Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu: Niye açmıyorsun elçiliği?

        Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te "Doğu Kudüs'te bizim konsolosluğumuz var orayı yakında Filistin'in başkenti yapacağız, büyükelçiliği oraya açacağız" dediğini belirterek "Sevgili Erdoğan, gözünü sevdiğim Erdoğan, niye büyükelçiliği açmıyorsun Doğu Kudüs'te Filistin devletinin büyükelçiliğini? Birisi mi engel oluyor sana? 'CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum, yüreğin yetiyorsa git büyükelçiliği aç, ben de seni sonuna kadar alkışlayacağım. Lafla peynir gemisini yürütmeye çalıştılar. Bugüne kadar hep öyle yaptılar. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde" diye konuştu.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Mersin yeni il binası ve seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. Açılışta hükümetin ekonomi ve dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

        "NE DEDİLER NE OLDU?

        REKLAM

        "24 Haziran seçimlerini kazanarak Türkiye'ye huzur getireceğiz. Birlikte, hep birlikte her eve huzur getireceğiz. Vallahi billahi sıkıldık. Artık yeter diyoruz, tamam diyoruz. 16 Nisan öncesini düşünün, 'Evet derseniz euro düşecek, faizler düşecek, dolar düşecek' dediler. Ne oldu? Enflasyon, dolar, euro uçtu. Türk Lirası da düştü. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Bu tabloyu birlikte değiştireceğiz. Artık tamam diyeceğiz. Millet İttifakı için tamam diyeceğiz. Daha güzel bir Türkiye diyeceğiz."

        "ADAYIMIZ BİR ÖĞRETMEN"

        "Ekonomi iyi değil işsizlik var. Çiftçi zarar ediyor. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye veriyorsun. En pahalı ilacını çiftçiye veriyorsun. Diyorsun ki bununla ek biç. Fiyata gelince fiyat yerlerde sürünüyor. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Beraber değiştireceğiz. Artık yeter, tamam diyoruz. Bizim cumhurbaşkanı adayımız bir öğretmen. Binlerce çocuk yetiştirdi. Akademi dünyasında çok sayıda öğrencisi var. Bu arkadaşımız topluma dokunan, kişisel bir beklentisi olmayan bir arkadaşımız. Biz bunun için sizlerden tamam demenizi istiyoruz."

        "SURİYELİLER EVLERİNE DÖNECEK"

        "Çok can yakıcı bir sorun daha var. Suriyelileri, Suriyeli kardeşlerimizi bu ülkeye getiren, sorun yaratan, gelecek açısından sorun yaratan bir adam var. Bu ülkeyi yöneten. Diyorlardı ki Emevi camisine gidip namaz kılacağız. Onu yapamadılar. 'Esad gidecek' diyorlardı gitmedi. 25 Haziran'da güzel bir güne uyanacağız. 25 Haziran'da tüm komşularımıza bir çağrı yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk diyordu ki 'Yurtta barış, dünyada barış.' Tüm komşularımıza sadece barış diyeceğiz. Tüm dünyada barış diyeceğiz. Suriye'de barış diyeceğiz. Suriyeli kardeşlerimizin evlerini, parklarını yapacağız. Sonra da 'kardeşim ata topraklarınıza gidin' diyeceğiz. Suriyelilerin perişan vaziyette yaşamalarını istemiyoruz. Öyle yerler var ki bizim vatandaşımız ikinci sınıf. Hastanede öyle. Suriyeli dükkan açar birinci sınıf, bizim vatandaşımız dükkan açar vergi öder, ikinci sınıf. Suriyeliler de insan ama kendi ülkene git. Anan, baban, vatanın, bayrağın orada. Biz onlara her türlü desteği sağlayıp, kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamalarını sağlayacağız."

        "NİYE AÇMIYORSUN ELÇİLİĞİ?"

        REKLAM

        "ABD Kudüs'te kendi büyükelçiliğini açıyor. Gazze olayını hepiniz hatırlarsınız. İsrail, Mavi Marmara Gemisi'ne saldırdı, 9 vatandaşımızı şehit etti. Hükümet bunun üzerine büyük konuşmalar yaptı. Artık İsrail'le konuşmayacağız dediler. 3 şart dediler; Gazze'de abluka kalkacaktı, İsrail özür dileyecekti, şehit olanlar için tazminat ödenecekti. İsrail tazminat ödemedi. Bir özür mektubu da göndermedi. Gazze'de abluka da kalmadı. Sonra bir gece yarısı Meclis'ten bir kanun çıktı. İsrail'le ilişkileri düzelttiler. Arada bir diyorum, bunların yatacak yeri yok diye. Tazminat ödemediler, özür dilemediler, Gazze'de abluka kalkmadı. Şimdi kalkacaksın, İsrail şöyle böyle diyeceksin. Şimdi büyükelçiliği taşıyorlar oraya. Ben bunu parlamentoda eleştirdim. Dediler ki 'Sayın Erdoğan Meclis'te çıktı dedi ki Doğu Kudüs'te bizim konsolosluğumuz var, orayı yakında inşallah Filistin'in başkenti yapacağız. Büyükelçiliği oraya açacağız' dedi. Bekliyoruz. Gözünü sevdiğim Erdoğan, Meclis'te konuştun. Niye açmıyorsun büyükelçiliği? Birileri mi engelliyor? Diyecek ki ben açacaktım CHP karşı çıkıyor. Şimdi CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum. İşin özeti; lafla peynir gemisini yürütmeye çalışıyorlar. Türkiye uçacaktı, dolar uçtu. Emevi camisinde namaz kılacaklardı, Süleyman Şah Türbesi'ni taşıdılar. Artık bıktık, tamam diyeceğiz. Milletin yakasından düşmesi lazım."

        "İKRAMİYE İDARE EDER AMA YETMEZ"

        "Diyorlardı ki 'Ey Kılıçdaroğlu sen bir sürü şey vaat ettin. Sen parayı nereden bulacaksın? Şimdi yaptı demek ki Kılıçdaroğlu doğruları söylüyor. Emekliye 2 maaş ikramiye dedik, sen iki bayramda biner lira. Hadi o da yine idare eder diyelim. Ama yetmez. Taşeron işçiye kadro dedik olmaz diyordun. Ne oldu kadro da oldu. Ayın 24'nde seçim bildirgemizi açıklayacağız. Modern bir Türkiye'yi nasıl inşa edeceğimizi anlatacağız. Parayı nereden bulacaksınız diyebilirler. Türkiye dünyanın en zengin ülkelerinden birisidir. "

        "16 YILDIR FAİZİ DÜŞÜREMEDİN DE ŞİMDİ Mİ DÜŞÜRECEKSİN"

        "Son 16 yılda bu hükümetin dışardaki faiz lobilerine ödediği faizin miktarı 151 milyar dolar. 151 milyar dolar Londra'daki bir grup tefeciye ödedikleri faiz. Borç para aldılar faiz ödediler. Bir de faize karşıyız diyorlar. 'Faizi düşüreceğim' diyor. 16 yıldır düşürmedin de 24 Haziran'dan sonra mı düşüreceksin. İçeriye ödedikleri faiz, devlet tahvili, hazine bonosu 687 milyar dolar. Çiftçi mi aldı emekli mi aldı, İşçi, öğretmen mi aldı? Kim aldı 687 milyarı? Biz ne yapacağız O faizi düşüreceğiz. OHAL'i kaldıracağız. Demokrasiyi getireceğiz. Parayı tefecilere değil halka vereceğiz."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa