Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: TSK'dan Kuzey Irak'taki operasyonla ilgili açıklama

        Türk Silahlı Kuvvetleri adım adım Kandil'e ilerliyor. TSK, hava harekatları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Irak'ın kuzeyinde 1-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen hava harekatlarında 18 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bir hafta içerisinde operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34'e ulaştı. Öte yandan TSK Kandil ve Sincar başta olmak üzere operasyon düzenledi. Hava operasyonunda 12 hedef imha edildi. Orgeneral Akar, operasyonu harekat merkezinden takip etti.

        AKAR'DAN İLK AÇIKLAMA

        Orgeneral Akar harekatı değerlendirdi. Yaptığı açıklamada, "Ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bundan dönüş yok. Azizm ve kararlılıkla mücadelemiz sürecek." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde Mitingi'nde Kandil operasyonunun başladığını duyurmuştu. Erdoğan, "Bataklığın büyüğünü temizleyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

        Terör örgütü PKK'nın sözde lider kadrosu uzun yıllardır Kandil'i merkez olarak kullanıyor. TSK, aylardır Irak'ın kuzeyinde Kararlılık Harekatı'nı sürdürüyor. Terörden arındırılan tepelere askeri üsler kuruyor.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa