Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler: Ocakçı Holding patronu Sedat Ocakçı, eşi Sevilay Ocakçı ve 25 kişi tutuklandı

        İzmir'de, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak" suçlarına yönelik soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana'da düzenlenen eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ile eşi Seçilay Ocakçı'nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        5 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE BIRAKILDI

        AA'da yer alan habere göre zanlılardan 5'i çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol kararıyla salıverildi.

        27 ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI

        Örgütün elebaşılığını yaptıkları öne sürülen Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı ile eşi Seçilay Ocakçı'nın da aralarında olduğu 27 şüpheli tutuklandı.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

        Holding patronu Sedat Ocakçı'nın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği, dolandırıcılık yapmadığını, holding ve iştirakleri aracılığıyla kâr payı dağıtma vaadiyle 2 milyar 123 milyon lira topladıklarını, 3 milyar liranın ise holdinge ait olduğunu savunduğu öğrenilmişti.

        5.1 MİLYAR TL'LİK DİJİTAL PARA

        İfadesinde, 5 milyar 123 milyon lira değerindeki dijital paranın bulunduğu soğuk cüzdanın, holding bünyesinde siber güvenlik müdürü olarak çalışan yeğeni S.H. tarafından yurt dışına kaçırıldığını ileri süren Ocakçı, kendisinin de mağdur olduğunu söylemişti.

        REKLAM

        MAĞDUR SAYISI 3 BİN 100 İDDİASI

        Suç örgütü elebaşı olmakla suçlanan Sedat Ocakçı'nın, işbirliği içerisinde olduğu diğer şüpheliler aracılığıyla yatırım getirisi vadederek kendi bünyesindeki şirket çalışanları da dahil yaklaşık 3 bin 100 kişiden para topladığı da iddia edilmişti.

        YURT DIŞINA GİDECEKLERDİ İDDİASI

        Ekiplerce, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığında olduğu öne sürülen holdingin kurucusu ve sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, Adana'da saklandıkları ikamette yakalanmıştı. Çiftin Kıbrıs'a geçip oradan da yurt dışına gitmeyi planladıkları ileri sürülmüştü.

        TSK'DAN FETÖ NEDENİYLE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

        Şüpheli Sedat Ocakçı'nın, 2017'de Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında üsteğmen olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden açığa alınarak ihraç edildiği, operasyonda gözaltına alınanların arasında emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ın da bulunduğu belirlenmişti.

        "HERKES PARASINI ALACAK"

        DHA'da yer alan habere göre Sedat Ocakçı'nın, polisteki ifadesinde yaptığı işin yasal olduğunu, pişman olmadığını belirtip, "Hiçbir zaman kaybetmem, hep kazanırım" dediği, eşinin ise şirket faaliyetleri ile hiçbir alakası olmadığını, yatırımlarla kocasını ilgilendiğini söylediği öğrenildi.

        Adliyeye sevkleri sırasında bir gazetecinin "Paralar nerede?" diye sorusuna Sedat Ocakçı, "Herkes parasını alacak" yanıtını verdi.

        EMEKLİ TUĞGENERAL DE TUTUKLANDI

        Ocakçı'nın bir şirketinde genel müdür yardımcısı olan emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ın da tutuklananlar arasında olduğu öğrenildi.

        YOZGAT'TA DRON FABRİKASI KURACAKLARDI

        Şüphelilerin, satışını yaptıkları token ile kripto piyasalarında para kazandıracaklarını vaat ettiği, ayrıca Yozgat'ta, dron fabrikası kurarak da yine kâr sözü verdikleri öğrenildi.

         Holding patronu Sedat Ocakçı'dan 5 milyar 123 milyon TL'lik itiraf!
        Holding patronu Sedat Ocakçı'dan 5 milyar 123 milyon TL'lik itiraf! Haberi Görüntüle
         2.5 milyar TL'lik dolandırıcılık soruşturmasında holding patronu yurt dışına kaçarken yakalandı!
        2.5 milyar TL'lik dolandırıcılık soruşturmasında holding patronu yurt dışına kaçarken yakalandı! Haberi Görüntüle
         2.5 milyar TL'lik dolandırıcılık iddiası! Aylık yüzde 17 faiz! İşte yeni ayrıntılar!
        2.5 milyar TL'lik dolandırıcılık iddiası! Aylık yüzde 17 faiz! İşte yeni ayrıntılar! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa