Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Biden'dan 'Gazze'de ateşkes' açıklaması

        ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin İsrail'in Gazze'de yiyecek bekleyen insanlara ateş açtığı yönündeki raporları kontrol ettiğini ve ölümcül olayın ateşkes görüşmelerini karmaşık hale getireceğine inandığını söyledi.

        Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilere konuşan Biden, "Daha önce tahmin ettiğim gibi geçici bir ateşkes muhtemelen pazartesi gününe kadar gerçekleşmeyecek ancak umudumu koruyorum" dedi.

        Biden, hafta başında New York'a yaptığı ziyarette Gazze'de ne zaman bir ateşkes sağlanabileceğine ilişkin soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar bir ateşkes sağlanacaktır." şeklinde yanıt vermişti.

        Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırdığını ve "kasıtlı, planlayarak ve soğukkanlılıkla öldürdüğünü" belirtmiş, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda 104 kişinin öldüğünü, 760 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

        İsrail güvenlik kaynakları ise Filistinlilerin insani yardım TIR'larının etrafını sarması ve İsrail güçlerine yaklaşması nedeniyle askerlerin onları tehdit gördüğünü ve bu yüzden kalabalığa ateş açtığını duyurmuştu.

         İsrail, yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı
        İsrail, yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa