Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika: İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: 1 kişi öldü

        İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre kiliseye gelen kar maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu da ayine katılanlar arasında yer alan C.T. adlı kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili çok geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

        1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sarıyer Büyükdere’de bulunan İtalyan kilisesine silahlı saldırı olayıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

        SALDIRGANLAR YAKALANDI

        Kiliseye düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi yakalandı.

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer’de sabah saatlerinde bir kişinin hayatını kaybettiği kilise saldırısının faillerinin yakalandığını duyurdu.

        Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır.Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

        SALDIRIDA TABANCA KULLANILMIŞ

        İki şüphelinin kiliseye girmeden önceki ve kilisedeki saldırı anlarına dair görüntüleri ortaya çıktı.
        İki şüphelinin kiliseye girmeden önceki ve kilisedeki saldırı anlarına dair görüntüleri ortaya çıktı.

        İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILMIŞTIR

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

        Bakan Yerlikaya olay yerinde yaptığı açıklamada da, "Olayı şiddetle kınıyoruz. Olayın açıklığa kavuşması için emniyetimiz çalışıyor. Bütün arkadaşlarımız çalışıyor gayret ediyor. Saldırganları en kısa zamanda adalete teslim etmek bizim görevimiz. Devletimizin tüm kademeleri uyum içinde çalışıyor. Kendilerine geçmiş oldun dileklerimi ilettim. Kilise cemaatine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

        ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ VE TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

        Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

        İSTANBUL VALİSİ GÜL: TEK BİR KİŞİYE SALDIRI OLMUŞ

        İstanbul Valisi Davut Gül, Sarıyer'de kilisede gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin olarak, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir vatandaşımız vefat etti. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Polisimizin çalışması sürüyor" dedi. İstanbul Valisi Davut Gül, Sarıyer'de silahlı saldırının gerçekleştiği Santa Maria Kilisesi'ne gelerek, incelemelerde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir vatandaşımız vefat etti. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Bununla ilgili polisimizin, savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok. Tek bir kişiye saldırı olmuş ve bir kişi vefat etmiş. Bildiğimiz, gördüğümüz şu içeri girilmiş ve içerideki bir kişiye saldırıda bulunulmuş. Bunun üzerinde polisimiz çalışıyor. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KİLİSE RAHİBİ İLE GÖRÜŞTÜ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan da Sarıyer'de Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki saldırıyla ilgili kilisenin rahibi Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile telefonda görüştü.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmelerinin yer aldığı videoyu paylaşarak "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımız, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti" ifadelerini kullandı.

        İBB BAŞKAN ADAYLARI KAVUNCU VE İMAMOĞLU BİLGİ ALDI

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, Sarıyerdeki Santa Maria Kilisesini ziyaret ederek yetkililerden silahlı saldırı hakkında bilgi aldı.

        Olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İstanbul'un etnik kökenlere ev sahipliği yapan kadim bir şehir olduğunu, buradaki her inancın ve insanın güvence altında olduğunu söyledi.

        Saldırıyı kınadıklarını vurgulayan İmamoğlu, "Hayatını kaybeden kişi için çok üzgünüz. Ziyaretimizde hem Saygıdeğer Peder Beyi ziyaret ettim ve kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim. Cemaatteki diğer vatandaşlarımıza da başsağlığı dileklerimizi ilettik. Aslında bütünüyle bu acının hepimize ait olduğunu dile getirdim. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde hassas bir dönemdeyiz. Bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz bütünüyle teyakkuz halinde, bunu görebiliyorum. Saldırganların iki kişi olduğu gözüküyor. Maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor." diye konuştu.

        Saldırganların en kısa zamanda tutuklanarak olayın gün ışığına çıkmasını dilediğini belirten İmamoğlu, İstanbulun birliği, beraberliği, kardeşliği ve bütünlükçü yapısının kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydetti.

        "Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız lazım"

        İYİ Parti İBB Başkan adayı Kavuncu da saldırı haberini aldıktan sonra detaylı bilgi almaya çalıştıklarını söyledi.

        Emniyet mensupları çalışma yürüttüklerini dile getiren Kavuncu, şunları söyledi:

        "Menfur saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizde barışa, huzura yapılan bu tür saldırıları lanetliyoruz. Suçluların bir an önce bulunmasını, faillerin karanlıkta kalmaması için netleşmesini arzu ediyoruz. Bu konuda da her türlü desteği üstümüze düşen bir şey olursa da vereceğiz. İtalyan cemaatinin ibadetlerini yerine getirmek için yaptıkları törene saldırı, ülkemizin barışına ve huzuruna bir kasıttır. Özellikle seçim yaklaştığında, seçim zamanında bu tür provokasyonlar, saldırılar tehlikelidir ve bunları milletçe, elbirliğiyle lanetlememiz, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız lazım."

        CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise kilisenin rahibinin ziyaret ederek üzüntülerini belirttiklerini, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi.

        Çelik, şunları kaydetti:

        "İbadet esnasında bir inanç kurumunda bu saldırının gerçekleştirilmesi bizi ayrıca derinden üzmüştür. Türkiyemizin birlik, beraberliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bir daha böylesi acı olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Tabii ilgili bakanlıklar ve emniyet müdürlükleri süreci takip ediyor, biz de takipçisi olacağız. Tekrar ülkemizin, tüm Sarıyerlilerin başı sağ olsun, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sürecin takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz."

        Haberin görselleri Anadolu Ajansı tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa