Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika haberi: İstanbul trafiği kilit! Vatan Caddesi trafiğe kapalı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        29 Ekim Cumhuriyet Bayramı genel provası nedeniyle Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı. İstanbul'da trafik yoğunluğu ise yüzde 67'ye ulaştı.

        İstanbul Valiliği geçtiğimiz günlerde Vatan Caddesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı genel provası için trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurmuştu.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, bugün yapılması planlanan Cumhuriyet Bayramı genel provası, Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve askeri personelin katılacağı Uzman Erbaş Seçme Sınavı'nın aynı güne denk gelmesi nedeniyle 24 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek.

        KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

        Bu kapsamda, bugün saat 06.00'dan prova bitimine kadar trafiğe kapatılan yollar ve alternatif güzergahlar da belirlendi.

        REKLAM

        Buna göre, Adnan Menderes Bulvarı'nda (Vatan Caddesi) gidiş ve gelişler trafiğe kapatılacak. Yine D-100 kuzey ve güney istikametinden, Edirnekapı'dan, 10. Yıl, Oğuzhan, Sofular, Halıcılar, Akdeniz, Akşemsettin ve Ordu caddeleri ile Atatürk Bulvarı'ndan ve Keçeci Meydan Sokak'tan Adnan Menderes Bulvarı'na girişler ile buraya çıkan tüm cadde ve sokaklarda trafik akışı sağlanmayacak.

        Hal Yolu güney istikameti de Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak, trafik akışı yan yola yönlendirilecek.

        Bu yollara alternatif olarak Turgut Özal Bulvarı (Millet Caddesi), Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi kullanılabilecek.

        TRAFİK YOĞUNLUĞU

        İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu.

        Kentin Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolu Edirne istikametinde, Maltepe'den Kadıköy'e kadar trafik yoğunluğu gözleniyor. Ankara istikametinde ise Maltepe'den başlayan trafik yoğunluğu Pendik'e kadar devam ediyor.

        Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli girişlerinde yoğunluk yaşanıyor.

        TEM Otoyolu'nda Ataşehir ve Sancaktepe ilçeleri arasında kalan bazı noktalarda ise araçlar ilerlemekte zorlanıyor.

        Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda Okmeydanı, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu mevkilerinde trafik yoğunluğu dikkati çekiyor.

        TEM Otoyolu'nda Hasdal ile Maslak mevkileri arasındaki yoğunluk nedeniyle araçlar güçlükle ilerliyor.

        Kent genelinde bazı metrobüs ve metro duraklarında da yolcu yoğunluğu meydana geldi.

        İBB Cep Trafik haritası verilerine göre, kentteki trafik yoğunluğu saat 09.00 itibarıyla yüzde 67 olarak ölçüldü.

        Anadolu Yakası'nda ise trafik yoğunluğu yüzde 74'e kadar yükseldi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa