebini değerlendiren İstanbul 11. Aile Mahkemesi’nin, Seren Serengil hakkında, 3 gün tazyik hapsi karar verdi.

        • 26

          Karardan sonra Seren Serengil, 30 Ocak tarihinde teslim olmak için yola çıktı. Ancak İstanbul 11. Aile Mahkemesi hekimi tarafından gerekçeli karar henüz yazılmadığı için infazı gerçekleştirilemedi.

        • 27

          Cezaevine giremeyen Serengil, “Bu karar geçtiğimiz cuma günü alındı. Normal şartlarda ben perşembe günü girecektim. Bu bana mektup yoluyla tebliğ edilecekti. Ben de dedim ki mektubu beklemeyelim kararı elden alalım. Avukatım gitti, hakime hanımla görüştü. Hakime hanıma "alabilir miyiz?" diye sormuş. O da demiş ki "Yazdıkları bir şeyi beğenmedim. Onun düzeltilmesini istedim. Düzelttireceğim. Kararı yazacağım" demiş. "Yazacağım" deyince avukatta bana "tamam yazılıyor" dedi. Biz de kararı elden alacağımız için ona göre planımızı yaptık.” dedi.

        • 28

          Öte yandan Serengil, yaşadıkları için "şov" diyenlere canlı yayında cevap verdi. Serengil, dökülen saç diplerini gösterip yaşadığı stresi anlattı.

        • 29

          Bu olaylar yaşanırken Seren Serengil’e bir darbe de avukatından geldi. Ayşegül Mermer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Seren Serengil'in bir an önce cezaevine girme yolları denediğini ve olayı 'yılan hikayesine' çevirdiğini savunarak flaş bir açıklamayla avukatlığını bıraktığını açıkladı.

        • 30

          Ayşegül Mermer'in bu açıklamasından sonra Seren Serengil, Instagram hesabından, şu ifadeleri kullandı:

          Bugün kendisinden şüphelendiğim için başka bir avukat yönlendirdim onu savcının odasına sokmamış... Kendisine Mesaj attım ki bu mesaj telefonumda kayıtlıdır. Azlediyorum seni sana zararlı olmasın sen istifa et" dedim.. ben açıklamıcaktım bile... Gitmiş ben istifa ettim kamuoyunu yanlış yönlendirdi diye açıklama yapmış kendisinden bir haftadır şüphelendiğim için aramızdaki tüm diyalogları belgeledim mahkemeye sunucam ayrıca baro ya şikayet başta olmak üzere kendisi hakkında yapılabilecek tüm hukuki başvurularımızı başlatıyoruz. Allah beni bu insanlardan korusun. Nasıl bir filmin içindeyim bilemedim...

        • 31

          Gerekçeli kararın yazılmasının ardıdnan Seren Serengil, 2 Ocak sabahı İstanbul Adalet Sarayı'na geldi ve işlemlerin tamamlanmasından sonra 3 günlük hapis için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Serengil, böylelikle bu skandallar sebebiyle cezaevine giren ilk ünlü isim oldu. Bu aşamada Serengil'in adının aşk dedikodularına karıştığı şarkıcı Yaşar İpek'le gelmesi ise dikkat çekti.

        • 32

          Cezaevine giren Serengil, kaldığı koğuşun krokisini çizerek avukatı aracılığıyla takipçilerine 'iyiyim' mesajı gönderdi.

        • 33

          3 günlük zorlama hapsine çarptırılan Seren Serengil, 5 Ocak sabah saatlerinde cezaevinden tahliye oldu.

        • 34

          Seren Serengil, cezaevinden çıktıktan sonra programının çekimine yetişerek yaşadıklarını ve hakkındaki eleştirilere sert yanıtlar verdi.

        • 35

          Serengil, şu açıklamayı yaptı:

          "Zorlu bi süreçti. İnsanın özgürlüğü o kadar önemli ki... O üç gün bana üç yıl gibi geldi. Müebbet yatan kişilerle aynı yerdeydim. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kişi bile bu kararın yanında olmadı. Büyük bir oyunun içerisinde bulundum. Cezaevine girmenin neresi şov olabilir. Yaşar iyi ki yanımdaydı... Onun bana varlığını göstermesi, adam gibi bir insanmış... Bu bir deneyim. İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğim bu durumu. Deliller üzerine konuştuk. Ben iftira atmadım, hakaret etmedim. 72 saatte 4 saat uyudum. Hücre odasında kaldım. Çatal, bıçak içeride serbest birisi gelir ünlü olmak için bir şey yapabilir dediler. Güvenlik nedeniyle tek kişilik hücrede kalmamı istediler. Cezaevinde 2 kez revire kaldırıldım. Bunun neresi şov olabilir. Yarın dosyayı getireceğim. 3 maddeden içeri girdim."

        • 36

          Bu sırada programın konuklarından biri de Gülben Ergen ile aralarında sürekli tartılmaların geçtiği Yeşim Salkım'dı. Salkım programa katılarak Serengil'e destek oldu.

        • 37

          Daha önce "Seda ablayı sildim" diyen Serengil'e, Seda Sayan'dan zeytin dalı geldi. Cezaevine girmesi öncesinde aralarında buzları erittiklerini ifade eden Seda Sayan, vefasını göstererek cezaevinden çıkan Seren Serengil ile ilgili paylaşımda bulundu.

        • 38

          Öte yandan Seren Serengil, İpek ile ilgili, "Arkadaşlığımız başladı. Öyle hassas bir dönemde karşıma çıktı ki... Kayıtsız kalamıyorsun. Yalnız geçirdiğim uzun bir süreç var. Onun bu kadar yanımda durması bir şeyler hissetmeme neden oldu. Onun güzel özelliklerine kayıtsız kalmak mümkün değil" açıklamasını yaptı. Serengil'in bu açıklamasından sonra sevgilisi Yaşar İpek ise canlı yayına bağlanarak, "10 Temmuz'da evleniyoruz" açıklamasını yaptı.

        • 39

          Tam sular duruldu derken Hande Yener ile Demet Akalın arasında yeni bir polemik yaşandı. Hande Yener, geçtiğimiz aylarda sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili ağır ithamlarda bulunan Demet Akalın’dan şikayetçi oldu.

        • 40

          İddialara göre, inceleme sonucunda Akalın hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı verildi. Ünlü şarkıcı, bu süre içerisinde Yener’e yaklaştığı, hakaret ettiği ya da aleyhinde konuşmayı sürdürdüğü takdirde Seren Serengil gibi 3 gün hapis cezası alacak.

        • 41

          Geçtiğimiz günlerde MTM, Magazin Gazetecileri Derneği için hazırladığı rapora göre, Show TV'deki yeni programıyla Seda Sayan ve tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Seren Serengil ile Gülben Ergen, en çok konuşulanlar arasındaki yerlerini aldı. Bakalım bu süreçte daha neler yaşanacak...

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa