Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: 'İBB'yi işgal' davasında istenen cezalar belli oldu

        15 Temmuz darbe girişimi İBB işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili 52 sanığın yargılandığı davada ceza istemleri belli oldu. Savcılık mütalaasında tüm sanıkların "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti.

        15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili 52 sanığın yargılandığı davada savcılık mütalaasını verdi.

        İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki büyük salonda yapılan duruşmaya bazı tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık, İBB'nin avukatları ile gazi ve şehit yakınları duruşmada hazır bulundu. Savcı mütalaasını açıkladı.

        REKLAM

        52 SANIĞA CEZA

        Eski Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul İl Müdürü Gökay Atilla Bostan, eski Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un da aralarında bulunduğu 8'i rütbeli, 42'si er toplam 52 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. 52 sanık hakkında ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da, 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

        BİNLERCE YIL HAPİS TALEBİ

        Mütalaada sanıkların 50'sine meydana gelen olaylarda aralarında İlhan Varank'ın da bulunduğu 14 vatandaşı şehit ettikleri nedeniyle "kasten öldürme" suçundan 14'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Yine 50 sanığın 182 kişinin yaralanmasına da neden oldukları gerekçesiyle "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 2 bin 366'şar yıldan 3 bin 640'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

        Duruşmanın, tarafların mütalaaya karşı beyanlarının alınmasıyla 25 Mayıs tarihine kadar devam etmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa