Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 197 bin lira tazminat ödeyecek

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiği iddiası üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na açılan tazminat davasında Kılıçdaroğlu'nun toplamda 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi. Man adası belgeleri davasında Kılıçdaroğlu'nun avukatı mahkemeyi protesto ederek karardan önce salonu terk etti.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiği iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na açtığı 1 milyon 500 bin liralık 'Man adası belgeleri' tazminat davasında mahkeme kararını verdi.

        REKLAM

        KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI CÜBBESİNİ ÇIKARDI, SALONU TERK ETTİ

        Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına davacılar avukatı Ferah Yıldız, davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı. Avukat Çelik'in reddi hakim talebinde bulunduğu davada mahkeme talebi reddetti. Hukuka aykırı şekilde talebinin reddedildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nun avukatı mahkeme hakiminden şikayetçi olacaklarını belirtti. Süre verilmesini istedi. Mahkeme bu talebi de reddetti. Taleplerinin keyfi olarak reddedildiğini ifade eden avukat Çelik, “İvedilikle karar vermeye yönelik yaklaşım sergilenmesi nedeniyle yargılamayı protesto etmek için cübbemi çıkararak mahkeme salonunu terk ediyorum” dedi. Cübbesini çıkarıp masasının üzerine koyan avukat, duruşma salonu terk etti. Erdoğan ve ailesinin avukatı Ferah Yıldız ise karşı tarafın davayı kaybedeceğini başından beri bildiklerini belirterek salonu siyaset meydanına çevirdiklerini ifade etti. Duruşma salonunda bir süre sessizlik olduktan sonra mahkeme hakimi kararını açıkladı.

        REKLAM

        ERDOĞAN VE YAKINLARINA TAZMİNAT ÖDEYECEK

        Davalı Kılıçdaroğlu'nun davacılar hakkındaki iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu, yurt dışına herhangi bir para gönderilmediğinin sabit olduğunun anlaşıldığını belirten mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar verdi. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 110 bin, Ahmet Burak Erdoğan'a 15 bin, Mustafa Erdoğan'a 25 bin, Ziya İlgen'e 17 bin, Osman Ketenci'ye 20 bin ve Mustafa Gündoğan'a 10 bin TL ödenmesine hükmedildi. Toplamda 197 bin TL manevi tazminata karar veren mahkeme tarafların İstinaf Mahkemesi'ne itiraz hakkı olduğunu hatırlattı. Dosyanın İstinaf Mahkemesi'nde onanması halinde ise Kılıçdaroğlu'nun manevi tazminatı ödemesi bekleniyor.

        NE OLMUŞTU?

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Kasım 2017 günü partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alesi ve yakın çevresinin yurt dışındaki bir şirkete para transferi yaptığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun para transferini gerçekleştirdiğini iddia ettiği yakınları Ahmet Burak Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Ziya İlgen, Osman Ketenci ve Mustafa Gündoğan avukatları aracılığıyla açıklamaların küçük düşürücü, aşağılayıcı ve gerçek dışı olduğunu belirtilerek toplamda 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan ve ailesinin Kılıçdaroğlu'na açtığı diğer davalar ise devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa