Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: İstanbul TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza! Vali ve kaymakamların eşleri de yaralandı

        Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bir otomobilin çarptığı TIR, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ve kaymakam eşlerinin de içinde olduğu minibüse çarptı. Kazada TIR sürücüsü Ramazan Ceylan yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı.

        YOL DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Habertürk Haber Merkezi'nden Caner Aktan'ın aktardığı bilgilere göre, TEM Otoyolu İstanbul istikameti Dilovası mevkisi Dilderesi Viyadüğü'nde Ramazan Ceylan yönetimindeki gıda yüklü TIR kupasına, sürücüsünün kimliği bilinmeyen bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücünün kontrolünü kaybettiği TIR, içerisinde Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra 7 kaymakam eşi ve 2 korumanın da bulunduğu Mücahit Tunçbilek yönetimindeki minibüse çarptı. Refüje giren TIR ile minibüs, boşluğa sıkıştı. Kazaya neden olan otomobil ise kaçtı.

        REKLAM

        TIR SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

        Kazada, TIR şoförü Ramazan Ceylan olay yerinde yaşamını yitirirken aralarında Hülya Aksoy, vali yardımcısı ve kaymakam eşleri ile korumaların da bulunduğu 11 kişi ise yaralandı. Minübüs şoförü Tunçbilek, 1 saat süren çalışmanın ardından sıkıştığı yerden ağır yaralı olarak çıkarıldı.

        TUNÇBİLEK VE AKSOY AMELİYATA ALINDI

        Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tunçbilek'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilirken diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Sol omzu kırılan Hülya Aksoy'un ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi. Aksoy ve kaymakam eşlerinin Gebze'deki 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' için yola çıktıkları belirtildi.

        Kaza nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikametine uzun süre kapalı kalırken, yaklaşık 20 kilometre kuyruk oluştu.

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

        Kaza hakkında Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy ve mülki idare amirlerinin eşleri bir program katılmak üzere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 34 LHM 59 plakalı araç ile TEM otoyolunda seyir halindeyken Dilovası mevkiinde trafik kazası meydana gelmiştir. Kazaya karışan minibüs şoförünün durumu ağır olup tedavisi devam etmektedir. Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcısı ve kaymakam eşleri ve koruma memuru olmak üzere 11 kişi yaralanmış ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Ayrıca, kazaya karışan TIR sürücüsü hayatını kaybetmiş olup, kazaya sebebiyet verdiği değerlendirilen araç sürücüsü gözaltına alınmıştır"

        Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kaza hakkında soruşturma başlatıldığı da açıklandı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa